A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

az iroda.hu csoport tagja

Nyelv / language

Kedves Felhasználónk!
Oldalunk megváltozott, hogy még jobb minőségben tudjuk kiszolgálni mind a kereső ügyfeleket, mind pedig a szakmát. A raktárkeresés továbbra is a raktar.hu portálon, míg a szakmai információk, hírek a realista.hu oldalon találhatók meg.
raktar.hu az iroda.hu csoport tagja
  • Kulcsszavas keresés

    Szűrők törlése
  • realista.hu

Ma avatja fel új csarnokait a Szilánk cégcsoport

Ma avatják Közép-Európa meghatározó üvegkereskedelmi és -feldolgozó vállalatához, a Szilánk cégcsoporthoz tartozó új termelő- és logisztikai csarnokokat - tájékoztatta a Világgazdaságot Varga Gusztáv, a csoport tulajdonosa.

A 900 millió forint uniós támogatással Szatymaz és Szeged határában létrehozott 2,5 milliárd forintos beruházás keretében egy 13 ezer négyzetméter alapterületű új termelőcsarnokot, valamint egy 8 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokot adnak át. Ezek mellett a cég egy minden igényt kielégítő irodaépületet is építtet a komplexum mellett. A fejlesztések eredményeként egy helyen koncentrálódik a korábban különálló gyártócsarnokokban folyó tevékenység, a logisztikai kapacitás és az irodai állomány is.

"Jelenleg gépparkunk költöztetése folyik, illetve a már átköltöztetett gépek beüzemelése, tesztelése zajlik. Fontos feladat még az új technikai eszközök beillesztése is a meglévő folyamatokba. A termelés várhatóan májusban indul be, immár teljes egészében új telephelyünkön" - mondta Varga Gusztáv.

Az új csarnokok használatba vételével párhuzamosan a jelenlegi 200 fős dolgozói létszámot mintegy 80 fővel kívánják emelni. A beruházás elindításakor - szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt - Varga Gusztáv azzal indokolta a lépést, hogy bizakodóak az építőipar teljesítményének alakulását illetően. Az iparág helyzete nem sokat változott az elmúlt egy évben, így a cégnél a stratégiai tervezés közép-, illetve hosszú távra történik, amit szükség szerint finomhangol a gazdasági környezet alakulása új cselekvési terveket szülve. Az új üzem kapacitását érzékeltetve a vezető elmondta, hogy az Magyarország éves hőszigetelőüveg-szükségletének jelentős részét egymaga biztosíthatja. Kiszolgálja majd emellett az egyre inkább előtérbe kerülő feldolgozott üvegipari termékeket (bútoripar, háztartásigép-ipar, járműipar, belsőépítészeti üvegek), illetve a projektmunkák igényeit. Az új üzem kapacitása mintegy 30-40 százalékkal haladja meg a jelenlegit. E megnövekedett kapacitás körülbelül kétharmada már le is van kötve az indulásra, a fennmaradó rész a várt gazdasági növekedés bekövetkezése esetén lesz mobilizálható.

Az elmúlt időszak gazdasági teljesítményéről szólva Varga Gusztáv elmondta: az éveken keresztül meghatározó partnereknek számító "megaberuházásokból" érthető módon kevesebb van a cégcsoportnál. Korábban beszállítói voltak többek között a szegedi Árkád Bevásárlóközpontnak, dolgoztak az aradi Arad Center bevásárlóközponton és a K&H Bank új székházának üvegezésében is. Jelenleg a Liszt Ferenc repülőtér 2A, illetve 2B termináljának átalakításában vesznek részt, de az ekkora volumenű munkáknál a tapasztalatuk és technikai felkészültségük révén mindig szóba kerülnek, és ha ez a stratégiai terveikkel összeegyeztethető, akkor részt is vesznek benne. Azt azonban látni kell, hogy a közepes és kisméretű projektek egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a szakma életében - mutat rá Varga a hangsúlyok eltolódására. A cégcsoport 2011-ben 7,2 milliárd forintos árbevételt realizált, ami a 2010-es adatoknak felel meg. Az idei évben a tavalyi forgalom bővülését várják, a tervek szerint nagyjából 10-15 százalékkal teljesíthetik azt túl.

A cégcsoport a fejlesztéssel egy időben egy közel negyed évszázados korszakot is lezár: a jövőt tervezve úgy döntöttek, hogy a vizuális arculatváltás után a cég nevét is megváltoztatják, így a jövőben CE Glass Industries néven folyik tovább a tevékenység

  • forrás: Világgazdaság
  • Megosztás:
Iratkozzon fel a Napi Hírfigyelőre!