Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.

Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/26. hét

Ingatlanpiac Gazdaság Elemzés Érdekes Blogok Regisztráció
Kiemelt cikk

Mitől különleges a HOCHTIEF ingatlanüzemeltetés?

Karsai Tibor 2012 ősze óta tölti be a HOCHTIEF Facility Management Hungária Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját. Ausztriában tanult FM menedzsmentet, mely tudását több éven keresztül a hazai oktatás területén is kamatoztatta, valamint két nemzetközi FM szolgáltató magyar leányvállalatát indította el és építette fel. A HOCHTIEF FM különleges ingatlanüzemeltetési módszertanáról, know-how-járól, minőségbiztosítási rendszeréről és a hazai piac sajátosságairól beszélgettünk.

Kiemelt ingatlan

Residenz Tölgyfa
Irodaház

bérleti díj: 9 - 12 €/m²
szabad terület: 75 m²

Kiemelt ingatlan

Bokor u. 23-25.
Irodaház

bérleti díj: 11 €/m²
szabad terület: 2 220 m²

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Millennium Tower II. JTI Hungary Zrt. 900 DTZ Hungary Kft.
Krisztina Palace Johnson & Johnson 4000 AIG/Lincoln, Jones Lang LaSalle
Millennium Tower III. Lexmark 3500 TriGranit Zrt.
Váci 33 Irodaház LG Electronics 160 Eston International Zrt.

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

HuGBC Green Building Professional kérdőív

A World Green Building Council (www.worldgbc.org) itthon egy oktatási programot szeretne bevezetni.

Kérjük, segítse a HuGBC munkáját az alábbi rövid kérdőív kitöltésével, melynek köszönhetően a hazai igényeket pontosabban kielégítő képzést szervezhetnek. A kérdőív kitöltése kevesebb mint 5 percet vesz igénybe.

A kérdőív megnyitásához kattintson ide!

Ingatlanpiac

A Laurus Irodaházak BREEAM "very good" minősítést kapott

Az Erste Group Immorent fejlesztésében megvalósult Laurus Irodaházak júniusban a BREEAM minősítési rendszer végleges "Very Good"/"Nagyon Jó" minősítését az eddigi legmagasabb pontszámmal szerezte meg. Az épületkomplexum 2011 év végén a reptéri folyosón, a Határ út mentén került átadásra, és olyan jelentős multinacionális cégek bérelnek itt irodát, mint a BDO Magyarország nemzetközi könyvvizsgáló vagy éppen az ING Biztosító Zrt.

Törvényi változások az ingatlan adás-vétel terén

A 2014. március 15-én hatályba lépő új Polgári Törvénykönyvvel több meghatározó változás is életbe lép majd az ingók, illetve ingatlanok adásvételi szerződéseivel, így különösen az elővásárlási, a visszavásárlási, valamint a vételi jog gyakorlásával kapcsolatban.

Miért ilyen fantasztikus a K&H székháza?

A K&H Csoport székháza a Millennium Városközpont területén, mintegy 76.000 négyzetméteren épült fel. Azóta a komplexum számos díjat besöpört, miközben elnyerte a LEED arany fokozatát is. De vajon miért ilyen különleges ez az irodaház?

Eladó a K&H volt székháza

A német érdekeltségű titokzatos tulajdonos csődje miatt eladó a K&H Bank egykori székházaként ismert Vigadó téri irodaház, nettó 4,4 milliárd forintért. A tulajdonos tartozásaira azonban még ez a bevétel sem futná.

Újra aláírt a JTI

A JTI Hungary közel 900 négyzetméterre hosszabbította irodabérleti szerződését a Millennium Tower II irodaházban, a világvezető ingatlan-tanácsadó, a DTZ a bérlőt képviselte.

vissza a hírlevél tetejére

Ön szerint melyik helyiségben viselkednek a legfesztelenebbül a dolgozók?
Szavazzon most!

Gazdaság

A magyar startupok a Szilícium-völgybe nyomulnak

Megtettük az első fontos lépéseket, hogy hidat építsünk a magyar startup vállalkozások számára Magyarország és a Szilícium-völgy között – jelentette ki június 21-én, telefonon az MTI-nek San Franciscóból Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára.

Keleti nyitás a magyar IT-szektorban is

2013. június 18-21. között rendezték meg a CommunicAsia kiállítást Szingapúrban, amelyen a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) idén első alkalommal kollektív magyar megjelenést szervezett.

Elérhető a bankhitel, de megfontolandó

A vállalati hitelfelvétel nem pillanatnyi döntés kérdése. Egy cégnek már az alakulásakor tudnia kell, hogy akar hitelt igénybe venni vagy sem? A könyvelést, a fejlesztési célokat és a teljes működést ezen elhatározás alapján kell kialakítani – hívja fel a figyelmet a Piac&Profit szakértője, dr. Tatár Attila.

1200 álláskeresőt hívott be magához a győri Audi

Közel 1200 álláskeresőt hívott be kétnapos győri toborzórendezvényére az Audi Hungaria Motor Kft., amely múlt héten avatta új járműgyárát a kisalföldi megyeszékhelyen.

Magyar cégek Moszkvában az Enterprise Europe Network támogatásával

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által vezetett magyar Enterprise Europe Network konzorcium szervezésében 15 magyar cég vett részt Antonio Tajani, az Európai Bizottság alelnöke "Mission for Growth" delegációjában.

A céges telefonadó áthárítható

A telefonadó céges előfizetések után fizetendő összege számításaink szerint mintegy hatmilliárd forint pluszbevételt jelent a büdzsének öt hónap alatt, jövőre pedig megközelítheti a tizenötmilliárd forintot. Ennél azonban sokkal nagyobb károkat okozhat.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Sokak már egy éve munka nélkül

Hiába csökkent majdnem ötéves mélypontra a nyilvántartott álláskeresők száma, a csoport összetételének alakulása arra enged következtetni, hogy a tartósan állástalanok a korábbinál is nehezebb munkaerőpiaci helyzetben vannak.

Mélyponton a BCP index

A Budapest Commercial Property Index (BCP) mélypontra jutott 90,35 pontos értékével az első félévben, az előző két félévben 95 és 97 ponton állt - közölte a RICS nemzetközi ingatlanminősítő szervezet.

BDO: Dinamikusan nő a restrukturált vállalati hitelállomány

Dinamikusan, fél év alatt 15 százalékkal nőtt a hazai vállalati kör restrukturált hitelállománya: a PSZÁF legutóbbi adatai szerint az összeg március végére meghaladta a 648 milliárd forintot. Mindez azt jelzi, hogy a bankok számára is egyértelművé vált, hogy a rossz hitelállomány kezelésének legjobban megtérülő módja minél több nem fizető ügylet restrukturálása lehet. Sikerre azonban így is csak a helyzetnek megfelelő módszer alkalmazása vezethet.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Az alapanyag nem drága, a szükséges tudást kell megfizetni

Újra előkerül a vályogtégla és a vályogszigetelés egy nyugat-magyarországi üzem tevékenysége nyomán. Eddig is voltak hívei és hirdetői a hagyományos anyagokból való építkezésnek, de a megvalósítóinak száma még mindig elenyésző az alapanyagok beszerzési nehézségei és a magas ára miatt.

Képzéssorozat uniós forrásból

Sikeresen zárult a Robex Projekt Kft. által a Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a konvergencia régiókban címmel meghirdetett TÁMOP-2.1.3.A-12/1 kódszámú pályázati felhívásra benyújtott projektje.

Ez lesz a jövő! Az út tölti majd menet közben elektromos autónkat

Egy svéd fejlesztésnek köszönhetően a jövőben nem kell sűrűn megállni tölteni elektromos autónkat, ha hosszabb útra megyünk. Feltöltődik majd menet közben.

Mitől lesznek elégedettek az alkalmazottak?

A jó munkahelyi kollektívában nemcsak kellemesen telik el a munkaidő, hanem könnyebb, hatékonyabb is a munkavégzés, hiszen mindenki tudja a saját feladatát, tudja, hogy rendkívüli esetben számíthat a másikra is. Ha jó a munkahelyi kollektíva, kisebb a fluktuáció is, vagyis nem megy el az idő a betanításra, a munkaerő-felvételre sem. Szakértői segítséggel utánajártunk, hogy mitől elégedettek az alkalmazottak.

Konferencia a fejlett Budapestért

Budapest rendelkezik hosszú távú városfejlesztési koncepcióval, Dunát érintő stratégiával és készülőben van a főváros településszerkezeti terve – mindez kiváló alapanyag, de a londoni székhelyű Urban Land Institute (ULI) konferencia szakértői szerint a tervekből addig nem lesz valóság, amíg Budapestnek nincsen megfelelő finanszírozási és jogi rendszere mindezek megvalósítására.

Csökkenő ATM-szám, magas készpénzforgalom

Kevesebb ATM szolgál ki egyre nagyobb készpénzforgalmat – foglalják össze az idei év legfontosabb iparági trendjeit a szektor egyik vezető szereplőjének, a Brink's Hungáriának a szakértői. Miközben 2003-tól kezdve kilenc éven át az automaták száma növekedett, tavaly már 115-tel kevesebb berendezés üzemelt, mint egy évvel korábban, a csökkenés – kisebb mértékben ugyan – az idén is folytatódhat.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

A Distinction Rákóczi téri loftirodájában jártunk. Francia buldog, oázis, kibertér.

Ezúttal a mobilalkalmazásokat fejlesztő Distinction magyar startup-vállalkozást látogattuk meg. Nem csalódtunk, hiszen egy lendületes, sokszínű, Y-generációs irodában jártunk. A Rákóczi téren egy igazi loftra bukkantunk, ahol minden a helyén van, és minden abszolút egyedi. Repülőgép-modell, órabicikli, popcorn-gép, francia buldog. Az interaction free interval-ról nem is beszélve.

Dzsungel a metropolisz szívében. Az irodisták papagájok és pálmafák közt dolgozhatnak+videó

A Peruri 88 egy fantasztikus dzsungelváros az indonéz fővárosban. A holland MVRDV egy különleges 400 méter magas felhőkarcolót álmodott Jakartában. Jól figyeljünk, hiszen egyszer ilyenekben fogunk élni és dolgozni! A videó mindent megmutat.

A kínai nagy fal választja ketté az irodát. Van még bár, házi oltár, borkóstolás

Az antwerpeni székhelyű Pinkeye dizájnstúdió központi tengelye egy faburkolattal bevont fal. Ez azonban szerencsére nem a berlini fal, így aztán igazán különleges megoldások születtek.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése