Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.

Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/39. hét

Irodapiac Gazdaság Elemzés Érdekes Blogok Regisztráció
Kiemelt cikk

RE: a Kerepesi útra hatalmas üzletközpontot terveznek

A magyar ingatlanpiac jelenleg szinte mozdulatlan, azonban a zöld épületek előtt fényes jövő állhat. A piacon tapasztalható árérzékenység miatt a következő években a fenntartható, rugalmas ingatlanok lesznek a legkeresettebbek. Tízéves fennállását ünnepli idén az RE project development kft. – az elmúlt évtizedről Rudolf Riedl ügyvezető igazgató nyújtott áttekintést.

Kiemelt ingatlan

Bp. XI. Budafoki út 59.

funkció: iroda
terület: 1 917 m²

Kiemelt ingatlan

Kálvin Center

bérleti díj: 13 - 15 €/m²/hó
terület: 95 m²

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Buda Business Center Helpers Hungary Kft. 184 Happy Tenant Eston International Zrt.
Orco Business Park Bartelt GmbH 40
Green House MSCI 3694 Skanska Magyarország Ingatlan Kft
K3 Irodaház Anda Present 900 Eston International Zrt

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Irodapiaci rendezvények

19
SZEP

Pénz beszél - Szakmai konferencia

Konferencia

24
SZEP

CEE Property Forum 2013

Konferencia

25
SZEP

ÖKOINDUSTRIA

Konferencia

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Véleményezzen most!

vissza a hírlevél tetejére

Irodapiac

Virtuális call center szolgáltatásba fektet a DBH Investment

Az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram pályázatán nyertes DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kiválasztotta újabb befektetési partnerét. Az 5 milliárd forintos kockázati tőkelapot kezelő DBH Investment 150 millió forintot fektet a virtuális call center szolgáltatással foglalkozó, Virtual Call Center Solutions Zrt.-be.

BNP: Új ügyvezető a kelet- és közép-európai régió Tőkepiacok osztályán

Del Chandlert választották a BNP Paribas Real Estate kelet- és közép-európai régiójában a Tőkepiac divízió ügyvezető igazgatójává. A BNP Paribas Tőkepiac divíziója kelet- és közép-európai ügyfeleinek befektetési tanácsadás, ingatlan finanszírozás és szervezeti átalakítás területeken nyújt megoldásokat.

Két új bérlő a Bank Centerben

Két új bérlő költözött be a budapesti pénzügyi szektor szívében fekvő Bank Centerbe. A prémium irodaházban a nyár folyamán közel 1600 négyzetméteren történt tranzakció, így az irodaház bérlői telítettsége kiemelkedő a fővárosi irodapiacon: eléri a 88 százalékot.

Vezető IT-cég költözik a Haller Gardens irodaházba

A Cushman & Wakefield, a világ legnagyobb magántulajdonban lévő kereskedelmi ingatlan tanácsadója képviselte a bérbeadó IMMOFINANZ Group vállalatot a Computacenter számítástechnikai céggel kötött 1,700 négyzetméteres bérleti szerződés letárgyalásában, az 'A' kategóriás, budapesti Haller Gardens irodaházban.

A BNP nyerte el a Váci Greens ingatlankezelését

A BNP Paribas Real Estate Hungary nyerte el a Váci Greens irodakomplexum hat szintes "A" épületének property management tenderét. A váci út központi részén fekvő bruttó 15 700 négyzetméternyi irodaterülettel rendelkező projekt az egyetlen fővárosi irodafejlesztés, amelyet 2013 során adtak át.

A BNP az iii-investments felvásárlásával erősít

A BNP Paribas Real Estate felvásárolta az iii-investments-et, az UniCredit csoporthoz tartozó HypoVereinsbank (UniCredit Bank AG) leányvállalatát, amely Németországban a második legnagyobb piaci szereplő a kifejezetten intézményi befektetőknek ingatlan alapkezelési szolgáltatást nyújtó vállalatok között.

Új bérlők és újabb bővülések a Terraparkban

Sikeres nyári időszakon van túl a budaörsi Terrapark, több átalakítás és költözés zajlott le az elmúlt hónapokban. Öt új cég érkezésével és egy bővüléssel több, mint 3000 m2-el nőtt a bérbe adott irodaterület nagysága.

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

Nincs Álomsziget

Az állam nettó 3 milliárd 999,1 millió forintért visszavásárolja a budapesti, harmadik kerületi Hajógyári-szigeten lévő hét ingatlant, amelyen a beruházó eredetileg Álomsziget néven szórakoztató központot kívánt létesíteni - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben.

