Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/22. hét

Blogok Aktuális Ingatlanpiac Gazdaság Elemzés Regisztráció
Kiemelt cikk

Hogyan változott meg az irodabútor-piac?

Soltész Tiberius-szal, a Kinnarps Hungary ügyvezetőjével az irodabútor-piac változásairól, a gazdasági válság hatásairól, a legújabb trendekről és munkakultúrákról, valamint az egyterű irodák térnyeréséről beszélgettünk.

Kiemelt ingatlan

Residenz Tölgyfa Irodaház

bérleti díj: 9 - 12 €/m²
szabad terület: 75 m²

Kiemelt ingatlan

Laurus Irodaházak

bérleti díj: 10 - 11 €/m²
szabad terület: 9 908 m²

Irodapiaci rendezvények

5
JÚN

Zöld Iroda Nap 2013

Konferencia

13
JÚN

CSR-Teljesítményértékelés képzés

Képzés

19
SZEPT

Pénz beszél - Szakmai Konferencia

Konferencia

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

A szoftveróriás erotikája. Az olasz elegancia leteperte az ipari fílinget.

Az Autodesk a Goring & Straja Architects segítségével alakította ki új milánói, 850 m2-es irodáját. A nemzetközi szoftvercég alapvető célja volt az igényes, fenntartható technológiákat kombinálni a nemzetközi miliővel és az olasz fílinggel.

LogMeIn: egy magyar sikercég fantasztikus budapesti irodája!

A LogMeIn azon magyar startup-vállalkozások egyike, amely a globális erőtérben is jelentős karriert futott be. Bár a cégközpontot Bostonban alakították ki, a fejlesztőrészlegük Budapesten az Andrássy úton egy csodálatos palotában található. A méretek is lenyűgözőek: 4 emelet, 3200 m2 és 230 munkatárs. A patinás tereket az Y-generáció lendülete hatja át.

Ez történik, amikor a zeneőrültek beszabadulnak egy raktárba

A BeCore marketingügynök még 2012-ben költözött be új Los Angeles-i cégközpontjába. A Mateo utcában található nagy raktárcsarnok ad otthont a cég 35 alkalmazottjának. Mindenesetre pazarul berendezték, hol egy hatalmas magnetofon, hogy egy elektromos gitár, hol egy századfordulós lakberendezési tárgy. Csak kapkodjuk a fejünket!

vissza a hírlevél tetejére

Tapasztalatai szerint milyen környezeti tényezők növelik leginkább az Ön munkahelyi teljesítményét?
Szavazzon most!

Aktuális

Újabb levéldömpinget vár a NAV

Csaknem 400 ezer kettős könyvvitelt vezető társaságtól, illetve 15 ezer egyszeres nyilvántartást vezető adózótól várja a NAV a 2012. évi társaságiadó-kötelezettség bevallását május 31-ig - közölte a hatóság. A közlemény szerint a gazdálkodók bevallásainak kevesebb mint 20 százaléka érkezett be eddig.

Erősebb lett a takarékok intézményvédelmi hálója

Új szabályok elfogadásával jelentősen megerősítették az Országos Takarékszövetkezeti Intézményvédelmi Alapot (OTIVA) a Takarékszövetkezeti Integráció tagjai. A módosuló szabályozás révén az OTIVA megkaphatja a legmagasabb felügyeleti minősítést, így a tagok nemcsak mentesülnek a többlettőke-képzés kötelezettsége alól, de több mint 4 milliárd forint összegben meg is takaríthatnak tőkét.

Újjávarázsolnák a Nyugati teret

Izgalmas tervet készíttetett a Skála Metró Kft. a Nyugati tér átalakítására. Ha megvalósul, a Gödörhöz hasonló népszerű találkozóhely válhat a város egyik legundorítóbb közteréből.

Most érdemes kft.-t alapítani Ausztriában!

Könnyebb lesz kft.-t alapítani Ausztriában júliustól a bécsi kormány új rendelete értelmében.

Két év múlva kötelező lesz szelektíven gyűjteni

Erre egyelőre leginkább az 55 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek figyelnek oda.

Belehúzott a Google

Tíz dollárért korlátlan zenehallgatás az androidos telefonokon, éttermekbe is benézni képes Google Maps, valamint szuperkönnyű notebookok – ezek voltak a Google szokásos éves fejlesztői konferenciájának újdonságai, melyen kiderült: ezúttal a Google ered az Apple nyomába.

vissza a hírlevél tetejére

Ingatlanpiac

Lépjen be a zöld irodák világába

A KÖVET Egyesület június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon rendezi meg a Zöld Iroda Napot, ahol színes szakmai előadásokkal, Zöld Iroda Verseny díjátadóval, kerekasztal-beszélgetéssel, zöld tippekkel, esettanulmányokkal, valamint a hazai környezet- és emberbarát irodai működéshez kapcsolódó gyártó, forgalmazó és szolgáltató szervezetek egész napos seregszemléjével várják a látogatókat.

Irodaházból négy csillagos business hotel

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont megnyitásával a Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. május 23-án hivatalosan is bejelentette a Four Points by Sheraton márka belépését Magyarországra.

Egy kis tudatossággal csökkenthető irodánk fenntartási költsége

Az iroda fenntartási költsége jelentős súlyt képvisel minden cég büdzséjében. A működés átgondolásával és némi tudatossággal azonban a kiadás számottevően csökkenthető. Itt megtalálja, hogyan gazdálkodjunk költséghatékonyan: a cafeteriától, a biztosításon, bankoláson át a kedvező beszerzési lehetőségekig.

Az új Polgári törvénykönyv kedvez a bérlőnek

A béringatlanok piacán a nem vagy késedelmesen fizető bérlők ellen egyre nehezebb a fellépés, amit a piaci túlkínálat is tovább nehezít. Ettől függetlenül mind a bérlők, mind a bérbeadók számára fontos tudni, hogy a peres eljárás csak az utolsó lépés, amit számos egyéb más intézkedés megelőzhet.

Hosszú távra tervez hazánkban a CA IMMO

Magyarországon és más, elsődleges piacokon való hosszú-távú jelenlét, fókusz a kiemelt irodaüzletágon, az ingatlanvagyon közel 10 százalékának eladása, költséghatékonyság, és kevesebb új fejlesztés – ezek a CA IMMO közeljövőbeli tervei a társaság hitelképességének, illetve hatékonyságának növelése érdekében.

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

Új biztosításközvetítő alakul az Aegon támogatásával

A unit-linked termékek helyett a kockázati életbiztosítások értékesítésére kíván fókuszálni a májusban piacra lépő AGNB Hálózat Magyarország. Az induló függő ügynök célja, hogy néhány éven belül már független biztosításközvetítőként működjön, és jelentős szerepelővé váljon a kockázati életbiztosítások értékesítésének területén.

Alaposan átrendeződött a vállalati banki piac

Öt év alatt alaposan átrendeződött a vállalati banki piac Magyarországon, a gazdasági szervezetek mintegy 660 ezer bankszámlát nyitottak, ennek 93 százalékát a legnagyobb tizenkét pénzintézetnél és a takarékszövetkezeti hálózat tagjainál.

Jó hírek a magyar bankrendszerről

Londoni pénzügyi elemzők értékelései szerint az év eleje óta számottevően lassult a nyugat-európai tulajdonos bankok által a közép- és kelet-európai érdekeltségeknek nyújtott finanszírozások szűkítési folyamata, és ez a kedvező fordulat különösen Magyarországon érződik.

A Budapest Music Center is az ASSA ABLOY-ra voksolt

Az ASSA ABLOY által forgalmazott mechanikus bevésőzárak, ajtócsukók és egyedi dizájnban kialakított pánikrudak védik a nemrégiben átadott Budapest Music Center épületét. A rengeteg vendég és előadóművész kényelméért felelő intézmény ABLOY főkulcsrendszer kialakításával oldotta meg az épület biztonságos és megbízható védelmét.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Kétéves csúcson a GKI-Erste konjunktúra-index

Az áprilisi jelentős romlás után májusban kétéves csúcsára ugrott a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, s ezzel folytatódott a 2012 őszétől tapasztalható emelkedés.

Betét helyett befektetési jegyet és részvényt vennének a pénzügyekben jártasabb megtakarítók

Az átlagosnál képzettebb és a csökkenő betéti kamatszint miatt a betétektől éppen elpártoló megtakarítók elsődleges célpontjának számító befektetési jegyek után rögtön a részvények következnek.

Értékesítés és a vállalatirányítási problémák sújtják a cégeket

Leginkább a belső kihívások sújtják a hazai vállalkozásokat, ezek közül is első helyen az értékesítés és a vállalatirányítás problémái állnak – derül ki az RSM DTM Hungary Zrt. vállalati kutatásából. A társaság szerint a belső kihívások feltérképezésére, illetve megoldására a legjobb módszer a vezetői számvitel rendszerszintű használata.

Brandz Top 100 - mennyit érnek a márkák?

A Millward Brown elemzőcég Brandz Top 100 legértékesebb brandjének felméréséből kiderül, hogy továbbra is a nagy amerikai IT-cégek a világ legértékesebb márkái. Azt is megtudhatjuk, hogy a BMW-t megelőzte a Toyota, valamint a Louis Vuitton visszaesett, de még első a kategóriájában.

Csak a kismamák felének van munkahelye

A gyesen, gyeden vagy egyéb gyermekgondozási szabadságon lévő nők felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni dolgozni - derül ki a Tárki legfrissebb kutatásából.

Mit és mennyit mutathatunk meg magunkból a neten?

Bár az Y generáció tagjai már gyerekkorukban találkoztak az internetes eszközökkel, csak részben alakítják tudatosan digitális identitásukat, amely 70-80 százalékban önazonos, 20-30 százalékban viszont az határozza meg, hogy mások mit mondanak róluk a neten. Többségük úgy véli, "ami nincs az interneten, az nem is létezik".

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése