Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.

Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/27. hét

Ingatlanpiac Gazdaság Zöld hírek Érdekes Blogok Regisztráció
Kiemelt cikk

A SmartFM is ringbe száll az ingatlanüzemeltetési piacon

A tavaly alakult SmartFM alapítója Sólyom András, aki csaknem évtizedes ingatlankezelési tapasztalatot gyűjtött egy piacvezető FM-vállalat vezetőjeként. A SmartFM előnyei közé tartozik a rugalmasság, az innováció és a gyors reagálás. Sólyom Andrással, a SmartFM ügyvezetőjével beszélgettünk a terveikről, az erősségeikről és a hazai piac jelenéről és jövőjéről.

Kiemelt ingatlan

Váci 188 Irodaház

bérleti díj: 7.9 - 10.9 €/m²
szabad terület: 13 291 m²

Kiemelt ingatlan

Margit Palace

bérleti díj: 13 €/m²
szabad terület: 1 918 m²

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Millennium Tower II. JTI Hungary Zrt. 900 DTZ Hungary Kft.
Krisztina Palace Johnson & Johnson 4000 AIG/Lincoln, Jones Lang LaSalle
Millennium Tower III. Lexmark 3500 TriGranit Zrt.
Váci 33 Irodaház LG Electronics 160 Eston International Zrt.

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

Ön szerint melyik helyiségben viselkednek a legfesztelenebbül a dolgozók?
Szavazzon most!

Ingatlanpiac

Kimagaslóan BREEAM lett a Váci Corner Offices

Nem kis meglepetés a városképet tarkító "szellemházak" közt egy ütemterv szerint haladó beruházás – a HB Reavis által fejlesztett Váci Corner Offices-, ami ráadásul olyannyira zöld, hogy megkapta Magyarország eddigi legmagasabb BREEAM fenntarthatósági minősítését.

Modern és zöld. Alkotás Point

Rekordösszeget, közel 2,5 millió eurót fordított 2012 és 2013-ban az Alkotás Point új tulajdonosa magas szintű fejlesztésekre, beruházásokra. Az irodaházat ingatlanalap-kezelő társaságán, a Heitman European Property Partners IV-en (HEPP IV) keresztül, tavaly januárban felvásárló, chicagói központú Heitman a gazdasági válság ellenére is megkezdte az irodaház átépítését, környezetbarát átalakítását. Az épület 2013.06.26-án kreatív "room escape" koncepció keretén belül mutatkozott be újra.

Empire State Buildinget vegyenek!

2,1 milliárd dollárért vinnék el az Empire State Buildinget, írja a Bloomberg, az viszont még nem tisztázott, kinek érne meg ennyit a felhőkarcoló. A Malkin Holdings tehát mégsem biztos, hogy tőzsdére vonul majd, hiszen a 4,2 milliárd dollárt érő társaság értékének nagyjából fele a New York-i épületből származik, értékeléstől függően.

Millennium Tower I: Ügynökségek közösen a sikerért

A Colliers International és az Eston International közös-kizárólagos megbízást nyert a Millennium City Center első irodaházára - így a Millennium Tower I bérbeadását ezentúl a két ingatlan-tanácsadó cég látja el. A tulajdonosok (a Heitman European Property Partners IV, valamint a projektet fejlesztő TriGranit Fejlesztési Zrt.) közösen döntöttek a Colliers és az Eston bevonásáról.

Átadták a Váci Greens első épületét

Az Atenor Group által fejlesztett Váci Greens irodakomplexum 6 szintes, bruttó 15 700 négyzetméteres "A" épülete elkészült, amelyet hivatalosan június 25-én adtak át a helyszínen, a budapesti Váci úton.

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

Korszakváltás a számlafizetésben?

Polgári Törvénykönyv 2013. július 1-el hatályos pénzfizetésre vonatkozó szabályozása szigorítja a fizetési határidőket és a késve fizetés esetén alkalmazható szankciókat. Vajon az új szabályozás képes-e csökkenteni a jelenleg jellemző magas fizetési határidőket és késéseket, valamint a körbetartozásokat?

Újra KKV Akadémia

Tekintettel a komoly érdeklődésre immáron negyedik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Külgazdasági Hivatal külpiaci jelenlétet fejlesztő tanfolyamát, a KKV Akadémiát. A képzésre szeptember-október folyamán kerül sor. A tréning egy átfogó menedzsmentképzés, mely a vállalkozások versenyképességének javítását célozza meg, és olyan témákkal foglalkozik, mint a változásmenedzsment, piacelemzés, összefogás, innováció, marketing, finanszírozási kérdések és nemzetköziesedés.

Erősödő gazdasági együttműködés Montenegróval

2013. június 25-én rendezték a Magyar-Montenegrói Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) harmadik ülését Montenegróban, Podgoricában. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a GVB üléséhez kapcsolódóan június 26-án a Montenegrói Kereskedelmi Kamara együttműködésével Magyar-Montenegrói Üzleti Fórumot és Üzletember-találkozót szervezett 17 magyar vállalat képviselőjének részvételével.

Dupla annyi paksi munkahely, mint öt éve

A válság nem ingatta meg a paksi ipari parkban lévő cégeket, sőt az elmúlt öt évben folyamatos volt a fejlődés: kilenc telephelyfejlesztés zajlott, hozzávetőleg hárommilliárd forint értékben, a foglalkoztatottak száma pedig megduplázódott - mondta el Sztruhár Sándor, a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezetője.

vissza a hírlevél tetejére

Zöld hírek

Szokatlan forrásból zöld energia

Magyarországon eddig egyedülálló beruházást avattak a miskolci vízmű helyi szennyvíztelepén. A hazai tulajdonú Blue Stream Mobil Kft. által fejlesztett és gyártott törpe vízerőmű a tisztított szennyvíz hasznosításával állít elő környezetbarát energiát, amely a MIVÍZ Kft. 2 000 négyzetméteres irodaházának teljes áramszükségletét fedezi. A projekt költségeinek megtérülését 4-5 évre tervezik.

Hogyan legyen kevesebb stressz, betegség és pánik az irodaházakban?

A World Green Building Council átfogó felmérést készített a zöldiroda-fejlesztésekről "Business case for green building" címmel. A tanulmány többek között a munkatársak egészsége, kényelme és termelékenysége, valamint a zöld épületek tervezése közötti összefüggéseket vizsgálta.

A Z-generációnak is bejön a zöld

A 2013-as egyetemi állásbörzék programjaihoz kapcsolódva a KÖVET Egyesület szakemberei öt vidéki kampuszra látogattak el a Greeneration roadshow keretében. A sikeres kampány újszerű és kreatív eszközökkel népszerűsítette a környezettudatosságot, a zöld gondolkodást a munkaerőpiacon hamarosan megjelenő fiatalok körében.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Innováció innováció hátán

Az innováció fővárosává vált a nyár első hónapjában Budapest, szinte egymást érték a legújabb fejlesztéseket, illetve a hazai startup-világ színe-javát és lehetőségeit bemutató rendezvények. Az elmúlt években érezhetően megpezsdült a kezdő technológiai vállalatok piaca nálunk is, számos ígéretes újításról érkezik hír, és a jó ötletek finanszírozása is egyre inkább megoldható.

Egyre népszerűbb a határozott idejű munkaszerződés

Az elmúlt évtized gazdasági változásainak hatására csökkent az önfoglalkoztatók száma Magyarországon, viszont egyre többen vállalnak munkát határozott idejű szerződéssel. A Randstad által készített riport alapján nőtt a részmunkaidőben dolgozók aránya is, főleg a fiatalok és a nők körében.

Közösségi kerékpáros rendszer

A Telekom dolgozói munkaidőben gyorsabban és a legkisebb környezeti terheléssel juthatnak el egyik megbeszélésükről a másikra a cég budapesti irodaházai között.

Csak azt hisszük, hogy vannak titkaink

A Google az összes levelünket elolvassa, feljegyezheti kivel telefonáltunk, vagy éppen hol tartózkodunk. A Facebook sem különb.

Ha dönthetünk, üljünk az ablak mellé!

Egy friss kutatás szerint aki ablak mellett dolgozik, jobban alszik éjszaka.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

A világ egyik legjobb irodáját csinálták meg + videó

A Peer 1 Hosting új európai központja valóban különleges remekmű, amely simán átlépte azt a határt, amin túl már fantasztikusnak lehet nevezni valamit. Mert ez fantasztikus!

Marx imádná ezt a demokratikus irodát. Itt egységbe forrtak a gondolatok

A bécsi Teamgnesda ingatlantanácsadó cég nemrég költözött be új irodájába, amelyben a közösségi célok és a modern technológia egyensúlyát teremtették meg.

Ezek lesznek a jövő csodálatos irodái! Hiperszuper képek

A milánói Design Hét keretein belül, a 2008-ban Pritzker díjat elnyert Jean Nouvel építész egy különleges kiállítást tervezett, amelyekben a jövő irodáit rendezte be.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése