Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/23. hét

Blogok Vállalatok Gazdaság Elemzés Érdekes Regisztráció
Kiemelt cikk

KÖVET: zöld irodák minden mennyiségben

Az 1995-ben alapított KÖVET Egyesület ma már 130 hazai taggal büszkélkedhet. Most június 5-én a Zöld Iroda Nap keretében hirdetik ki az idei Zöld Iroda Verseny győzteseit. Az eddigi eredményekről, a hazai cégek környezettudatos szemléletéről és a Zöld Iroda Programról beszélgettünk Bodroghelyi Csabával, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatójával.

Kiemelt ingatlan

Margit Palace

bérleti díj: 13 €/m²
szabad terület: 1 918 m²

Kiemelt ingatlan

Bp. XI. Budafoki út 59.

funkció: iroda
terület: 1 917 m²

Irodapiaci rendezvények

5
JÚN

Zöld Iroda Nap 2013

Konferencia

13
JÚN

CSR-Teljesítményértékelés képzés

Képzés

19
SZEPT

Pénz beszél - Szakmai Konferencia

Konferencia

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Lássuk az orosz Google futurista irodáját Szentpétervárott!

A Yandex orosz IT-cég nemrég bővítette szentpétervári irodáját a Za Bor építészstúdió segítségével. Az együttműködés olajozottan zajlik, hiszen már korábban is több Yandex-iroda létrehozásánál dolgoztak közösen. Az eredmény pedig igazán lenyűgöző!

Íme egy újabb magyar sikercég irodája! Ezúttal az XAPT központjában jártunk!

A hazai központú XAPT idén februárban költözött a BudaWest Irodaházba. A cég a Microsoft Dynamics vállalatirányítási megoldások piacvezető szállítója Magyarországon, a kelet-közép európai régióban és világszerte pedig egyike a legnagyobbaknak. A közel 1500 négyzetméteres budapesti irodában naponta átlagosan 100-120 munkatárs dolgozik. Az új trendeknek megfelelően a munkaállomások és a közösségi terek egészséges egyensúlyát tudatosan teremtették meg, miközben otthonos elegancia és minimalizmus jellemzi a cégközpontot.

Fantasztikus irodaház a világvégén, ahol a tél az úr!

A festői oslói fjordok mentén a norvég zimában igazán extrém irodakomplexum épült, ahol közel 2500 munkatárs kapott helyet. A Statoil, a norvég olajóriás követve a skandináv hagyományokat a környezettudatos fejlesztésre helyezte a hangsúlyt, ahol mindenki jól érezheti magát.

vissza a hírlevél tetejére

Tapasztalatai szerint milyen környezeti tényezők növelik leginkább az Ön munkahelyi teljesítményét?
Szavazzon most!

Vállalatok

Bisnode: Európa legjelentősebb márkanévváltása

Májusban Európa-szerte a legismertebb döntéstámogató márkák és vállalatok egyesülnek egy márkanév, a Bisnode brand alatt. Magyarországon is olyan jól ismert márkákat érint a változás, mint a Dun & Bradstreet (D&B), PartnerControl, HBI, Kompass.

A Synergon árbevétele közel 50 százalékkal nőtt

A Synergon csoport 2013. év első három hónapjában 2,61 milliárd forint árbevételt ért el, ami 48 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakát - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Google mobilpartnere lett a Mondelez

A snack-óriás globális mobilmédia partnerséget kötött a Google-lal. A keresőkre, weblapfejlesztésre és mérésekre kiterjedő együttműködés 16 országban fut majd.

30 millió euró értékű megállapodást kötött az Appeninn az Erste Bankkal

Az Appeninn Holding Nyrt. euró alapúra váltja ingatlanportfóliójának svájci frank alapú hitelállományát az Erste Bankkal megkötött, 30 millió eurós keret-megállapodás alapján. A cégcsoport kedvezőbb feltételekkel, sikeresen restrukturálta hitelállományának ezen részét, a finanszírozási időtáv egységesen 10 évre változott.

Megnyílt a hetedik Regus üzleti központ Budapesten

A belváros szívében található Regus Astoria irodaház négy emeleten kínál rugalmas munkavégzési lehetőséget azok számára, akik igényes környezetben és kötöttségek nélkül szeretnek dolgozni.

Újra dinamikusan nőtt az Appeninn

Az Appeninn Holding ismét jelentősen tudta növelni árbevételét és EBITDA-szintű eredményét 2013 első negyedévében. Az ingatlanpiaci cégcsoport portfóliója folyamatosan bővül, konszolidált díjbevétele 25 százalékkal, EBITDA szintű eredménye 28 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának szintjét.

Újabb siker! A HP egyik globális központja lett Budapest

Az amerikai Hewlett-Packard (HP) számítástechnikai és informatikai konszern stratégiai fontosságú, kiemelt globális rangra emelte magyarországi érdekeltsége budapesti szolgáltató központját - tájékoztatta az MTI-t a HP Magyarország kommunikációs partnere.

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

Hitelt akar a kkv-szektor!

Véget ért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) országos konzultációs sorozata, amelynek célja a jegybank növekedési hitelprogramjának népszerűsítése volt, a tapasztalatok pedig Balog Ádám szerint bizonyították, hogy valóban van hitelkereslet a kkv-k részéről.

Kevésbé nyereséges idén a Market

Kevesebb mint a felére csökkent a Market Építő Zrt. eredménye 2011-hez képest.

Állami kezesség a kkv-szektornak

A kormány szerdai döntése értelmében a mikro-, kis- és középvállalkozások a jövőben egyszerűbben, szélesebb költségvetési garanciadíj támogatás mellett juthatnak hitelezői forrásokhoz - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

Már csak az önerő hiányzik? Megoldjuk!

Júniustól az MKB-nál is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz igényelhető Széchneyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel. A termékkel elsősorban azokat a vállalkozásokat célozzák, amelyek uniós pályázaton forrást nyertek el, de likviditási problémák miatt nem indultak el a projektek.

Szlovén - Magyar Innovációs Fórum

A Szlovén Köztársaság Budapesti Nagykövetsége a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) együttműködésével 2013. május 29-én közel húsz szlovén és magyar vállalat részvételével Szlovén-Magyar Innovációs Fórumot szervezett Budapesten. A NIH és a HITA külföldi partnerintézményekkel szervezett rendezvényei a vállalatok és a régiók közötti kapcsolatépítést, kooperációt segítik elő.

A kisvállalkozásokat is támogatják

Új finanszírozási konstrukciókat kínál a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA), miután egyedi engedélyt kapott az EU-tól a kockázati tőkeprogram kiterjesztésére. Nő a befektetések egyedi értékhatára és magántőkével közösen is beszállhat vállalkozásokba.

Együttműködés a befektetések érdekében

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a Balkán régió két kiemelt jelentőségű országának befektetésösztönzési ügynökségével írt alá együttműködési megállapodást az elmúlt napokban.

A reklámadó ellen fogtak össze

Beláthatatlannak tartják kommunikációs szakmai szervezetek a tervezett reklámadó hatásait mind a médiaszektorra, mind a közönségre, és egyeztetést javasolnak a kormánynak.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Romlott a hazai cégek fizetőképessége

Tavaly a közép-kelet-európai régióban romló gazdasági környezet miatt - Lettországot, Észtországot és Ukrajnát kivéve - növekedett a fizetésképtelenségi mutató, Magyarországon is csupán három ágazatban javult a helyzet - áll a Coface friss elemzésében, amely szerint a helyzet az idén sem javul.

GKI szerint nem lesz gazdasági növekedés

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint Magyarország júniusban kikerül ugyan a túlzottdeficit-eljárás alól, de az ennek érdekében, az elmúlt években bevezetett tíz új adó akadályozza a gazdasági fejlődést.

A pályakezdők nagyon kevés pénzt kapnak

A magyarországi pályakezdők az országos átlagnál 27 százalékkal kevesebbet keresnek - derül ki a Workania állásportál által üzemeltetett fizetesek.hu legfrissebb összesítéséből. A 17 és 25 év közötti, egy évnél kevesebb szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállalók havi bruttó átlagbére 162 ezer forint, míg az országos átlag bruttó 221 ezer.

Az Egyesült Államok lenyomta Európát

Az Egyesült Államok javuló versenyképessége tükrében egyre inkább "öreg kontinensnek" tűnik Európa, a svájci IMD üzleti főiskola World Competitiveness Center intézetének 2013-as globális versenyképességi indexe (World Competitiveness Index, WCI) Amerikát mutatta ki a legversenyképesebb gazdaságnak.

Mennyi ma a reális bruttó?

Egy friss elemzés segítségével reálisan határozhatjuk meg az egyes pozíciókhoz tartozó bruttó fizetési igényünket.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Íme a japán etikett az irodákban!

Öltözködési, higiéniai és sminkelési tanácsokkal látja el a nyári hőségre az irodai dolgozókat a japán kormány a hétvégén indult kampány keretein belül, amelyre azért van szükség, mert a 2011-es fukusimai atomerőmű-baleset hatásai miatt a következő hónapokban is takarékon működnek majd a légkondicionálók a szigetországban.

Új biztonságtechnikai rendszert fejlesztettek a bankoknak

A Montana Tudásmenedzsment Kft. kifejlesztette eseményelemzéssel integrált megfigyelő rendszerét, aminek köszönhetően kiszűrhetők a szokatlan, ezáltal gyanús mozgások a bankfiókokban. A projekt fejlesztésében részt vett az MKB Bank is, amely szaktudását, illetve a tesztkörnyezetet biztosította az új biztonságtechnikai rendszer megalkotásához.

Tanácsok külföldi munkavállaláshoz

A külföldi befogadó országok különböző statisztikái egyértelműen azt mutatják, hogy egyelőre nem csillapodik a magyar állampolgárok külföldi munkavállalói kedve. A növekvő tömeggel együtt nő azok száma is, akik megfelelő felkészülés, informálódás híján keserű tapasztalatokkal kénytelenek rövid időn belül hazatérni. Az alábbiakban azokat a szempontokat összegezzük, amelyek figyelembe vételével a buktatók jelentős része elkerülhető.

A reklámadó guillotine-ként lebeg felettünk

A szerdai kormányülésen az a döntés született, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár egyeztessen a reklámszövetséggel a reklámadó bevezetéséről - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az M1 Az Este című műsorában.

Legyen Ön is tudatos energiafogyasztó!

Jelentős összeget, energiaköltségeinek háromnegyedét is megspórolhatja egy-egy vállalkozás a jól megválasztott informatikai eszközparknak köszönhetően, de a munkavállalók is sokat tehetnek azért, hogy a munkáltató csökkentse gáz- és áramfogyasztását - olvasható a "Legyen Ön is tudatos energiafogyasztó!" elnevezésű kampány weboldalán a hat hazai energiaszolgáltatótól.

Az alma lesz a legzöldebb

Az eredeti tervekhez képest várhatóan kétmilliárd dollárral kerül többe az Apple új irodaházának megépítése. A karikára emlékeztető, üvegfalú óriásépület költségvetése még a World Trade Center helyén épülő toronyházkomplexumnál is drágább lesz, bár jelenleg éppen a költségek lefaragásán dolgoznak a tervezők.

Sárga csekket ATM-mel

Habár a kelet-közép-európai ATM-piac egyelőre sem méretében, sem a nyújtott szolgáltatások sokszínűségében nem éri el a nyugat-európai és a tengerentúli szintet, hamarosan hozzánk is nagyobb számban érkezhetnek majd a többfunkciós berendezések – vallják az egyik hazai piacvezető ATM-üzemeltető cég, a Brink's C.L. Hungaria szakértői.

Hogyan vonzzunk a befektetőket?

Május 22-én a záró modul megrendezésével és a képzést sikeresen teljesítő önkormányzatok elismerésével véget ért a HITA Befektetőbarát Településekért Programjának Vas és Zala megyei képzése.

Megalakult a magyarországi coach szövetség

Hat magyarországi coach szervezet megalapította a Magyarországi Coachszervezetek Szövetségét (MCSZ) - közölte a szövetség az MTI-vel.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése