Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.

Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/25. hét

Irodapiac Gazdaság Elemzés Érdekes Blogok Regisztráció
Kiemelt cikk

A zöld épületek evolúciója töretlen

A World Green Building Council átfogó felmérést készített a zöldiroda-fejlesztésekről "Business case for green building" címmel. A tanulmány a zöld épületek költségeit, megtérülését és hozzáadott értékeit vizsgálja öt kategóriában, miközben feltárja azokat a hatásokat is, amelyeket a zöld épületek okoznak a tágabb makrokörnyezetükre.

Kiemelt ingatlan

Árpád Point Irodaház

bérleti díj: 7.5 - 9 €/m²/hó
szabad terület: 750 m²

Kiemelt ingatlan

City Center

bérleti díj: 12 €/m²/hó
szabad terület: 2 997 m²

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Krisztina Palace Johnson & Johnson 4000 AIG/Lincoln
Millennium Tower III. Lexmark 3500 TriGranit Zrt.
Váci 33 Irodaház LG Electronics 160 Eston International Zrt.
VGP Park Győr Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. 116 CBRE

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

HuGBC Green Building Professional kérdőív

A World Green Building Council (www.worldgbc.org) itthon egy oktatási programot szeretne bevezetni.

Kérjük, segítse a HuGBC munkáját az alábbi rövid kérdőív kitöltésével, melynek köszönhetően a hazai igényeket pontosabban kielégítő képzést szervezhetnek. A kérdőív kitöltése kevesebb mint 5 percet vesz igénybe.

A kérdőív megnyitásához kattintson ide!

Irodapiac

Belbudára költözik a magyarországi Johnson & Johnson

Újabb taggal bővül az Union Investment Real Estate tulajdonában lévő Krisztina Palace A-kategóriás irodaház bérlői köre. A Johnson & Johnson magyarországi vállalatai júliusban költöznek be a főváros ikonikus, egyedi építészeti tervezésű irodaépületébe, ám a vállalat által támasztott igényekhez alkalmazkodva már áprilisban megkezdődött egy speciális konferenciák szervezésére is alkalmas tér kialakítása.

Új szolgáltatás, új szakember, tovább erősít a CE Land

2013. júniusától Vattay Csillával bővült a CE Land ingatlanszakemberekből álló csapata.

Sikeres bérleti szerződéshosszabbítások a Millennium Városközpontban

A Heitman European Property Partners IV fund (HEPP IV ) és a TriGranit Fejlesztési Zrt. tulajdonában lévő Millennium Tower II. és III. irodaházakban újabb szerződéshosszabbításokat írták alá a tulajdonosok. Az összesen 64 millió euró értékű beruházások, mintegy 40.000 m2 területű "A" kategóriás irodaházak, a Millennium Városközpont öt és fél hektáros területén épültek fel, melyeket a budapesti irodapiac egyik legkedveltebb helyszíneként tarják számon.

Regionális kinevezés a Colliers Internationalnél

A Colliers International nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég bejelentette, hogy mostantól John Verpeleti tölti be a kelet-európai igazgatótanács elnöki pozícióját, új feladatköre a cég igazgatósági üléseinek vezetése és a vezetőség támogatása a Colliers International régión belüli további építésében és fejlesztésében.

Újbuda is elismert zöld lett

Nonprofit szervezet/intézmény kategóriában a 2013 Legzöldebb Irodája díjat a Budapest Főváros XI. kerület, Újbuda Polgármesteri Hivatala nyerte el.

Az ABB kiélvezi saját munkájának gyümölcsét

Egyik kivitelezője és lakója is egyben a Green House-nak az ABB. Közel öt hónapja költözött a Green House irodaházba, energiahatékonysági szempontok által vezérelve az automatizálással és energetikával foglalkozó cég.

A Kinnarps csatlakozott a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületéhez

Európa vezető irodai megoldásszállító vállalata, a Kinnarps csatlakozott Magyarország legdinamikusabban fejlődő környezetbarát építéssel foglalkozó építőipari közösségéhez, ezzel is erősítve környezetvédelmi törekvéseit.

Újjászületés a Szabadság tér 10-11. szám alatt

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének épületei, amelyek a századfordulón a Kármán Géza - Ullmann Gyula építész páros tervezésében jöttek létre, a Magyar Köztársaság Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok Kormánya között 2007. szeptember 10-én létrejött ingatlancsere megállapodás szerint 2014 májusáig teljes körűen megújulnak. A száz éve az állami tulajdont gyarapító, bécsi szecessziós stílusú házak újjászülető, régi pompája mögött hamarosan a 21. század korszerűsége is felragyog majd.

Váci út – az irodapiac szíve

Az Eston International Zrt. tanácsadói újabb közvetítői sikereket könyvelhettek el a közelmúltban. Az idén húsz éves fennállását ünneplő cég a bérbeadó IG Immobilien felkérésére, kizárólagos ügynökségi megbízás keretében támogatta az LG Electronics új szervizközpontjának elhelyezését a Váci 33 Irodaházban.

Dinamikus növekedéssel büszkélkedhet a HuGBC

Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, ahol nem csak az elmúlt év eredményeit vették számba, de a tisztújításnak köszönhetően új összetételű elnökség és felügyelő bizottság kezdheti el munkáját.

Ön szerint melyik helyiségben viselkednek a legfesztelenebbül a dolgozók?
Szavazzon most!

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

Lendületben a Start

A Start munkaprogramnak új lendületet adhatnak a szociális szövetkezetek létrehozását megkönnyítő, májustól hatályos törvények, ezekben a szervezetekben a leszakadó rétegek kaphatnak esélyt az újrakezdésre, az állandó munkához jutásra, az önálló egzisztencia megteremtésére - mondta Sipos Gyula, a Belügyminisztérium irodavezetője.

Megtorpant az infláció

Az árak májusban átlag 1,8 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel ezelőtt. A kamatcsökkentési ciklusnak a nemzetközi befektetői hangulat romlása vethet véget.

Ha jön a víz, akkor se álljon meg a munka!

Munkakiesés nélküli árvízhelyzet is létezhet a Magyar Távmunka Szövetség szerint.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Hanyatlanak a beruházások - itt a válasz a miértre

A beruházások több éve tartó csökkenő tendenciája 2012-ben is folytatódott. Éves szinten a beruházások volumene 5,2 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Ezen belül az építési beruházások nagymértékben, 10,6 százalékkal estek vissza, míg a gép- és berendezések 1,8 százalékkal növekedtek.

Nem nőnek a bérleti díjak Magyarországon

Az elmúlt évekhez képest többen gondolják, hogy az előttünk álló 6 hónapban javul a befektetői hangulat, ám a kétharmados többség továbbra sem számít változásra, igaz romlással is egyre kevesebben számolnak. A hozamokra vonatkozó becslések stagnálnak vagy kisebb növekedést mutatnak a elmúlt másfél évhez képest , ez utóbbi a kiskereskedelmi szektorban figyelhető meg.

A legtöbb szektorban jobb lett a helyzet

A tavalyi 4,08 százalékról 3,79 százalékra csökkent az idei első negyedévben - a most először megjelenő, országos adatokat tartalmazó - Bisnode Bedőlési Index (BBI). Mindössze négy ágazatban romlott a mutató, a többiben azonban javult. Területi bontásban Borsod és Nógrád megye ért el látványos eredményt, az ott nyilvántartott cégek bedőlési mutatója több mint 1 százalékponttal csökkent.

Saját vállalkozás a munka-magánélet egyensúly titka

A Regus, a rugalmas munkahelyi megoldások vezető szolgáltatója második alkalommal tette közzé a Regus Work-Life Balance Index jelentést, amely 90 ország több mint 26.000 szakemberének körében vizsgálja a munka és a magánélet egyensúlyának alakulását.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Új generációs HP PC-k

Idő és erőforrás kímélő kibővített nyomtatási és személyi számítógép portfóliót mutatott be a HP. Az új termékek egyszerűen illeszkednek a vállalati környezetbe amellett, hogy gördülékenyebbé teszik a munkafolyamatokat a hatékonyabb tartalomgyártás, elérés és fogyasztás támogatásával.

Facebook, chat, online vásárlás és netbanking. Ki hogyan csinálja?

A magukat iWiW-tagnak vallók száma majdnem 1 millió fővel csökkent egyetlen év alatt. A Facebook-tagok száma a tavalyi adathoz képest majdnem félmilliós növekedést elkönyvelve idén átlépte a 3 milliós szintet – derült ki a Mediameter első negyedéves reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelyben 2 ezer magyar felnőttet kérdeztek meg személyesen, egyebek mellett internetezési szokásaikról.

Megvannak a leginnovatívabbak

Kiválasztották az idén 5. alkalommal megrendezett Magyar Innovációs TechShow győzteseit. Az ország egyik legfontosabb technológiai eseményén a Fitnect-3D Virtuális Tükör, az iParking, a Cubilog és a ShopDash fejlesztéseit díjazták.

Elkészült a legmagasabb csavart torony

A világ legmagasabb, 75 emeletes csavart toronyépületét húzták fel Dubajban, amely már a világ legmagasabb felhőkarcolójával, lakóépületével és szállodájával is büszkélkedhet.

Apple újdonságok

Az volt, amire az Apple suttogó propagandája és marketinggépezete felkészítette a közönséget. Frissített MacBook Airek egész nap kitartó aksikkal, valamint új operációs rendszerek és iTunes Radio – az Apple újdonságai.

Madarak és fák napja a KÉK-Zöld Iroda szervezésében

Június 7-én nyolc és öt óra között került sor a "KÉK- Zöld Iroda megvalósítása a Melinda parkban" elnevezésű pályázat első eseményére a Melinda Szabadidőparkban "Madarak és Fák Napja" címmel.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

A kibervilág harcra kész. A negyedik világháború hajnalán így dolgoznak

A Kixeye online játékokat gyártó cég egy vadonatúj irodába költözött San Francisco szívében, köszönhetően a növekvő munkaszervezetnek. A Rapt Studio által tervezett 3 szintes, csaknem 5000 m2-es iroda valóban a virtuális térbe röpíti az itt dolgozókat, csak el ne tévedjenek a kibervilágban!

Az Avis Budget Group új budapesti központjában jártunk! Tökéletes profizmus és architektúra!

Az Avis Budget Group BSC idén márciusban költözött a Váci úti irodafolyosó közvetlen környezetében található Green House-ba, amely hazánk legzöldebb irodaháza. A közösségi terek és a munkaállomások tervezése, valamint megvalósítása az Y-generáció összes igényét kielégíti, miközben egy igazi 21. századi irodatér és egy versenyképes munkahelyi kultúra jött létre.

Újabb gigaprojekt! Egy ikonikus erőmű lesz London legújabb szíve

A Foster+Partners építésziroda zöld jelzést kapott a londoni Lambeth kerület tanácsától három vegyes funkciójú torony megépítésére az Albert Embankment-en. Az épületek Európa legnagyobb rehabilitációs területén kúsznak majd az ég felé, ahol többek között megújul egy ikonikus erőmű is.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése