Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.

Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/24. hét

Blogok Aktuális Zöld hírek Elemzés Érdekes Regisztráció
Kiemelt cikk

Virtuális kalapács alatt az ipari és kereskedelmi ingatlanok

A CIB Csoport az elmúlt hónapokban a vállalkozói szektorból tapasztalható megnövekedett kereslet kapcsán, Magyarországon elsőként online aukció keretén belül kínál értékesítésre 46 ingatlant a 2013. június 25-27. közötti időszakban.

Kiemelt ingatlan

Buda Business Center

bérleti díj: 10.5 €/m²/hó
szabad terület: 3 319 m²

Kiemelt ingatlan

Eleven Business Center

bérleti díj: 7.5 - 8.5 €/m²/hó
szabad terület: 1 800 m²

Irodapiaci rendezvények

11-12
JÚN

Office Gadget - "A jövő irodai megoldásai"

Kiállítás

13
JÚN

CSR-Teljesítményértékelés képzés

Képzés

19
SZEPT

Pénz beszél - Szakmai Konferencia

Konferencia

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Így néz ki egy mexikói temetkezési vállalat!

Ezúttal egy különleges projektet mutatunk be! A mexikói San Luis Potosi-ban közel 2100 négyzetméteren alakították ki a Funeraria Tangassi temetkezési vállalat székhelyét. Nem könnyű úgy megtervezni egy épületet az élőknek, hogy minden a halálról szól.

Ezek itt dolgoznak! Mintha egy reggae fesztiválon járnánk

Az amerikai piacvezető állásportál, a Snagajob számára a Baskervill alakított ki egy közel 6000 négyzetméteres cégközpontot Richmondban. Igazi színkavalkád és ereszd el a hajad uralja a teret, mintha itt folyton buliznának a munkatársak.

vissza a hírlevél tetejére

Ön szerint melyik helyiségben viselkednek a legfesztelenebbül a dolgozók?
Szavazzon most!

Aktuális

"A jövői irodai megoldásai" Kiállítás a Bank Centerben

A budapesti irodapiac egyik legmeghatározóbb épülete, a város szívében található Bank Center második alkalommal szervez szakkiállítást, nem csak szakmabelieknek.

Karl Sevelda a Raiffeisen Bank International új vezérigazgatója

Karl Sevelda eddigi vezérigazgató-helyettest nevezte ki a Raiffeisen Bank International (RBI) felügyelőtanácsa június 7-én a bécsi központú bankcsoport új vezetőjévé.

Cipőipari üzem és 50 új munkahely Nagymányokon

Cipőtalpbetéteket gyártó üzemet épít a Melvo Hungary Kft. a Tolna megyei Nagymányokon, a létesítmény alapkövét június 6-án helyezték el a város ipari övezetében.

Győrben terjeszkedik a Gebrüder Weiss

A győri VGP Ipari Parkban lévő 1334 négyzetméteres raktárra és a hozzá tartozó 116 négyzetméteres irodára kötött bérleti szerződést a Gebrüder Weiss.

Megszállnak a direkt bankok?

Bár a magyar banki piac még nem indult el a direkt üzleti modell irányába, a külföldi tapasztalatokból kiindulva már csak idő kérdése, hogy Magyarországon is megjelenjenek a kizárólag internetes és telefonos csatornát használó "direkt bankok". A GfK Retail Banking Monitor kutatása a direkt bankok iránti bizalom mértékét és a lehetséges piaci potenciált összegezte eddigi vizsgálatai alapján.

vissza a hírlevél tetejére

Zöld hírek

Nemcsak az irodák, a környezet is nyert

Összesen 15 vállalat és intézmény irodája kapcsolódott be a KÖVET Egyesület által szervezett 2013-as Zöld Iroda Versenybe, amelynek célja az volt, hogy a szervezetek a rendelkezésükre álló hat hónap alatt környezet- és emberbarát szempontok szerint alakítsák át irodájuk működését, növeljék a munkatársak környezettudatosságát, példát mutassanak partnereiknek, beszállítóiknak. A győzteseknek dr. Biczó Imre, a Nemzeti Környezetügyi Intézet főigazgatója június 5-én, a Zöld Iroda Napon adta át a jól megérdemelt elismeréseket immár hagyományosan a Kinnarps Házban.

Az Unileveré a legzöldebb

A vállalat megkapta a Legzöldebb Iroda díját a 6. Zöld Iroda Napon.

A Tchibo már a zöldülés útjára lépett

2013 Legtöbbet Zöldült Irodája díjat nyert a Tchibo Budapest Kft. a KÖVET Egyesület Zöld Iroda Versenyének kis iroda kategóriájában.

Az épületek majdnem felében egészségtelen a beltéri levegő

Európa épületeinek több mint kétharmada legalább 30 éves, és kevesebb mint egy százalékukat építik újjá évente.

Globális felmelegedés, áradás, zöld projektek

Víz. Most éppen ez fenyegeti Európa több városát. Prága főtere leginkább Velencére emlékeztet, Németországban egyes településeket a gát berepedései miatt katasztrófa fenyeget, és hazánkban is árvíz-készültség van: Orbán Viktor miniszterelnök veszélyhelyzetet rendelt el a Duna áradása miatt.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Keveset kapunk a pénzünkért

A jegybanki kamatvágásokkal párhuzamosan áprilisra történelmi mélypontra csökkent a lekötött betétek után járó banki kamat a statisztika szerint. Így nem is csoda, hogy a háztartások már inkább kiveszik a pénzüket, mint, hogy betennék.

KPMG: javul a bankok hitelezési hajlandósága

A hitelezési hajlandóság minden hitelcél esetén javult, de összességében még elmarad a 2011. tavaszi adatfelvételnél regisztrált szinttől. A bankok 40 százaléka a hitelkereslet növekedését érzékeli, de szektorszinten csak 30 százalékuk számít a hitelállomány növekedésére - derül ki a KPMG vállalathitelezési hangulatindexéből.

Csökkenhet a munkanélküliség

A következő hónapokban tovább csökkenve 11 százalék alá kerülhet a munkanélküliségi ráta Magyarországon, és lassan a versenyszférában is javulnak a foglalkoztatási kilátások - véli a Takarékbank és az ING makroelemzője.

Negatív fordulat következhet

Bár május utolsó napjaiban a piaci félelmek megviselték a magyar eszközöket is, ez egyelőre még nem igazán mutatkozik meg a kötvényaukciók általunk készített havi összesítésén. Figyelmeztető jelek azonban már voltak.

A magyar gazdaság a régiós átlag alatt teljesíthet

A magyar költségvetési deficit az unió által elvárt hiánycél alatt tartását éppen az ennek érdekében hozott intézkedések nehezítik meg hosszú távon – véli a Moody's. A hitelminősítő szerint a magyar gazdaság a következő két évben az régiós átlag alatt teljesíthet.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Magas felhőkarcoló, hatalmas zuhanás

A Barclay's egyik indexe szerint a nagy építési boomok, főleg a rekordokat döntögető felhőkarcolók építései egybeesnek a gazdasági visszaesésekkel. Az index azt is sugallja, hogy minél magasabb épületeket emelnek, annál nagyobb lehet a gazdasági zuhanás.

Frusztráló e-mail dömping

Az elektronikus levelezés megkönnyíti ugyan a modern életet, ám feszültebbé is teszi az irodai dolgozókat: munkanapjukon akkor a legidegesebbek, amikor a leginkább tele van "villany levelesládájuk".

Módosult a felnőttképzési törvény

Az iskolarendszerben megszerezhető végzettséggel válhatnak egyenértékűvé a felnőttképzésben szerzett bizonyítványok a felnőttképzési törvény módosításával, amelyet június 10-én fogadott el az Országgyűlés.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése