Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.

Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2014/12. hét

Iroda Szakma Cég Érdekes Blogok Regisztráció
Kiemelt cikk

5 TIPP a bérlők felé történő energia továbbszámlázásról

Energiatudatos Irodaház rovatunk szerkesztője, a Pannon Épületenergetika a villamos energia továbbadására vonatkozó szabályozási környezet témájában kérdezte Tengeri Attilát, a Dome Facility Services Group energetikai üzletágának, a Dome Energy-nek a vezetőjét.

Kiemelt ingatlan

Bp. XI. Budafoki út 59.

funkció: iroda
terület: 1 917 m²

Kiemelt ingatlan

Dexagon Irodaház

bérleti díj: 9 - 11 €/m²/hó
min. terület: 250 m²

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Buda Center Rewart Kft. 355 Buda Gold Group | DTZ Hungary Kft.
Science Park Timex Magyarország 200 Colliers International | Eston International Zrt.
M3 Business Center - A épület Colas Alterra Zrt. 435 Ablon Ingatlanfejlesztő Kft.
Roosevelt 7/8 Irodaház Carl Schaefer 225 Colliers International

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Irodapiaci rendezvények

2-6
ÁPR

CONSTRUMA 2014

Kiállítás

10-11
ÁPR

VII. Lean Fórum Folyamatfejlesztési Konferencia

Konferencia

5-6
JÚN

PÉCSEXPO kiállítás -és vásár

Kiállítás

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

vissza a hírlevél tetejére

Iroda

Budapest ikonikus épületében bérelhet irodát

A Mark Center a Teréz Körúton, a Nyugati tőszomszédságában kínál "A" kategóriás irodákat egy csodálatos századfordulós palotában. Nagypolgári enteriőr, esztétikus irodák és osztályon felüli üzemeltetés. Ha reprezentáció és világszínvonal stílusosan, akkor Mark Center.

Vállalkozói inkubátorházat adtak át Budapesten

Ughy Attila polgármester hétfőn átadta a Gyömrői úti OnLine Vállalkozói Inkubátorházat. A 176 millió forintból felújított, ötszintes épület tulajdonosa az In-Management Kft. A cég a fővárosi "B" kategóriás iroda- és ipari ingatlan piac vezetőjeként ismert Indotek Group tagja. Az inkubátorházban a fejlesztők ötven irodahelyiséget alakítottak ki.

A Europa Capital refinanszírozta az Eiffel Irodaházat

Sikeresen refinanszírozta az Eiffel Tér Irodaházat a Europa Capital által kezelt tulajdonos, a Europa Fund II, és a ConvergenCE. A tulajdonosok 2013 év végén állapodtak meg a pbb Deutsche Pfandbriefbankkal a 33 millió euró értékő hitelről.

Megnyílt a GE új csarnoka

Pénteken felavatták a GE Oil&Gas üzletágának új fóti üzemcsarnokát. A létesítmény nyolcezer négyzetméter alapterületű, és háromezer négyzetméter irodaépület csatlakozik hozzá.

vissza a hírlevél tetejére

Szakma

A Philips volt az iroda.hu Díjátadó Gála főtámogatója - VIDEÓ

A február 6-án megrendezésre került iroda.hu IV. Díjátadó Gála főtámogatója a Philips Lighting volt. Tekintse meg Sellyey Tamással, a Philips világítástechnikai üzletágának vezetőjével készült interjúnkat.

A TriGranit Management dubai kirendeltségével terjeszkedik

A TriGranit Management Zrt. (TGM) a Közel-Kelet és Ázsia növekvő ingatlanpiaci szektorában rejlő üzleti lehetőségeket felmérve az Egyesült Arab Emírségekben is megkezdi működését. A TGM a közel 20 éves kelet-közép-európai ingatlanüzemeltetési tapasztalatát a régióban dubai székhelyű irodáján keresztül kívánja kamatoztatni.

Ingatlanfejlesztések várhatóak

Az ingatlanpiaci befektetések újjáéledését prognosztizálja világszerte idei Real Estate Invest Survey című felmérésben a KPMG, a beruházások oroszlánrésze Nyugat-Európában várható, míg Kelet-Közép-Európa a jövőbeli ingatlanbefektetések ötödik legnépszerűbb régiója.

Lendületben a közép- és kelet-európai irodapiac

2013 során jelentős bérleti kereslet mutatkozott a közép- és kelet-európai régió irodapiacain. – derül ki a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlan-tanácsadója, a CBRE összesítéséből.

Kiforratlanok, de javíthatók az építésügy új jogszabályai

A hibák miatt tavaly már többször módosult az építésügy jogszabályi környezete, ennek ellenére a paragrafusok értelmezése, az e-napló, az elektronikus dokumentációs rendszer (ÉTDR) működése miatt alaposan oda kell figyelniük az építkezőknek, tervezőknek, kivitelezőknek és a fejlesztőknek is.

vissza a hírlevél tetejére

Cég

25 millió eurós új uniós forrás nyílik

500 innovatív projekt juthat egyenként 50 ezer eurós támogatáshoz 2014-ben az uniós Horizont 2020 program keretében meghirdetett KKV Eszköz révén. A program olyan projekteket finanszíroz, amelyekből innovatív termékek, szolgáltatások születnek, hozzájárulva a kontinens versenyképességének növeléséhez.

Cégmegszűnések tekintetében az "élmezőnyben" Magyarország

A környező országokhoz viszonyítva Magyarországon sok, a cégek 6,5 százaléka szűnik meg egy év alatt, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. Hazánknál csak Szlovákiában és Szlovéniában kerül sor több vállalkozás törlésére. Magyarországon nagymértékben nőtt a törlésre került cégek száma.

Versenyhátrányban a hazai vállalatok a beszerzésnél

A magyar vállalkozások nagy része azért esik el komoly megrendelésektől, mert nem elérhetők termékeinek adatai. Nyugat-Európában a szükséges információk az esetek 60 százalékában megtalálhatók a cégek honlapján.

Vonzó befektetési célpont Budapest

A Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazin legfrissebb rangsora szerint 2014-2015-ben Budapest Kelet-Európa tőkebefektetés szempontjából legvonzóbb városa. A régiós aranyérem mellett, a kategóriákat összesítő "TOP 10 Major European cities" átfogó értékelésben Budapest – egyedüli kelet-európai városként, Moszkvát megelőzve – a 9. helyen végzett.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Az internet-előfizetők negyedét korlátozzák a szolgáltatók

Egy az Európai Bizottság által közreadott jelentés szerint az európai internet-előfizetők 24 százalékának netes médiafogyasztását, sávszélesség-kihasználását korlátozzák a szolgáltatók. A válaszok alapján a legtöbb probléma a videók megtekintésével (41%), a zenelejátszással (23%) és a közösségi médiaoldalak betöltésével (23%) akadt.

Ami a harmadával magasabb fizetéshez kell

Angol vagy német nyelvtudás, valamint aktív érdeklődés – ezek birtokában gyakorlatilag garantált a külföldi ösztöndíj a Mathias Corvinus Collegium felsőoktatási szakmai műhely felmérése szerint. A képzési terület és a külföldi tanulmányok között ugyanakkor nincs szoros összefüggés, a közgazdászok lényegében ugyanolyan arányban jutnak ki, mint a bölcsészek.

Még lehet jó ötletekkel pályázni

Meghosszabbították a budapesti Startup Tavasz 2014 programsorozat keretében rendezendő startup verseny jelentkezési határidejét: a szervezők az eredeti, március 14-i határidőnél tovább, várják az elsősorban korai fázisú startupok, technológiai vállalkozások jelentkezését.

Túlzott óvatosság: Lemaradt a lakosság a részvénypiac adta lehetőségekről

Felemás volt a tavalyi év a lakossági befektetők számára: miközben a befektetési jegyek állományát több mint 1000 milliárd forinttal növelték, a közvetlen részvénybefektetésekkel túlzottan óvatosan bántak.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Íme egy káprázatos penthouse iroda New Yorkban

A 2011-ben alapított Hudson Rouge ügynökség luxusmárkákkal foglalkozik, így az M Moser Associates által tervezett irodájuk is egy igazán nagyvonalú, elegáns teret formál.

Agyament munkahelyek, elképesztő irodák

A Helix még tavaly rendezte meg az első ún. kreatív munkahely versenyét, amelyre olyan különleges pályázatokat nyújtottak be a művészek, tervezők és egyéb kreatív elmék, hogy mindenképp be kell mutatnunk a termést. Munkaállomások, íróasztalok és mindenféle objektumok, ahol dolgozni lehet. Lássuk hát!

A Samsung csodálatos kíbervilága Bécsben

A Samsung 21. századi irodája a márka piacvezető szerepét demonstrálja a technológiai forradalom éveiben.

Beköltöztek az Amerikai Légió régi Báltermébe

A ZGF Architects új cégközpontot tervezett a CID Bio-Science számára egy historikus épületben, amely korábban az Amerikai Légió Báltermeként funkcionált. Mintha egy angol kastély karikatúrája lenne annak minden szépségével.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2014 © Iroda.hu Kft. hírlevél-leiratkozás, online verzió megtekintése