Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.

Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/15. hét

Blogok Ingatlanpiac Gazdaság Zöld hírek Érdekes Regisztráció
Kiemelt cikk

Folytatódik a Váci úti sikertörténet

A Váci 33 irodaház az Eston kizárólagos megbízási portfoliójában. A Váci úti irodafolyosó közismerten a budapesti modern bériroda-piac meghatározó, egyben legsikeresebb szegmense.

Kiemelt ingatlan

Eleven Business Center

bérleti díj: 7.5 - 8.5 €/m²
szabad terület: 1800 m²

Kiemelt ingatlan

Bp. XI. Budafoki út 59.

funkció: iroda
terület: 1 917 m²

Az Év Irodája - Blog

Kafka egy New York-i romkocsmában dolgozik

A Prince Media egy független kis reklámcég New Yorkban, amely egy csodálatos SoHo negyedbeli loftban verte fel tanyáját. A tulajdonosnak ez nem csak munkahelye, hanem otthona is. A dizájn a HomePolish munkája.

Iroda Évkönyv 2012/13

www.irodaevkonyv.hu

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Indulhat a gigaberuházás! A Facebook hegyoldalba építkezik!

A Facebook zöldtetős, Frank Gehry-tervezte új központja a Menlo Park vezetőségétől megkapta az engedélyt, így elkezdődhet az építkezés.

Ez lesz Milánó új kultikus komplexuma! A világmárkák már tülekednek

Milánóban is nekiláttak az ipari zónák feltámasztásának. Ennek keretében a La Forgiatura nevezetű régi gyárat újjávarázsolják, hozzáépítenek, sőt, még zöld dombokat is összehordanak. Irodák és bemutatótermek. A nagy világmárkák máris tülekednek.

Ez brutális! Ilyen munkahelyet még sosem láttunk!

A Saxo Bank hihetetlenül impresszív irodateret alakított ki koppenhágai központjában. Talán a legkülönlegesebb hely, amit valaha láttunk. Dinoszaurusz, fürdőző gyermek, művészeti installációk és mindenféle őrület, amit elképzelni sem tudunk.

vissza a hírlevél tetejére

Elérjük valaha a nyugat-európai életszínvonalat?
Szavazzon most!

Ingatlanpiac

Futurisztikus irodaházat épít az Apple

A vállalatvezetés még igyekszik lefaragni a költségeket, de várhatóan a nyáron megkezdik az "űrhajó" építését.

Ez a nevetséges CET-ügy tovább bonyolódik

A Fővárosi Önkormányzat szerint a CET-beruházás ügyében a bankgaranciáról folyó perben kiderülhet, hogy Budapest korábbi vezetése egy offshore-cég adósságáért vállalt felelősséget.

Ingatlanfejlesztők! Extraprofit?!

Egyértelműen jó hír a tegnapi bejelentés minden olyan devizában eladósodott ingatlanfejlesztőnek, aki a hasznosításnál euróban számolja, illetve kapja a bérleti díjat.

Életben van a vidéki ingatlanpiac!

Kereskedelmi ingatlanpiac: negyedével nőhet az irodakínálat, s közel félszáz ipari ingatlan átadása várható az OTP Jelzálogbank által vizsgált öt megyeszékhelyen.

Közép-Európa továbbra is az ingatlanfejlesztők célpontja

2013-ban 958 millió euró befektetés történt a régióban, Csehországban megnövekedett az aktivitás.

Új üzletágvezető a DTZ csapatában

2013 áprilisától Vajda Tibor a DTZ budapesti irodájának új iroda ingatlanügynökségi vezetője. Új munkakörében az iroda bérbeadással és a bérlőképviselettel foglalkozó üzletágat fogja irányítani.

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

Semmire nem ment az EU a munkanélküliséggel

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) szerint minél előbb foglalkoztatás-központú stratégiára kell váltani az egyre mélyülő munkanélküliségi válság kezelésében, mivel eddig több mint 26 millió európai vesztette el állását.

Ezek a legdrágább új munkahelyek Magyarországon!

A Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői érdeklődésre március 19-én a parlament honlapján közzétette azon cégek listáját, amelyek 1998 óta különböző jogcímeken 100 millió forintnál nagyobb összegű vissza nem térítendő állami támogatást kaptak.

Megint nőtt egyet a T-Systems

A 2012 októberében végrehajtott egyesülés záróakkordjaként 2013. április 1-jétől a T-Systems Magyarország Zrt. teljes mértékben integrálja szervezetébe az informatikai alkalmazások fejlesztésében, telepítésében és üzemeltetésében több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező Daten-Kontor Kft.-t.

A vállalatok csak törlesztenek és törlesztenek

A vállalati szektor tavaly is inkább a hitelek visszafizetésére összpontosított és fölös pénzügyi eszközeit részvényekbe fektette, így a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a pénzügyi számlákról közzétett adatai a pénzmozgások felöl is alátámasztják a vállalati beruházások visszaesésének tényét.

Évi 500 milliárdba kerülnek a munkanélküliek

A fiatalok munkaerőpiacról való kikerülése 2011-ben 153 milliárd euró gazdasági veszteséget okozott az Unióban. Magyarország az éves GDP-jének két százalékát veszíti el emiatt. A MGYOSZ ezért megoldási javaslatokat dolgozott ki a helyzet javítására.

Elárverezi eszközeit a bezáró Magna Steyr

A rossz piaci helyzet és a csökkenő rendelésállomány miatt bezárják a győri Magna Steyr Engineering Center Hungária Kft.-t. A döntés 42 munkatársat érint, többségük tavaly megkapta a felmondólevelét. A cég a teljes irodai felszerelését online árverésen értékesíti.

vissza a hírlevél tetejére

Zöld hírek

Energetikai innovációk a RENEXPO kiállításon

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) nyilvános közös pályázata innovatív energetikai projektek bemutatkozására biztosít lehetőséget a hetedik RENEXPO Central Europe rendezvényen, 2013. április 25-27-én.

Okos zármegoldás Budapest legzöldebb irodaházában

Elektromechanikus zárak használatával csökkenti energiafogyasztását a február végén hivatalosan is átadott Green House zöld irodaház. Az ASSA ABLOY megoldásával felszerelt irodaházi ajtók egyszerre funkcionálnak tűzgátló, vészkijárati és normál beléptető pontként.

32. CONSTRUMA Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás

Új koncepció szerint szervezi a HUNGEXPO április 10-14. között az építőipari - épületgépészeti - településfejlesztési kiállításait. A jól ismert CONSTRUMA és HUNGAROTHERM mellett az 1. RENEO a megújuló energiák, a 2. URB:ICON a településfejlesztés, valamint a szintén 2. OTTHONDesign, a lakberendezés kiállítása tart nyitva a Budapesti Vásárközpontban.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

40 éve épültek az ikertornyok

Az ikertornyok a 2001-es terrortámadásig New York jelképei voltak.

Dobd el a kulcscsomód, használd a mobilod!

Rekordszámú résztvevővel zárt a Smartmobil '13: bluetooth-os "záralkalmazás" lett a legmenőbb startup ötlet.

Több ezer családon segít az Élelmiszerlavina

Negyedik alkalommal hirdette meg a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. az Élelmiszerlavina programot, amelynek keretében huszonhét önkormányzat és civil szervezet kapott támogatást. A program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a résztvevők helyben zöldségeket termelnek.

Magyar földrengésvédelem a törököknek

A kockázati tőkéből alapított magyar Star Seismic Europe társaság tervezi és gyártja egy török toronyház földrengésvédelmi eszközeit - közölte a cég.

Sanghaj gigafejlesztéssel nyomul előre

A sanghaji Duna-part, a kelet-kínai város jelképének is számító Bund északi és déli része is megújul az évtized végére - jelentette be a metropolisz vezetése.

A britek korlátoznák a munkaerő szabad áramlását

Meg kellene vizsgálni az EU-országok közötti szabad munkaerő-áramlás korlátozásának lehetőségét a magas munkanélküliséggel jellemzett időszakokban - írja a The Daily Telegraph napilap.

Startup nagyhatalom lehet Magyarország?

Számos hazai és nemzetközi szponzor mellett a Budai Egészségközpont támogatásával rendezik meg idén a Smartmobil konferenciát. A nemzetközi mobilpiac rohamos fejlődése a magyar fejlesztőcégek számára is hatalmas kiugrási lehetőséget jelenthet.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése