Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/30. hét

Ingatlanpiac Gazdaság Befektetés Érdekes Blogok Regisztráció
Kiemelt cikk

Szolgáltató központok Magyarországon – Az Y-generáció kaptárai

Töretlenül folytatódik az a trend, hogy a globális társaságok regionális vagy globális szolgáltató központokba szervezik ki tevékenységeik egy részét. Az ún. SSC-vállalatok Magyarországon is egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a hazai munkaerőpiacból, és nem mellesleg felszívhatják az Y-generáció egy részét.

Kiemelt ingatlan

BudaWest Irodaház

bérleti díj: 13 - 14 €/m²
szabad terület: 890 m²

Kiemelt ingatlan

Óbuda Gate

bérleti díj: 10 - 14 €/m²
szabad terület: 3 779 m²

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Millennium Tower II. JTI Hungary Zrt. 900 DTZ Hungary Kft.
Krisztina Palace Johnson & Johnson 4000 AIG/Lincoln, Jones Lang LaSalle
Millennium Tower III. Lexmark 3500 TriGranit Zrt.
Váci 33 Irodaház LG Electronics 160 Eston International Zrt.

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

Ön szerint melyik helyiségben viselkednek a legfesztelenebbül a dolgozók?
Szavazzon most!

Ingatlanpiac

A magyar piacon jelen kell lenni

A burgenlandi vállalkozók számára Magyarországon kínálkozó lehetőségekről írt a Kurier című osztrák lap.

Természetesen a repülőtéren bérelnek irodát

Az új magyar légitársaság a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren bérel irodát.

Sikeresen értékesített Szentesen az Appeninn

Az elsősorban irodapiaci befektetésekre fókuszáló Appeninn Nyrt. sikeresen értékesítette 3 hektáros szentesi ipari telepét. Az Appeninn Nyrt. a belterületi ingatlan értékesítéséből befolyó forrást iroda-portfóliójának bővítésére és saját részvény vásárlásra kívánja fordítani.

2013 Q2 - irodapiaci adatok

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) - melynek tagjai: CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield, DTZ, Eston International, Jones Lang LaSalle és a Robertson Hungary - ezúton teszi közzé 2013 második negyedévére vonatkozó irodapiaci adatait.

Hat projektcéget egyesített az Appeninn

Hat saját tulajdonú portfoliócéget egyesített Appeninn E-Office Zrt. név alatt július 10-ével az elsősorban irodapiaci befektetésekre fókuszáló Appeninn Nyrt. A tőzsdén jegyzett ingatlanholding cég azokat a projektcégeit egyesítette egyetlen név alatt, melyeknél az Erste Bank szerepelt finanszírozóként.

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

Munkaerőpiaci statiszta - jó is, meg rossz is

Pozitív rekordokat is hozott a legfrissebb munkaerőpiaci statisztika, ez pedig csak erősíti a korábbi hónapokban kialakult sejtéseinket, miszerint valami kedvező irányú változás kezdődik. Viszont még mindig igen magas a tartósan munkanélküliek, illetve az ellátás nélküliek száma.

Zuhan a Google

A Google második negyedévi bevétele és nyeresége a szakértők által vártnál alacsonyabb lett. A részvények csaknem 5 százalékkal estek a tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésben.

Nőttek az átlagkeresetek

A nettó átlagos kereset 149 200 forint volt. Májusban a bruttó átlagkeresetek 3,0, a nettó 4,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - jelentette július 19-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

6500 új munkahely létesül

A mikro-, kis- és közepes vállalkozások munkahelymegőrző támogatása országosan 6500 új állást hozott létre és 13 000 munkahely megtartását segítette elő - mondta a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár július 16-án Dorogon, ahol a Marcali Plast családi vállalkozással ünnepélyesen aláírták a támogatási szerződést.

vissza a hírlevél tetejére

Befektetés

Befektetői bizalom kellene

2013. második negyedévében a teljes budapesti irodaállomány, beleértve a saját tulajdonú és a spekulatív épületeket, elérte a 3 164 224 négyzetmétert – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma.

Magyar sikerek Londonban

Londonban vállalkozást indító magyarokról közöl cikket a Bloomberg, amelyből kiderül, hogy míg ott két nap alatt el lehet indítani egy kis céget, Budapesten három hónapba telik ez és a magyar fővárosban jóval többe is kerül a dolog, mint a szigetországban.

Konzervatív befektetésre vágyik a magyar

Lassan, túlságosan is lassan kezd tudatosulni a magyarokban, hogy maguknak is tenniük kell a nyugodt jövőjük, időskoruk érdekében. Biztató azonban, hogy ma már a lakosságnak mintegy a fele foglalkozik a hosszú távra szóló megtakarítások és befektetések kérdésével. Amúgy igen konzervatívak e tekintetben. Az AGNB szakértői úgy látják: az öngondoskodás mellett a váratlan helyzetekre történő felkészülés is egyre fontosabbá válik. Erre, a kockázatok megfelelő felmérése után van is megoldás.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Okos mérők, kisebb rezsi

A nyugat-európai kísérleti projektek tapasztalatai szerint az okos mérőórák alkalmazásával a háztartások villamosenergia-fogyasztásukat akár 5-10 százalékkal is mérsékelhetik. Ez a költségek akár 3,5-5 százalékos lefaragását is jelentheti a fogyasztási szokásoktól függően.

Kötelező adatközlés: titokvédelmi aggályok

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség tagszervezetei nem kaptak hivatalos értesítést az Integrációs Szervezet felállításáról, és a kötelező adatközlésre megadott email címet adatvédelmi szempontból különösen aggályosnak tartják.

Magyar CSR projektek kaptak elismerést

Június 25-én Brüsszelben Magyarországot nagyvállalati kategóriában az E.ON Hungária Csoport, KKV kategóriában dr. Czinki László vállalkozó képviselte. A díjért zajló nemzeti versenyt hazánkban a KÖVET Egyesület koordinálta.

A családosoknak elkél a segítség a nyári időszakban

Magyarországon közel másfélmillió olyan gyermek él, akinek a fele valamilyen oktatási intézményben tölti hétköznapjait a tanévben. A nyári szünet ideje alatt a szülőknek megoldandó feladatot jelent, hogy hogyan gondoskodjanak gyermekük elhelyezéséről, megfelelő ellátásáról és biztonságáról.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Butiképítészet a gyümölcsös közepén, egy konténerben

A Branch Studio Architects belevágott a közepébe, és minimalista irodáját a fák alatt egy konténerben rendezte be. A kis stúdió két építésznek és egy tájépítésznek kínál munkahelyet a mesés Ausztráliában.

A holland messiások újabb gyárat támasztottak fel

Egy újabb öreg gyárépület született újjá. Hollandiában amúgy is divat feltámasztani a régi ipari épületeket. Ezúttal a 123 Makelaar nevezetű cég nézett ki magának egy ilyet.

A Párisi Nagyáruházban, az ORCO új mintairodájában jártunk

Az ORCO közel 500 m2-es bemutató irodáját a Párisi Nagyáruházban alakította ki, amely igazán egyedi környezetet biztosít az ingatlanfejlesztő cég munkatársainak. És akkor még nem beszéltünk a Kristály-teremről, a Bálteremről és a tetőterasz fantasztikus körpanorámájáról.

Ez a 10 legkúlabb iroda a világon!

Listák jönnek, listák mennek, most a Forbes magazin által preferált 10 legtutibb irodát prezentáljuk a nagyérdemű közönségnek. Lehet ámulni-bámulni!

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése