Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/20. hét

Blogok Ingatlanpiac Gazdaság Elemzés Érdekes Regisztráció
Kiemelt cikk

Beindultunk! Irodablog.hu: minden, mi szem szájnak ingere!

A hazai irodapiac az elmúlt évtizedben óriási fejlődésen ment keresztül. Ma már a munkahelyi környezetre, az esztétikumra, a dizájnra, a belsőépítészetre is nagy hangsúlyt fektetnek. Az irodablog.hu arra vállalkozik, hogy mindent láthatóvá tegyen, amit csak látni lehet.

Kiemelt ingatlan

Eleven Business Center

bérleti díj: 7.5 - 8.5 €/m²
szabad terület: 1800 m²

Kiemelt ingatlan

Róna Office Center

bérleti díj: 5 - 6 €/m²
szabad terület: 960 m²

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
R70 Office Complex KELER Csoport 2600 Eston, CBRE
Orco Business Park Eurobus-Invest Zrt 142 Orco Property Group
MOM Park Towers Gastszolg Kft. 498 Cushman & Wakefield
Madarász Irodapark T1 épület Liferay Magyarország Kft. 634 Colliers International

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

A vérátömlesztés sikerült, a hideg svájciak felpörögtek

A catering és rendezvényszervezéssel foglalkozó Compass Group az RBSgroup segítségével felfrissítette svájci irodáját. A vérátömlesztés sikerült, húsvér emberek kerültek az extrém díszletek közé.

Sztárépítészek és felhőkarcolók párbajoznak Milánóban

Milánó régi, történelmi kereskedelmi negyedében vadonatúj városközpont épül. Három felhőkarcoló, három sztárépítész. Arata Isozaki, Daniel Libeskind és Zaha Hadid.

Az amerikai reklámóriás nagyot dobbantott. Amszterdamban csodaországot építettek

A JWT nemzetközi reklámóriás nemrég egy bámulatos új székhelyre költözött Amszterdamban. Alrik Koudenburg és RJW Elsinga által tervezett iroda egy patinás régi áruház épületében kapott helyet. Az eklektikus épület és a kreatív munkahely izgalmas kontrasztja érleli a sikert.

Atlanta egyik menő irodája: cégközpont a világ tetején

A gyermekitalokat gyártó társaság, az In Zone Brands új irodába költözött Atlantában, Georgia államban. A tervek a VeenendaalCave munkáját dicsérik, az iroda a modern belsőépítészeti megoldások mellett lélegzetelállító kilátással rendelkezik az egész városra.

vissza a hírlevél tetejére

Tapasztalatai szerint milyen környezeti tényezők növelik leginkább az Ön munkahelyi teljesítményét?
Szavazzon most!

Ingatlanpiac

Már 91%-os az R70 Office Complex

A KELER Csoport személyében új bérlője van az R70 Irodaháznak, a cégcsoport 2600 négyzetméterre írt alá hosszútávú bérleti szerződést az R70-nel, amely 2014. első negyedévétől indul a Rákóczi úton lévő épületben.

Új stratégiai területek az ingatlanpiacon

Az energiahatékonyság fontosságáról, lehetőségeiről is szó volt a Napi Gazdaság Az ingatlanpiac új stratégiai területei elnevezésű konferenciáján.

GKI: Keleten a helyzet változatlan

A GDP növekedésének beindítását, a befektetői bizalom helyreállítását, a kiszámítható üzleti környezetet, valamint a hitelezés beindítását nevezte az ingatlanpiac fellendülése feltételének a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója a Napi Gazdaság című lap konferenciáján.

LEED Platina minősítés a Green House-nak

A május 9-én megrendezett Napi Gazdaság Ingatlankonferencián Schmidt András a Skanska Fenntarthatósági Managere hivatalosan is bejelentette, hogy a Green House irodaház kimagaslóan magas eredménnyel kapta meg a LEED zöldépület-minősítő rendszer Platina szintű végső kvalifikációját.

Science Park, Eston, Colliers hármas indul

Budapest egyik legkiválóbb irodaépülete, az AIG/Lincoln által üzemeltetett Science Park bérbeadására nyert közös-kizárólagos (joint-exclusive) értékesítési megbízást a tulajdonos Heitmantól az Eston International és a Colliers International.

Új kezekben a Villa Montana

Exkluzív kivitelezésű irodák és lakások találhatók abban a 0,6 hektáros lakóparkban, amelyet megvásárolt és átalakítása után tovább üzemeltet az Appeninn.

Újra Superbrands az Eston

A Superbrands Szakértői Bizottság döntése alapján az Eston International negyedszer is elnyerte a Business Superbrands címet. A legkiválóbb márkákat díjazó program Magyarországon 2004-ben indult, a szakmai (Business) kategóriában hatodszor hirdettek eredményt.

