Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/32. hét

Ingatlanpiac Gazdaság Elemzés Érdekes Blogok Regisztráció
Kiemelt cikk

A világhírű magyar startup, a Ustream káprázatos épületbe költözik+videó

Az Orco Property Group Andrássy úti épületébe, a Párisi Nagyáruházba költözik a Ustream. A startup nagyágyú igazán impozáns, nagyvonalú lofttérbe helyezi új budapesti központját. Várhatóan az év végére készül el az iroda.

Kiemelt ingatlan

Argon-Geo iroda

bérleti díj: 6 - 8 €/m²
terület: 173 m²

Kiemelt ingatlan

BudaWest Irodaház

bérleti díj: 13 - 14 €/m²
szabad terület: 890 m²

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Buda Business Center Helpers Hungary Kft. 184 Happy Tenant Eston International Zrt.
Orco Business Park Bartelt GmbH 40
Paris Department Store Ustream 1700 Robertson Hungary Kft.
Arena Corner AVON Cosmetics Hungary Kft. 200 Orco Property Group

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

Ön szerint melyik helyiségben viselkednek a legfesztelenebbül a dolgozók?
Szavazzon most!

vissza a hírlevél tetejére

Ingatlanpiac

"Nem egy mindennapi irodatér lesz"

Villáminterjú Vojnár Zinaidával, az Orco Property Group értékesítési és marketing vezetőjével.

Az első passzív felhőkarcoló irodaház

A bécsi RHW-2, a Raiffeisen bankcsoport székhelye az első, irodaházként működő felhőkarcoló, amely megkapta a "passzív ház" tanúsítványt. A Duna-csatornára néző RHW-2 világosan bizonyítja, hogy a magasságnak nem kell szükségképpen egyet jelenteni a pazarlással és a magas energia-fogyasztással, sőt, megfelelő tervezéssel ökofenntartható is lehet.

Beruházásból megtakarítás

A jó lokációjú B kategóriás irodaházak ár-érték arányuk miatt vonzók a bérlők számára. Ezen épületek energetikai hatékonyságának javításával akár harminc százalékos energia megtakarítás is elérhető.

Újabb Eston siker, rekord idő alatt

Az Eston International már húsz éve kínál bérlőképviseleti szolgáltatást ügyfelei számára. A cég ezen üzletágának legfrissebb sikere a First Data Magyarország Kft. irodabérleti szerződésének újratárgyalása a BSR Center irodaházban, melyet az Eston a Váci úti irodarégió teljes körű átvilágításával párhuzamosan menedzselt.

Marks & Spencer a Dexagon Irodaházban

Újabb bérlőt köszönthet a CE Land Holding Kft. által vagyonkezelt Dexagon Irodaház. A világ egyik piacvezető divatcége, a Marks & Spencer új magyarországi vállalati struktúra mellett döntött a napokban, mely stratégia részéül központként a Fehérvári út és Prielle Kornélia utca sarkán található irodaházat választották.

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

Adócunami és egyéb változások

Nő a tranzakciós illeték, emelik a cégek távközlési adóját, ehózni kell a kamat után, változik a Munka törvénykönyve és felügyeleti díjat szednek majd a kocsmáktól és a szeszesitalt árusító boltoktól. Összeszedtük, milyen jogszabályváltozások lépnek hatályba augusztus 1-jétől.

Munkanélküliség az EU-ban

Az euróövezetben nem változott, az előző havi 12,1 százalékon maradt a munkanélküliségi ráta, az unió 27 tagállamában viszont 11 százalékról 10,9 százalékra csökkent – közölte az Eurostat.

Spórolhatnak a vállalkozások a banki költségeiken

A cég méretétől, forgalmától függően teljesen más bankszámlák jelenthetik a legjobb választást. Elindult az első magyar vállalati bankszámla-kalkulátor.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Erősödő vagyoni egyenlőtlenség

Továbbra is alacsony a megtakarításokkal rendelkezők aránya a lakosságon belül.

Továbbra sem takarékoskodunk

A megtakarításokkal rendelkezők aránya továbbra sem növekszik a hazai lakosság körében, 2004 óta a legalacsonyabb arányt látjuk 2013 első félévében is – állítja a GfK Hungária a Retail Banking Monitor felmérésének adataira alapozva. A fogyasztói bizalom erősödésére utal, hogy a megtakarítási célok között némileg emelkedik a nyugdíjas évekre és az üdülésre/utazásra való felkészülés fontossága.

Pesszimisták a kkv-k

A kisvállalkozások 37 százaléka számít arra, hogy likviditási helyzete a következő időszakban romlani fog, ráadásul a valóságosnál lényegesen rosszabbnak ítélik külső forráshoz jutási lehetőségeiket az OTP Ingatlanlízing frissen közzétett kutatása szerint.

Kockázatosság, fizetési késések, iparági változások

2013 első féléve jelentős javulást hozott a cégvilágban. Egyre kevesebb vállalkozás válik ugyanis fizetésképtelenné, és a Bisnode Bedőlési Index (BBI) értéke a 2012-ben jellemző 4%-ról 3,14%-ra csökkent. Az iparágakat tekintve továbbra is az építőipar a legkockázatosabb.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Kedvező nettarifa és okosmobil a wifi helyett

Már Magyarországon is egyre több eszközzel és egyre több helyen lehet csatlakozni az ingyenes internetre, vannak országok, ahol a wifi már kiment a divatból.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Íme a lélegző felhőkarcoló New Yorkban, ahol a kertek az égig érnek

Az európai IAD energiapozitív felhőkarcolót tervezett Manhattan északi részén "New York lélegző gépe" fantázianévvel. Az épület tüdeje egy vertikális kert lenne.

A napimádók Mekkája

A Szilícium-völgyben székelő SunPower napelemeket gyárt. A megújuló energiák iránti elkötelezettségüket nem csak a tevékenységük, hanem új irodájuk is bizonyítja. Napimádók mindenhol.

Ustream: túró rudi, világsiker, kreativitás, kristálypalota

A Ustream az év végén fog a Párisi Nagyáruházba költözni, ahol közel 1700 négyzetméternyi területet bérelnek majd. Az irodatervezéssel és -kialakítással azt a MádiLáncos Studiót bízták meg, amely 2012-ben az NNG székhelyének kialakításával megnyerte "Az Év Irodája" versenyt. Egyedi és izgalmas irodabelső van születőben, érdemes lesz majd megnézni! Fehér Gyulával a Ustream alapítójával és tulajdonosával beszélgettünk.

Újabb hihetetlen csodairoda. Az Ezeregyéjszaka meséi feltámadnak

A Web.tv közösségi videó megosztó cég egy hihetetlen irodát alakított ki a török Bursában. Ezeregyéjszaka meséi keletről. Egyébként a törökök nagyon belehúztak, már mi is több fantasztikus munkahelyüket mutattuk be.

Twin Peaks-hangulat. Egy 21. századi pajtában nyomják az ipart

Ismét San Francisco-ba visz az utunk. A szoftverfejlesztő Giant Pixel igazán eredeti, 3 szintes irodába költözött a város azon részén, ahol feltámasztják a régi lerobbant negyedeket és a vintázs-kultúra is reneszánszát éli.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése