A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

az iroda.hu csoport tagja

Nyelv / language

Kedves Felhasználónk!
Oldalunk megváltozott, hogy még jobb minőségben tudjuk kiszolgálni mind a kereső ügyfeleket, mind pedig a szakmát. A raktárkeresés továbbra is a raktar.hu portálon, míg a szakmai információk, hírek a realista.hu oldalon találhatók meg.
raktar.hu az iroda.hu csoport tagja
  • Kulcsszavas keresés

    Szűrők törlése
  • realista.hu

2500 új állás a Mercedes gyárban

A régió legvonzóbb munkahelyévé kíván válni a kecskeméti Mercedes gyár az elkövetkező években. Többek között erről beszélt sajtótájékoztatóján Frank Klein, a Mercedes-Benz magyarországi gyárának felépítéséért felelős ügyvezető igazgató.

A február 1-jén kinevezett menedzser elmondta: 2012-re hatékony és ?szép? gyár kezdi meg működését az alföldi város mellett. Az egység 2500, többségében magyar munkavállalónak biztosít majd állást, és a tervek szerint évi 100 ezer darab A és B típusú, prémium kompakt kategóriás autót bocsét majd ki kapuin.

 

A topmenedzser elmondása szerint a jelenleg folyó, nagyszabású építési munkálatokon a megrendelések 75 százalékát kapják magyar cégek, és a fennmaradó hányad esetében is túlnyomó többségben vannak a külföldi székhelyű beszállítók hazai alvállalkozói.

 

A gyártás tekintetében eddig 17 magyar beszállítóval kötöttek több százmillió euró értékben szerződéseket, ezen felül pedig összesen 45, a gyártási sorrendet pontosan és rugalmasan követő, ?just-in-sequence (JIS)? módszerrel működő beszállító letelepítését tervezik a gyár melletti ipari parkba, illetve a környékre.

 

A jelenleg 260 fős személyi állományból 160 dolgozó magyar, és a hazai alkalmazottak száma 2010 végéig megközelítheti az 500 főt.

A tervek szerint 2011 őszén kerülhet sor majd a gyár tesztüzemére, és a két itt gyártott típus gyártása 2012 elején illetve végén indulhatna be.

 

Az üzemben indulásakor 300 német szakember segíti majd a munkafolyamatok irányítását, de a Daimler kifejezett célja, hogy idővel magyar személyzet vegye át az összes fontos feladatot.

 

Ehhez elengedhetetlen a megfelelő magyar szakembergárda kiképzése, amelyet a németországi duális, az egyes cégek és az állami intézmények együttműködésével történő oktatási rendszer itthoni alkalmazásával kívánnak elérni. Ez azt jelenti, hogy a felvett magyar dolgozókkal kecskeméti és németországi helyszíneken ismertetnék meg a Mercedes gyártási módszereit. 
  • forrás: nincs megadva
  • Megosztás:
Iratkozzon fel a Napi Hírfigyelőre!
realista.hu irodablog.hu ingatlanevkonyv.hu azevirodaja.hu thebar.hu