Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/17. hét

Blogok Ingatlanpiac Elemzés Zöld hírek Érdekes Regisztráció
Kiemelt cikk

Új bérlő az Orco Business Parkban

Az Orco Property Group új bérleti szerződést írt alá az Orco Business Park B épületére. A Bérlő, az Arriva és Deutsche Bahn tagja, az Eurobus-Invest Regionális Közlekedésfejlesztési Zrt.

Kiemelt ingatlan

Twin Center

bérleti díj: 6 - 7 €/m²/hó
szabad terület: 6 400 m²

Kiemelt cikk

A siker titka – a ConvergenCE jelene

A ConvergenCE 2004 óta összesen mintegy 150 millió euró értékben 200 ezer négyzetméteren fejlesztett kereskedelmi ingatlanokat, emellett további 120 millió euró értékű ingatlan-portfóliót kezel Közép-Európában.

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Orco Business Park Eurobus-Invest Zrt 142 Orco Property Group
Capital Square BARE International Hungary Kft. 350 Cushman & Wakefield
Capital Square ArgonSoft Kft. 200 Cushman & Wakefield
Capital Square Alaric 200 Cushman & Wakefield

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Az Év Irodája - Blog

Brazil szamba, majális és graffiti. Így is lehet dolgozni!

A New Content nevezetű brazil társaság egy kétszintes Sao Paulo-i raktárban alakította ki székhelyét. Igazán élhető kreatív munkatér jött létre. Az igényes graffiti pedig igazi csemege a nyitott elméknek. Képek, videó.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Armani öltöny, gumicsizma, kőkorszak. Farmkarcolók a megapolisz közepén

Kína az új építészeti csodák Mekkája. Ezúttal egy belga építész álmodott egy nagyot. Talán meg is valósul az új ökováros Hongkong és Shenzhen határában.

Régiségkereskedésben melóznak a szoftverfejlesztők

A Fueled egy tipikus technológiai cég, amely szép lassan araszol felfelé a ranglétrán, és ezzel párhuzamosan fejleszti munkaterét. Jelszavaik most is az otthonosság és a közösség. Lássuk az újabb New York-i remekművet!

vissza a hírlevél tetejére

Tapasztalatai szerint milyen környezeti tényezők növelik leginkább az Ön munkahelyi teljesítményét?
Szavazzon most!

Ingatlanpiac

Tetőterasz, modern környezet - a bérlők szeretik a RiverParkot

Fél év alatt több mint 2200 m2 kiadott terület, négy bérlő, növekvő bérbeadottsági mutató: jól áll a Robertson Hungary által képviselt RiverPark irodaház elmúlt féléves bérbeadási mérlege.

Év végéig duplázna az OTP Ingatlanpont

Fontos mérföldkőhöz érkezett egy évvel a piacra lépése után az OTP Ingatlanpont, a napokban meghaladta az ötezret az eladó ingatlanjainak a száma, év végére pedig megduplázná a kínálatát.

Magyar kereskedőház nyílt Moszkvában

Szijjártó Péter, a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos hétfőn Moszkvában megnyitotta a magyar kereskedőházat, amelyet a magyar állam a Quaestor Csoporttal együttműködve hozott létre.

Átadásra kerültek az ICOMOS-díjak

A budapesti Szent Lukács Gyógyfürdőnek és a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed és Zsolnay Mauzóleum épületegyüttesének ítélte oda idén a Műemlékek és Műemléki Együttesek Nemzetközi Tanácsa, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága az ICOMOS-díjakat.

Fejlesztők a kispadon – megfordulhat a trend?

2012-ben a fővárosi irodapiacon nem mutatkozott kínálati élénkülésére utaló jel. Az év során három épület átadása történt meg, a megépített 22.951 négyzetméternyi új irodaterületnél még sosem került kevesebb a piacra.

Meseszép tópartra költözik az Olimpiai Bizottság

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nyílt nemzetközi tervpályázatot írt ki az új Lausanne-i központjának megépítésére.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Jó hír! Emelkedtek az átlagbérek!

A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – a bruttó átlagkeresetek 2,6 a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 3,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.

Stagnáló foglalkoztatottság

Az elmúlt 12 hónapban mindössze egyszer – tavaly júniusban – haladta meg a foglalkoztatottak száma a 2 millió 600 ezret a gazdasági társaságok körében a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) leadott létszámadatok elemzése alapján.

Multi vagy nem multi? Fertőz a korrupció!

A magyarországi vállalatok csekély része foglalkozik rendszerszinten a visszaélésekből fakadó kockázatok megelőzésével, s ők is elsősorban "papíron"; a vállalati pályáztatás és beszerzés terén sok esetben egyszemélyes döntések születnek, ami a megfelelő kontroll hiányában nagy kockázatot jelent.

A válság kevésbé fékezi a magyar cégeket, mint a belső kihívások

A gyengélkedő nemzetközi és hazai gazdasági klímánál sokkal jobban megnehezítik a vállalatok életét a belső problémák, vagyis a válságra adható megfelelő válaszok megtalálásának belülről fakadó nehézségei – derül ki az RSM DTM Hungary Zrt. friss vállalati kutatásából.

Az irodában a bűvös szék a number one!

Egy független piackutatás Európa-szerte vizsgálta munkavállalók véleményét és hozzáállását közvetlen munkakörnyezetükkel, különösen saját íróasztalukkal, számítógépes munkaállomásukkal kapcsolatban. A kutatás kiterjedt arra is, hogy a cégek mit tesznek a munkavállalók kényelméért, egészségük megóvásáért.

vissza a hírlevél tetejére

Zöld hírek

Külföldön zöldül a Cola

Egy mexikóvárosi irodaház kihasználatlan helikopter-leszállója lett átalakítva "zöld" irodákká és tetőkertté, mindezt főleg újrahasznosított anyagok felhasználásával.

Jövőre már 12% felett a zöld irodák aránya?

A stabil hátterű, nagyobb bérlők érdeklődnek leginkább a zöld minősítésű irodák és kereskedelmi üzlethelyiségek iránt, de nem ez a legfontosabb szempont a döntésükben. Ha jó a lokáció és az ár, akkor viszont a zöld minősítés már előnyt jelenthet a piacon. A rossz helyen fejlesztett ingatlanon a zöld minősítés sem segít igazán.

Leszavazott klímaterv

Nem támogatta az Európai Parlament a kibocsátáskereskedelmi rendszerben szereplő széndioxid-kvóták számának visszafogását, amelytől az egységek árának emelkedését, így a zöldberuházások felpörgetését várták volna. A hírre a kvóták árfolyama és a magyart is befolyásoló német áramtőzsdei tarifa is rekord mélységbe ereszkedett.

Zöld beruházás az SZTE-n

Példaértékű "zöld" beruházásba kezdett a Szegedi Tudományegyetem: a legmodernebb technológiával geotermikus fűtési rendszert építenek ki.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

A leginnovatívabb IT vállalkozásokat keresik

Az idén ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Innovációs TechShow-t, a magyarországi digitális ipar legújabb, legizgalmasabb eredményeinek bemutatóját - közölte a szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter).

Nagy üzlet a parkolóhely is

Hongkongban pillanatnyilag nagy üzlet az ingatlan, de még a parkolóhely is. Jelentős hozamot tudnak bezsebelni a tulajdonosok.

Pert vesztett a Magyar Telekom a sárgacsekk-perben

Első fokon, nem jogerősen pert vesztett a Magyar Telekom a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) ellen a sárgacsekkes fizetés után felszámított tranzakciós díj miatt. A társaság fellebbez az ítélet ellen és továbbra is jogszerűnek tartja a tranzakciós díjjal kapcsolatos eljárását.

Nagyobb biztonságban az autópályán

Nagyobb biztonságérzettel közlekedhetnek a magyar autópályákon azok az autósok, akik az autópálya-matricával együtt megvásárolják a matrica érvényességének idejére szóló közlekedési balesetbiztosítást.

Az E.ON képviseli Magyarországot a felelős vállalatok európai seregszemléjén

Vállalati társadalmi felelősségvállalásáért (CSR) díjat nyert az E.ON Hungária Zrt., így az energiaszolgáltató képviseli Magyarországot a CSR Piac 2013 európai seregszemléjén - tájékoztatta a cég csütörtökön az MTI-t.

Ezután is nyugodtan lehet sztrájkolni!

A sztrájktörvény, az alaptörvény, a magyar bírói gyakorlat és a nemzetközi jogi normák is egyértelműen azt támasztják alá, hogy a sztrájkjogot tágan kell értelmezni - mondta Tálné Molnár Erika, a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának helyettes vezetője a testület véleményét ismertetve egy sajtóbeszélgetésen.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése