Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/29. hét

Ingatlanpiac Vállalatok Elemzés Érdekes Blogok Regisztráció
Kiemelt cikk

Hogyan lehet fantasztikus irodákat kialakítani Magyarországon? Most megtudhatjuk!

A MádiLáncos Studio egyik vezetőjével, Láncos Áronnal beszélgettünk a hazai irodapiac fejlődéséről, a belsőépítészeti trendekről, a sikerekről, az Y-generációról és az egyterű irodák térnyeréséről, és arról, hogy mikor lesz Magyarországon egy olyan "Google-s" extrém iroda?

Kiemelt ingatlan

Váci 188
Irodaház

bérleti díj: 7.9 - 10.9 €/m²
szabad terület: 13 291 m²

Kiemelt ingatlan

CE Immo Iroda-Üzlethelység

bérleti díj: 15 - 16 €/m²
szabad terület: 284 m²

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Millennium Tower II. JTI Hungary Zrt. 900 DTZ Hungary Kft.
Krisztina Palace Johnson & Johnson 4000 AIG/Lincoln, Jones Lang LaSalle
Millennium Tower III. Lexmark 3500 TriGranit Zrt.
Váci 33 Irodaház LG Electronics 160 Eston International Zrt.

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

Ön szerint melyik helyiségben viselkednek a legfesztelenebbül a dolgozók?
Szavazzon most!

Ingatlanpiac

Irodaház épül a Clark Ádám téren

Elkezdődtek a feltáró régészeti munkák a Lánchíd budai hídfőjénél, a Clark Ádám téren, ahol Clark Hotel helyett Clark Irodaház emelkedik majd.

A DVM group által zöldül az ING

Az ING Bank és Biztosító Zrt. úgy döntött, még korszerűbb munkakörnyezetben kívánja megkezdeni következő 7 évét legendás, modernista stílusú irodaépületében - irodatereinek megújítására a DVM groupot kérte fel. Az eredmény: újabb "környezet- és emberbarát módon üzemelő", budapesti irodaház.

Appeninn - 130 milliós finanszírozás az Nhp keretében

130 millió forintos, a nemzeti hitel program (Nhp) forrásaira épülő hitel-megállapodást kötött az Appeninn Nyrt. az Orgoványi Takarékszövetkezettel. A hitelt a takarékszövetkezet folyósította a társaságnak, ezzel a cégcsoport a hiteleinek korábbi, mintegy 30 millió euró értékű konverziója után, most újabb lépést tett svájci frank alapú hitelállományának csökkentése érdekében.

Negyedével nőtt az ingatlanberuházás a régióban

A főbb közép-európai ingatlanpiacok, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország és Románia a második negyedévet 631 millió euró befektetéssel zárták, az első félévben 1,73 milliárd euró befektetés történt a régióban, amely az előző év első feléhez képest 24 százalékos növekedés.

vissza a hírlevél tetejére

Vállalatok

Hazai termék lett a befutó

Összesen ötmilliárd forintra pályázhatnak a közvilágításukat LED-es megoldással korszerűsítő települések a 2013-as év második felére várható közbeszerzési pályázatokon. Az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében egészen kis település is eséllyel indult már, és nyert az 5-10%-os önerőt igénylő korábbi fordulóban, amelyet 20 millió forintos beruházással magyar gyártó LED-es közvilágítási termékével valósítottak meg 2013 második negyedévében.

Sikeres első év és új termékfejlesztés a BTelnél

Egy éve indította el műholdas szélessávú internet-szolgáltatását lakossági és vállalati ügyfelek számára a Business Telecom (BTel). A vezető alternatív szolgáltató, amely az ország teljes területén biztosít szélessávú műholdas internet-elérést, azóta az első évre tervezettnél több, mintegy 2500 végpontot szolgál ki.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Sorban állás helyett egyszerűbb az online

A hazai online bankhasználat már fejlettnek tekinthető – a banki ügyfelek ötöde rendszeresen használja ezt a csatornát banki ügyeinek intézésére. A szomszédos országokkal összevetve ugyanakkor Magyarország némiképp lemaradásban van.

A magyar kkv-k körében népszerű a felhő

Az európai kisvállalkozások 53%-a, addig a hazaiak 66%-a használ valamilyen felhőszolgáltatást.

A németek és a hollandok a legnagyobb nemzetközi befektetők

Közép-Európában (Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában) a külföldi befektetők a helyi vállalkozások jegyzett tőkéjének 30-40 százalékát birtokolják (Szlovénia és Lengyelország kivételével, ahol kevesebb, mint a cégek negyedét).

Így alakult a bizalmi index!

Az előző negyedévhez képest rendkívüli, 15 pontos emelkedést követően jelenleg -11 ponton áll a hazai vállalkozások egyéves várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index. Ez az utóbbi évek legnagyobb pozitív irányú változása. Az optimizmus főként azzal magyarázható, hogy a vállalkozások a vállalati hitelkamatokat, a gazdaságpolitikát valamint a versenyhelyzetet tekintve is jóval bizakodóbbak lettek.

Pénz egyenlő biztonság

Az emberek többségének a pénz a biztonságot jelenti, de van, aki a hatalmat, vagy éppen a függetlenséget társítja hozzá - az ING Biztosító felmérése szerint. Az is kiderült, hogy a megtakarítások az emberek többségét boldogabbá és elégedettebbé teszik.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Összefogás a sikerért

Minden korábbinál erőteljesebb mértékben kerültek előtérbe a különböző összefogások az üzleti életben. Ezek minősége és mennyisége az egyik sarokpontja a sikernek. A tőkebevonástól, a beszerzéstől és a marketingtől a kutatás-fejlesztésen át a HR-ig, illetve a munkatársak képzéséig, az üzleti élet minden területére jöttek már létre klaszterek. A lényeg, hogy az így tömörülő, azonos ágazatban működő vállalkozások találjanak egy közös érdeket, és ennek rendeljék alá a versenyszemléletet.

Bizarr céges ajándékok toplistája

Az ajándékozás szokása továbbra is nagy népszerűségnek örvend a vállalatok körében – talán ez az oka, hogy a cégek ügyfelei szép számmal találkoznak inkább bizarr, mintsem kedvesnek mondható ajándékokkal. A Regus felmérése alapján a cégek 71 százaléka ad valamilyen ajándékot ügyfeleinek vagy üzleti partnereinek, egyharmaduk azonban bevallottan nem költ annyit ezekre az ajándékokra, mint a korábbi években.

Zöld fal, természetes klíma

Egyre gyakrabban találkozunk olyan épületekkel, amelyek függőleges falait üde, zöld növényzet, valóságos oázis borítja be. Ez az új zöld építészeti elem, mint egy természetes hőszigetelő réteg működik -, azaz télen véd a hidegtől, nyáron pedig a túlzott felmelegedéstől.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Íme egy trendi őrültek háza

A Wirtschafts Blatt Ausztria vezető gazdasági napilapja, amely még 2011-ben alakította ki új 1700 m2-nyi szerkesztőségét. Mindig is izgalmas helynek számított egy nyüzsgő szerkesztőség. Kukkantsunk be most ide!

Vintázsirodát varázsoltak a tengerparton

A török webfejlesztő társaság, az Atölye15 egy új nyitott irodába költözött. A tengerparti Izmirben székelő társaság a manapság divatos vintázs stílust részesítették előnyben.

Egy hatalmas szívet ültettek a holland irodaházba

A Portaal holland ingatlanfejlesztő cég egy látványos új cégközpontot alakított ki Utrechtben. Az alapvető cél az volt, hogy egy igazán kényelmes vendégmarasztaló helyet hozzanak létre mind az alkalmazottak, mind az ügyfelek számára.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése