A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

az iroda.hu csoport tagja

Nyelv / language

Kedves Felhasználónk!
Oldalunk megváltozott, hogy még jobb minőségben tudjuk kiszolgálni mind a kereső ügyfeleket, mind pedig a szakmát. A raktárkeresés továbbra is a raktar.hu portálon, míg a szakmai információk, hírek a realista.hu oldalon találhatók meg.
raktar.hu az iroda.hu csoport tagja
 • Kulcsszavas keresés

  Szűrők törlése
 • realista.hu

Technikai információk

Az alábbiakban olvashatja az oldalaink megjelenítéséhez szükséges technikai információkat, beállításokat. Ha az alábbi beállításokkal, szoftverekkel kapcsolatban kérdése lenne, keresse fel rendszergazdáját, technikus ismerősét.

Felbontás és színbeállítás

Weboldalunk 1024×768-as vagy ennél nagyobb felbontásnál jelenik meg optimálisan. Mivel a weboldal rendszerünk teljesen reszponzív, ezért ennél kisebb felbontáson is használható marad az oldal, de a tartalmi elemek a megjelenítő szélességéhez igazodnak. Így előfordulhat, hogy egy elem az oldalon máshova kerül a megszokotthoz képest.


A honlap megtekintéséhez a 65.536 színű (16 bites, ún. "HiColor") vagy ennél nagyobb színmélység javasolt. Ennél kisebb színmélységnél a honlap használható marad ugyan, de kinézete esztétikailag nem lesz tökéletes.

Javasolt böngészők

Weboldalaink fejlesztésénél igyekszünk szem előtt tartani, hogy minél több böngészővel használhatók legyenek. Azonban a speciális szolgáltatások, a sok adat és információ közlésének szükségessége megköveteli olyan technikák alkalmazását, amelyek a régebbi böngészőkkel sajnos már nem működnek.


Böngészők, melyeken oldalaink optimálisan futnak:


 • Microsoft Internet Explorer 7.0, vagy újabb verzió
 • Firefox 3.0, vagy újabb verzió
 • Opera 10.0, vagy újabb verzió
 • Chrome 12.0, vagy újabb verzió

A biztonságos használat és a hibátlan megjelenítés érdekében ajánlott a lehető legfrissebb verziójú böngésző használata.

Multimédiás tartalmak

A böngészőnek rendelkeznie kell a Macromedia Flash lejátszóval (a multimédiás tartalmak megjelenítéséhez). A program ingyenesen telepíthető és használható. Ha az Ön számítógépe nem rendelkezik ezzel a beépülő plugin-nal, a flash bannerek nem fognak megjelenni!


Ide kattintva letöltheti a lejátszót.

A letölthető anyagokhoz szükséges szoftverek

Weboldalainkon számos letölthető anyag található, melyek különböző fájltípusokban lettek feltöltve. A következőkben áttekintheti a leggyakrabban előfroduló fájlokhoz szükséges szoftvereket:


 • A PDF dokumentumok megjelenítéséhez az ingyenes Adobe Reader szoftver szükséges.
 • A tömörített állományok kitömörítéséhez a Winzip próbaverzió , vagy az ingyenes 7-zip ajánlott.
 • Microsoft Word dokumentumok olvasásához a Microsoft Word, vagy az ingyenes Open Office ajánlott.
 • Microsoft Excel táblázatokhoz a Microsoft Excel alkalmazás, vagy az ingyenes Open Office ajánlott.
 • Microsoft Powepoint bemutatókhoz a Microsoft Powerpoint alkalmazás, vagy az ingyenes Open Office ajánlott.

JavaScript

Weboldalaink fejlesztésénél igyekszünk szem előtt tartani, hogy minél több böngészővel használhatók legyenek. Azonban a speciális szolgáltatások, a sok adat és információ közlésének szükségessége megköveteli olyan technikák alkalmazását, amelyek a régebbi böngészőkkel sajnos már nem működnek.

Tűzfal

Amennyiben tűzfalat használ, engedélyezni kell rajta a HTTP (TCP/80) és a HTTPS (TCP/443) portokra irányuló kéréseket. Proxy szerver használata esetén a proxyn is engedélyezni kell a forgalmat ezekre a portokra.