Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/18. hét

Blogok Irodapiac Vállalatok Gazdaság Elemzés Regisztráció
Kiemelt cikk

Liferay a Madarász Irodaparkban

A Liferay Magyarország Kft. (a Liferay Inc. tagja), gyors növekedésének köszönhetően 2013 első negyedévében az új, "A" kategóriás Madarász Irodaparkba történő költözés mellett döntött, ahol lehetősége nyílik növekvő irodabérleti igényének kielégítésére.

Kiemelt ingatlan

Eleven Business Center

bérleti díj: 7.5 - 8.5 €/m²/hó
szabad terület: 1 800 m²

Az Év Irodája - Blog

Íme az új Rockefellerek és forradalmárok extra irodája!

A közösségi termékfejlesztés forradalmának élharcosa, a Quirky.com egy új loftirodába költözött New Yorkban, amelyet a Spector Group alakított ki. A cég közel 2500 négyzetméteres területen az épület legfelső, hetedik emeletét foglalta el.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Gigaméretű zöldtetőt és szórakoztató negyedet építenek Párizsban

A BIG dán építésziroda nyerte azt a meghívásos nemzetközi tervpályázatot, amelyik Europa City néven 800 ezer négyzetméternyi kulturális, rekreációs és kiskereskedelmi komplexumot fejleszt Triangle de Gonesse-ben, Párizs északi részén.

Közösségi irodák Londonban, ahol a szabadúszók mennybe mennek

A Club Workspace egy gyorsan növekvő közösségi irodahálózat, amely a minap nyitott két újabb londoni irodát. A terveket a TILT szállította, amely korábban már nyert építészeti díjat is, vagyis a minőség és ötletesség garantálva volt.

Magas vérnyomást és idegösszeroppanást okozhat a nyitott iroda!

Egyre jobban terjednek a nyitott irodák. Ennek következtében Amerikában és Angliában 10-11 négyzetméter irodaterület jut egy emberre. Az európai átlag 13 négyzetméter/fő. De vajon milyen egészségügyi hatásokról számolhatunk be? Ennek jártunk utána.

Ez lesz az új világ! Farmkarcolók a megapolisz közepén

Kína az új építészeti csodák Mekkája. Ezúttal egy belga építész álmodott egy nagyot. Talán meg is valósul az új ökováros Hongkong és Shenzhen határában.

vissza a hírlevél tetejére

Tapasztalatai szerint milyen környezeti tényezők növelik leginkább az Ön munkahelyi teljesítményét?
Szavazzon most!

Irodapiac

Továbbra is népszerű az Oktogon Ház

Az IVG Hungary Kft. kezelésében lévő Oktogon Ház töretlenül népszerű a bérlők körében. Idén már közel 2000 nm területre hosszabbítottak bérleti szerződést.

A Green House titkai

A Skanska új irodaépülete a XIII. kerület központi részén helyezkedik el, a Lehel tér és a Dózsa György út között. A Pintér Tamás és munkatársai által tervezett Green House építészeti-műszaki megközelítései és megoldásai az ingatlanfejlesztési piacon jelentős innovációt jelentenek.

Sikeres év az S IMMO mögött

Az S IMMO csoport fennállásának legmagasabb EBIT eredményét produkálta 2012-ben. A csoport konszolidált adózás utáni árbevétele 22,5%-os növekedést követően 26 millió euró lett.

Így néz ki az Avis Budget új budapesti irodája!

Az irodaház, a tervezési koncepció és a berendezések kiválasztásánál is kiemelkedő szempont volt a multikulturális közösség és az Y generáció elvárásai, amelyek a gyors kommunikációra és a közösségi terek tudatos és rendszeres használatára épülnek.

vissza a hírlevél tetejére

Vállalatok

275 milliárd volt tavaly az FBN-H tagvállalatok árbevétele

Magyarországi tevékenységük mellett az export piacokon is jelentős szerepet töltenek be a hazai családi vállalatok, amellett komoly beruházásokban is gondolkodnak.

Szenior befektetési menedzser a DBH Investmentnél

2013 áprilisától Michaletzky Márton, PhD tölti be a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. újonnan létrehozott szenior befektetési menedzseri posztját.

Az Appeninn megállapodik az Erste Bankkal

Az Appeninn Nyrt. euró alapúra válthatja ingatlanportfóliójának svájci frank alapú hitelállományát az Erste Bankkal előkészített, 30 millió eurós keret-megállapodásával.

Magyarország legjelentősebb ingatlan-befektetői

Míg Európa ingatlantérképén egyetlen közép- vagy kelet-európai intézményi befektetőt sem találunk és Ausztria is csupán marginálisan képviselteti magát, addig Kelet-Európában és azon belül Magyarországon merőben más a helyzet: nálunk hagyományosan nagy szerepet játszanak a német anyanyelvű piaci szereplők.

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

A sikeres restrukturálásnak is komoly feltételei vannak

Megfinanszírozható ügyletek hiányában egyelőre nincs nyoma trendfordulónak a hazai bankok vállalati hitelállományának volumenében.

Pénzhez juthatnak a kis- és középvállalkozások

Az Eximbank kereskedelmi és hitelfedezeti garanciakerete 350 milliárd forintra nőtt a tavalyi 80 milliárdról, de ezen kívül a költségvetés által garantált források is nőttek, mégpedig 320 milliárdról 1200 milliárdra.

Magyar-moldovai gazdasági együttműködés

2013. április 24-én a Magyar-Moldovai Gazdasági Vegyes Bizottság budapesti alakuló ülés zárásaként Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár és Octavian Calmic moldovai gazdasági miniszterhelyettes, a GVB magyar és moldovai társelnökei aláírták a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a Moldovai Befektetés- és Exportösztönzési Szervezet közötti együttműködési megállapodást.

10 hiba, ami megöli az üzleti tervet!

Készített egy üzleti tervet, de... Sokan vagyunk ezzel így, hogy iszonyatos munkával végre összeraktunk egy hangzatos célokat meghatározó, összetett üzleti tervet, amiben rengeteg kalkuláció, számadat és kimutatás van. Projektáljuk a jövőt, missziót fogalmazunk meg, ... és az egész egy zsák döglött macskát sem ér.

Semmi sem vet gátat az offshore-nak

Az elmúlt 20 évben folyamatosan emelkedett azon magyar cégek száma, amelyek valamelyik offshore-paradicsomban bejegyzett tulajdonossal is rendelkeztek. A legkedveltebb célpont Ciprus, a Seychelles-szigetek és Svájc.

Túléltük a válságot?

Fél év alatt megduplázódott a bizakodó vállalatvezetők aránya, a többség szerint már növekedésnek indult a világgazdaság - mutat rá az Ernst&Young legfrissebb nemzetközi tőkebizalmi barométere.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Bankbetét helyett más befektetési lehetőséget keresnek

A jelenlegi kamatszint mellett a megtakarítók már legalább fele más befektetési lehetőségeket is megvizsgálna a bankbetét mellett.

Javult a foglalkoztatottság

Az idén az első negyedévben 3 millió 818 ezerre nőtt a 15-74 éves foglalkoztatottak száma, a 15-64 éves korosztály foglalkoztatási rátája 56,6 százalék volt, ami 0,9 százalékpontos javulás az egy évvel korábbihoz képest.

Kihasználatlan irodákban úszunk

2013. első negyedévében a teljes budapesti irodaállomány, beleértve a saját tulajdonú és a spekulatív épületeket, elérte a 3 145 467 négyzetmétert.

Fordult a kocka a hazai gazdaságban?

Élénkült a gazdaság áprilisban az előző hónaphoz képest, és éves szinten is egyre kisebb a visszaesés a Világgazdaság mutatószáma szerint.

Alulértékeli magát a magyar munkavállaló

A Workania.hu internetes állásportál adatbázisában az álláskeresők által megadott fizetési igények átlaga 170 400 forint volt tavaly, ami messze elmarad az országos 221 ezer forintos bruttó átlagbértől.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése