Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2014/22. hét

Iroda Szakma Elemzés Érdekes Regisztráció
Kiemelt cikk

Irodaházak evolúciója. Kik maradnak talpon?

Bár Budapesten is előtérbe kerültek a környezettudatos ingatlanfejlesztések, még nem beszélhetünk akkora volumenről, amely döntő módon meghatározná a hazai irodapiacot. Így a "B" kategória is köszöni szépen, jól van. A műszaki korszerűsítésekről, a felújításokról, a költséghatékonyságról és a "B" kategória piaci helyzetéről beszélgettünk Petrik Zoltánnal, az In-Management Kft. értékesítési igazgatójával.

Kiemelt ingatlan

R70 Office Complex

bérleti díj: 11 - 12 €/m²/hó
min. terület: 25 m²

Kiemelt ingatlan

Twin Office Center

bérleti díj: 6 - 7.5 €/m²/hó
min. terület: 550 m²

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Vision Towers KPMG 11200 ConvergenCE
Népliget Center Business Telecom Nyrt. 735 Buda Gold Group
Infopark A épület Itelligence Hungary 900 Cushman & Wakefield
Terrapark Next A&B Office Buildings Aladdin Medical 67 Cushman & Wakefield

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Irodapiaci rendezvények

14-15
MÁJ

Zöld Iroda-menedzserképzés

Képzés

27
MÁJ

Környezettudatos felújítás

Konferencia

5-6
JÚN

PÉCSEXPO kiállítás -és vásár

Konferencia

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Iratkozzon fel Napi Hírfigyelőnkre

vissza a hírlevél tetejére

Iroda

A teljes értékű mobil munkaállomás mára már realitás

Két éves intenzív előkészítési munkálatokat követően a Cushman & Wakefield (C&W) a világ legnagyobb magántulajdonban lévő kereskedelmi ingatlan tanácsadójának projekt menedzsment csapata átadta a Vodafone Magyarország átalakított, 7,500 négyzetméteres irodáját, a Duna parton álló Millennium City Center irodaházban.

2014 első nyíltpiaci irodaház-tranzakciója

A StefániaPark eladásával 2014 első jelentős befektetési tranzakciója jött létre a magyar ingatlanpiacon. A vevőt, egy német magántőke befektetőt, a Colliers International; az eladót, a szintén német IVG-t a JLL képviselte.

Újabb elismert irodaház Budapesten

A Dorottya Udvar Közép- és Kelet-Európában legmagasabb eredménnyel BREEAM kiváló ("Excellent") besorolást kapott a működő épületek ("In use") kategóriában.

Indul a V17 irodaház fejlesztése a Váci úton

Új irodaház fejlesztésébe kezd a WING Zrt. A V17 a Váci úti irodafolyosó kapujában, a Lehel téri metrómegállónál épül fel. Az előkészítő munkák javában zajlanak, mivel a mintegy 12.700 négyzetméter bérbeadható alapterületű irodaház közel 70%-ára aláírt bérleti szerződése van Magyarország vezető ingatlanfejlesztő-befektető cégének.

vissza a hírlevél tetejére

Szakma

Új ingatlanüzemeltetési üzletágvezető a DTZ-nél

2014 májusától Rézsó István vezeti a DTZ magyarországi ingatlanüzemeltetési üzletágát. István új-régi munkatárs a cégnél, mivel 10 éve szintén üzemeltetési oldalon dolgozott a DTZ csapatában. A DTZ jelenleg 300 000 négyzetméteres portfóliót kezel, köztük iroda, ipari és kiskereskedelmi ingatlanokat.

7. Tipp - Energiafelhasználás csökkentésének lehetőségei

Energiatudatos Irodaház rovatunk szerkesztője, a Pannon Épületenergetika gazdaságosan megoldható energetikai fejlesztésekről Fábri Gabriellát, a Corvergence property management vezetőjét kérdezte.

Az ingatlanfejlesztő Ablon új neve: CPI Hungary

2014. május 15-től az ABLON – mint a CPI Group tulajdonában álló cégcsoport - CPI Hungary név alatt folytatja üzleti tevékenységét. A névváltás oka, hogy a cseh ingatlanfejlesztő CPI Group 2013 második negyedévében megvásárolta az Ablon Csoportot.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Jobban fizetnek a cégek, mint egy éve

Az elmúlt 12 hónapban a cégek átlagosan számláik 67 százalékát fizették ki időben, míg egy évvel korábban csupán 59 százalékát, derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő, fizetési tapasztalat programjából. Emellett ráadásul a számlafizetési határidők és késedelmek, valamint az extrém 90 napos késések is csökkentek.

Nemek harca a munkaerőpiacon

A hagyományos "női" szakmával rendelkező álláskeresőkkel telítődik a munkaerőpiac, ezért a nőknek nem árt "férfias" szakmára váltaniuk. A bölcsész-, közgazdász- és a jogi pálya néhány évtized alatt elnőiesedett. A műszaki pályák a legkevésbé vonzóak a nők számára.

Európa felzárkózó piacai egyre népszerűbbek a befektetők körében

Spanyolország, Írország és Olaszország ingatlanpiacai is profitáltak abból, hogy a befektetők egyre kockázatvállalóbbak lettek 2014 első negyedévében. Míg London továbbra is jelentős mennyiségű tőkét vonz, a befektetések növekedése sokkal erőteljesebb a magasabb hozamú és kockázatú piacokon.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

A világ legértékesebb márkája

A 2014-es BRANDZ toplistán ismét a Google a világ legértékesebb márkaneve, megelőzve az Apple-t, aki 2013-ban állt a lista tetején. A Google értéke 159 milliárd dollár, 2013-hoz viszonyítva 40%-kal ér többet a márkanév.

Az Arenim Technologies az év legjobb startupja

A mobiltelefon-lehallgatás ellen védő CryptTalk elnevezésű megoldás kifejlesztője újabb díjakat nyert és a nemzetközi mezőnyben is megmérettetheti magát.

"Megújulnak köztereink!" – Még mindig lehet pályázni!

Nagy érdeklődés övezi a tavaly októberben meghirdetett pályázatot, melynek keretében kistelepülések főterei, utcái újulhatnak meg a legmodernebb térkövekkel. A jó hír: még mindig lehet pályázni, egészen 2014. május 31-ig!

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2014 © Iroda.hu Kft. hírlevél-leiratkozás, online verzió megtekintése