Így kellene megmenteni a devizahiteleseket a lakosság szerint

Több éve több hullámban tett és tesz kísérleteket a kormányzat a devizahitelesek megmentésére. A jelenlegi törekvések szerint véglegesen lezárul a következő hónapokban az ingatlanfedezettel rendelkező devizahitelek korszaka, a bankszektor és a kormányzat intenzíven dolgozik a megoldáson.

A GDP több mint 3 százalékát is elérheti a be nem szedett áfa

Az Európai Unió teljes bruttó hazai terméke (GDP) másfél százalékának megfelelő, mintegy 193 milliárd euró, átszámítva mintegy 57,9 trillió forint adóbevételtől esnek el a tagállamok a be nem szedett forgalmi adó miatt; ez az összeg Magyarországon elérheti a GDP 3,7 százalékát.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Közel-keleti tőke is pörgeti a piacot

Az európai kereskedelmi ingatlanbefektetési piac élénkülése az észak-amerikai és a közel-keleti befektetőknek köszönhető leginkább. Az első fél évben a tranzakciók negyedét a régión kívüli befektetők hajtották végre.

Zöldülőben a kereskedelmi ingatlanpiac

Korábban különlegességnek számított egy fenntartható módon, "zöld" értékek mentén fejlesztett ingatlan, amely manapság még mindig versenyelőnyt kínál a bérleti piacon, azonban a jövőbeli ingatlanfejlesztéseknél már egyenesen elvárás valamelyik minősítési rendszernek való megfelelés.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

A CBRE másodszor nyerte el a Euromoney díját

A CBRE immár második alkalommal nyerte el a Euromoney "Legjobb globális ingatlan-tanácsadó" díját. A CBRE az egyetlen tanácsadó, amelyik két egymást követő évben elnyerte ezt a megbecsülést, amit egyébként a díj 2005-ös megalapítása óta hatodik alkalommal szerzett meg. A CBRE budapesti irodája pedig mind az összes kategóriában a legjobbnak bizonyult.

Jön, jön, jön az Irodaházak Éjszakája! Ne mulassza el!

Az Europa Design a Design Hét Budapest 2013 eseménysorozat részeként izgalmas szakmai előadásokat és kiállítást szervez, valamint egy különleges programmal is várja az érdeklődőket, hiszen egy éjszakai buszos kirándulás keretében több irodaház kulisszatitkait is feltárják.

A boldogság titka a kis iroda

A nagy, közös térben dolgozók elégedetlenebbek - derült ki egy nagy nemzetközi kutatás eredményeiből.

ÖkoRulez – Másképp is hajthatod!

ÖkoRulez néven új projektet indít a KÖVET Egyesület szeptemberben. Az öt dunántúli városban lebonyolított program célja, hogy az adott térségek lakói, vállalkozói, diákjai, politikusai érzékenyebbé váljanak a fenntarthatóság ügyeire.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

A terrorista, a szatír, a láthatatlan és a pityókás

A felhőkarcolók a metropoliszok ikonikus épületei, amelyek az irodisták gyűjtőhelyei is egyúttal, ahol jobb esetben nyugodt körülmények között zajlanak a profitorientált tevékenységek. De mi történik akkor, ha a felhőkarcolók bolondgombát ettek? Lássunk néhány különleges esetet, amelyek az elmúlt időszakban borzolták a kedélyeket!

Így menekülj a heringpartiból! Iciripici iroda a túlzsúfolt Hongkongban

Az Urban Design & Build egy különleges irodát alakított ki Hongkongban. A mindössze 37 négyzetméteres térbe a munkaállomások és a társalgó egyaránt befértek.

A hazai startupok legőrültebb munkahelyei

A nagy technológiai világcégek igazán extrém irodákat alakítanak ki maguknak, elég ha csak a Google hiperszuper munkahelyeire gondolunk. A hazai startupok is igyekeznek, hiszen a Prezi egy palotába költözött, az Ustream a Párisi Nagyáruházat nézte ki magának, de a LogMeIn is az Andrássy úton ütötte fel tanyáját.

Bepillantunk a kulisszák mögé. Egy nap a facility menedzser életéből

A SAP Hungary Kft. a Graphisoft Parkban egy közel 8800 négyzetméteres irodaházat bérel. A globális cég magyarországi irodája egyben a vállalat 14 fejlesztő központjának is egyike, ahol több mint 500 fő dolgozik. Igazán izgalmas feladat egy ekkora volumenű cég munkakörülményeinek biztosítása, illetve az irodaház üzemeltetése.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése