A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

az iroda.hu csoport tagja

Nyelv / language

Kedves Felhasználónk!
Oldalunk megváltozott, hogy még jobb minőségben tudjuk kiszolgálni mind a kereső ügyfeleket, mind pedig a szakmát. A raktárkeresés továbbra is a raktar.hu portálon, míg a szakmai információk, hírek a realista.hu oldalon találhatók meg.
raktar.hu az iroda.hu csoport tagja
  • Kulcsszavas keresés

    Szűrők törlése
  • realista.hu

Közúti fuvar- és raktárbörze

Online tenderkiírás ? 30 ezer európai fuvarozási-szállítmányozási szolgáltatóból válogathatnak.

Az interneten keresztül Európa 44 országában közúti fuvar- és raktárbörzével foglalkozó TimoCom Soft- und Hardware GmbH tavaly piacra került online tenderkiírási platformja egyre sikeresebb. A 13 éve indult webes fuvarbörze ? amelynek már több mint 75 ezer felhasználója van ? időközben számos extrát és kiegészítő funkciót kínáló, komplex szállítási hálózattá fejlődött. Ilyen például az európai fuvarjegyzék vagy a térképszoftver. A cég adatai szerint az online fuvarbörze alkalmazásával az árukibocsátók 10-12 százalékos költségcsökkenést érhetnek el, a fuvarozók pedig azáltal spórolhatnak, hogy kevesebb alkalmazottat kell foglalkoztatniuk.


A termékeivel csak az azonnali megbízások piacán aktív cég ügyfeleinek a szerződéses piac iránti növekvő igényét felismerve fejlesztette ki a tenderkiírási platformját. Segítségével jóval egyszerűbben és gazdaságosabban köthetők teljes és részrakományokra szóló hosszú távú logisztikai szerződések ügyfelek és szolgáltatók között. Ebből mindkét csoport profitál. A fuvarbörze felhasználói ingyen tehetik meg árajánlataikat, a tenderkiírási platform ügyfelei pedig hosszú távú vagy egy-egy projektre szóló szállítási ajánlatot adhatnak az Európa területéről bejelentkezett szolgáltatóknak.


A sokféle szűrési és elemzési lehetőség kiváló átláthatóságot biztosít. Az átlátható piaci viszonyok pedig javítják a kapacitáskihasználtságot és optimalizálják az árakat ? ezek az előnyök nemcsak egyszerűbbé teszik a túlélést ebben a kemény ágazatban, hanem még előre is lendíthetik a vállalkozást. A kiíró cégek 30 ezer ellenőrzött európai fuvarozási-szállítmányozási szolgáltató közül válogathatnak a 24 nyelven elérhető programban. Árháborúk nem alakulhatnak ki, hiszen egy-egy ajánlattevő nem láthatja a többiekét. Az ügyfelek harmada német, a magyarok hét százalékot képviselnek. A kezdeti becslések helyesnek bizonyultak, az online tenderkiírási platformból az ipari és kereskedelmi árukibocsátók, speditőrök által sokat használt eszköz lett. A tavaly októberi starttól ez év augusztusáig több mint 3100 fuvarozással-szállítmányozással kapcsolatos tendert tettek közzé, és ez a szám egyre nő. Egyebek között több vezető európai logisztikai szolgáltató is adott be kiírást.


A cég folyamatosan azon dolgozik, hogy az ügyfelek ötleteit a lehető legjobban implementálja a programba. A legfrissebb változatban a tenderkiírásokat még egyszerűbben, gyorsabban és kényelmesebben lehet közzétenni. A következő évre is terveztek újításokat.

  • forrás: VG online
  • Megosztás:
Iratkozzon fel a Napi Hírfigyelőre!