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

Adóbevallás - közeledik a határidő

Még 1,7 millió magánszemély adóbevallását várja az adóhivatal a május 21-i határidőig - mondta el a NAV adószakmai szóvivője. Linczmayer Szilvia hozzátette: még mindig az aláírás hiánya a legtipikusabb hiba.

Litániában szabályozzák a trafikosokat

Egy 169 oldalas útmutatót kapnak a trafikos koncessziót elnyerő vállalkozók, amely eligazítást, javaslatokat tartalmaz arra, hogy hogyan alakítsák ki üzletüket.

Új vállalati termékfejlesztés a BTelnél

Szakmai partnerség elindításáról döntött a Business Telecom Nyrt. (BTel) és részvényese, az Elastoffice AG. A svájci székhelyű infokommunikációs fókuszú cég révén a BTel májusban összesen 1 millió eurós tőkeemelést hajtott végre, melynek eredményeképpen alaptőkéjét 25 millió forinttal, tőketartalékát 275 millió forinttal növelte.

Az EU-s támogatások 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítják

Az Európai Unió 2014-ben induló pénzügyi ciklusában a támogatások 60 százalékát akarja a magyar kormány gazdaságfejlesztésre fordítani - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Kiskunfélegyházán.

Új utak, perspektívák a külgazdaságban

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) sajtótájékoztató keretében mutatta be 2012-es tevékenységét és 2013-ra vonatkozó terveit.

Magyarország német befektetőkre vadászik

A kormány azon dolgozik, hogy javuljon a beruházási légkör Magyarországon, fontos, hogy a német befektetők is elégedettek legyenek Magyarországgal - mondta Martonyi János hétfőn Budapesten.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

A magyar irodapiac jövője - a vonzás szabályai

Magyarország irodapiaca több szempontból is vonzó befektetési-és bérlési célpont a hazai és nemzetközi cégek számára; köszönhetően az Európai Unión belül egyik legolcsóbb munkaerőköltségének, az ország központi elhelyezkedésének, földrajzi és logisztikai adottságainak, valamint, szakképzett munkaerejének.

Magasabb kamatot hozhatnak a lekötésnél a megtakarítási betétek

A sima banki lekötésekénél jóval magasabb kamatot lehet kapni a megtakarítási betétek után – derül ki a Bankmonitor.hu friss piaci körképéből, amely a 13 országos lefedettségű bank által kínált megtakarítási betéteket vette górcső alá.

Most akkor vége a válságnak vagy örökké tart?

A világgazdaság kilábalási ütemének megtorpanására utal a legújabb átfogó aktivitási mérőszám - közölte kedden az egyik vezető pénzügyi szolgáltató csoport az általa összeállított globális összágazati beszerzésimenedzser-index (BMI) alapján.

Kismamák a munkaerőpiacon

Magyarországon tavaly több mint 190 ezer - 6 év alatti kisgyermeket nevelő - anya dolgozott, 15 ezerrel több, mint egy évvel korábban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat adataira hivatkozva.

Meglepő. Szerintük a magyar mobilpiac nem drága

A magyarországi mobilszolgáltatások árai nem magasak európai összehasonlításban, és a három-, illetve négyszereplős piacokon nincs szignifikáns különbség a különböző mutatók, például penetráció vagy árak tekintetében az Infrapont Kft. tanulmánya szerint.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Furcsaságok a Munka törvénykönyvében

Vegyesek a tavaly júliusban hatályba lépett új Munka törvénykönyve (Mt.) alkalmazásának eddigi tapasztalatai: bizonytalanságot okoz többek között a fizetett szabadságok szabályozása, míg a jognyilatkozatok utólagos jóváhagyásának lehetőségét kedvezően fogadták a munkaadók.

Felépült Amerika legmagasabb felhőkarcolója

Elérte teljes magasságát pénteken a 2001. szeptember 11-i terrortámadás következtében New Yorkban ledőlt ikertornyok helyén felhúzandó épületegyüttes legmagasabb tornya, a One World Trade Center.

Új elnök a KÖVET-nél

Az egyesület négyévente esedékes tisztújításán a KÖVET szinte teljes elnöksége kicserélődött.

Blöff a magyar munkaerő-emigráció?

Az uniós csatlakozás utáni években megnőtt mind a munkavállalási, mind a tanulási célú migráció, ennek ellenére korántsem beszélhetünk új magyar exodusról, hiába sugallja ezt a közbeszéd és a média.

Visszaigényelhetünk az autójavítás költségeiből

Az adóhatóság állásfoglalása szerint a céges autók javíttatási költségeinek 50 százaléka visszaigényelhető, és ebből a szempontból nem kell vizsgálni a gépjármű magánhasználatát.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése