Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/13. hét

Blogok Ingatlanpiac Gazdaság Elemzés Vállalatok Regisztráció
Kiemelt cikk

Hogyan adjunk bérbe 1600 m2-nyi területet? Íme a titok!

A Terrapark egy igazi nagy deal-t könyvelhetett el, hiszen a hazai IT szektor egyik meghatározó szereplőjének, az S&T Consulting Hungary Kft.-nek közel 1600 m2-nyi irodaterületet adtak bérbe.

Kiemelt ingatlan

Eleven Business Center

bérleti díj: 7.5 - 8.5 €/m²
szabad terület: 1800 m²

Az Év Irodája - Blog

Trendek, forradalmak és generációk. Miért szeretjük a nyitott irodákat?

A New York-i székhelyű Fueled művészi szintre emelte a mobil alkalmazásokat, ehhez mérten alakították ki manhattani irodájukat is.

Irodapiaci rendezvények

10
ÁPR

CONSTRUMA 2013

Kiállítás

24-26
ÁPR

sb13 - Fenntartható Építés konferencia

Konferencia

22-24
MÁJ

Európai Létesítménygazdálkodási Konferencia

Konferencia

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Ez nagyon durva! A svájci gazdagok port törölgetnek az irodákban

Kukákat ürítenek, port törölgetnek a tisztviselők Genfben: saját irodájukat takarítják, takarékossági okokból. A tavaly ősszel kísérleti jelleggel bevezetett intézkedést fokozatosan kiterjesztik a közigazgatás más szektoraira is.

Újabb varázslat! Így néz ki az ausztrál ingatlanóriás irodája!

Az ausztrál illetőségű Goodman a Make Creative-et kérte fel, hogy tervezzen számára egy új irodát. A helyszín ismét egy raktár Sydney-ben.

Újabb ikonikus felhőkarcoló épül New Yorkban

A Foster + Partners építésziroda új ikonikus épületet tervezett Manhattan egére. A koncepció szerint a kissé statikus Park Avenue horizontját kívánják felrázni. Bár nekünk már ezzel a statikussággal sem volt semmi bajunk.

Fantasztikus utazás a megaprojektek földjén

Budapesten mindig is ádáz viták folytak a városfejlesztési stratégia céljairól és eszközeiről. Sokan világvárost építenének megaprojektekkel, mások apró lépésekben haladnának, és örülnek, ha egy-egy megaprojekt hamvába hal. Az iroda.hu az elmúlt évek legérdekesebb projektjei közül hatot vett górcső alá.

Reménysugarak és piaci rések a fejlesztői piacon

A rossz gazdasági közérzet és a finanszírozás nehézségei miatt a fejlesztők halasztják a beruházásokat, csupán 1-2 ingatlanfejlesztésről hallhatunk. Egyelőre a Váci út a sláger, ahol BTS-fejlesztésről és spekulatív beruházásról egyaránt beszámolhatunk.

vissza a hírlevél tetejére

Elérjük valaha a nyugat-európai életszínvonalat?
Szavazzon most!

Ingatlanpiac

Életveszélyes a világ egyik legmagasabb felhőkarcolója

A Bloomberg beszámolója szerint 15 jelenleg is épülő kínai komplexumot fenyeget összeomlás a rossz minőségű felhasznált beton miatt.

Letették az Eiffel Palace alapkövét

Újabb fontos dátummal bővült az Eiffel Palace projekt és egyúttal a Belváros ünnepi naptárja: 2013. március 12-én kedden, lezajlott a patinás szépséget és a 21. századi korszerűséget egyesítő, épülőben lévő irodaház alapkő-letételi ceremóniája.

Hogyan béreljünk irodát? Jó tanácsok bérlőknek

Melyek a legfontosabb szempontok? Mire figyeljen a bérlő, milyen tényezőket mérlegeljen? Az iroda.hu most a legfontosabb kérdésekre megadja a választ!

Új elnökséget választott az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület

Új elnököt és alelnököt választott tegnapi közgyűlésen az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület. Az IFK Árendás Gergely leköszönő elnök utódjának dr. Takács Ernőt korábbi alelnököt, míg a megüresedő alelnöknek Angel Gábort választotta meg.

Óriási nemzetközi elismerés a magyar ingatlanszakma számára!

Baross Pált, az RICS Magyarország korábbi elnökét beválasztották a nemzetközi ingatlanszövetség európai oktatási ügyekkel foglalkozó elnökségébe, az RICS Continental European Educational Standards Board-ba (CESB).

Gazdaság

Örök magyar dilemma: most nőnek vagy nem a bérek?

A vártnál kisebb mértékben nőttek januárban a keresetek az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint; a szakértők stagnáló vagy enyhén növekvő reálbérekkel számolnak az idén, de úgy vélik, a fogyasztás növekedéséhez ez még nem lesz elég.

A magyar vállalkozóknál fontosabb a dán malac hogyléte

Azok a magyar mikro- és kisvállalkozók, akik március 20-án délután a Petíciós Bizottság tájékoztatása alapján az interneten követték az 1557/2009 számú petíció tárgyalását, megdöbbenve tapasztalhatták, hogy az Európai Unió számára fontosabb a dán malacok hogyléte, mint a lánctartozás, a barátságtalan működési körülmények és a jogszolgáltatás hiánya miatt ellehetetlenült magyar vállalkozások ügye.

1500 hazai céget vághatnak meg Cipruson

Magyarországon jelenleg 4500 vállalat tulajdonosi szerkezetében vannak klasszikus értelemben vett offshore tulajdonosok, ebből Ciprushoz 1500 cég köthető, amelyek közül a legnagyobb az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.

A 4. mobilszolgáltató "csak" a fogyasztóknak lenne jó

Akár százmilliárd forintos értékcsökkenést is eredményezhetne a már piacon lévő távközlési társaságokra nézve, ha a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) sikerrel bővítené a szolgáltatók számát – véli a Magyar Nemzetnek nyilatkozó piaci elemző.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Zöldebbek lettünk

A környezettudatosságot illetően a Győr-Moson-Sopron megyében élők 22 százalékának tájékozottsága volt nagyon hiányos egy évvel ezelőtt és csak 18 százalékuk mutatott teljes elhivatottságot a téma iránt.

350 ezer munkanélküli nem kapott semmilyen ellátást

Bár januárban azt írtuk, hogy számos negatív rekord dőlt meg a magyar munkaerőpiacon, a február hónap még ezt is túlszárnyalta - sajnos. Soha ennyi szakképzetlen, pályakezdő és 25 évnél fiatalabb munkanélküli nem volt, ahogy a tartósan munkanélküliek és a szociális segélyesek száma is csúcsra ugrott.

Ők az Év Befektetője díjak nyertesei!

Átadták az Év Befektetője díjakat kedden Budapesten, a kitüntetést a Magyarországon kiemelkedő befektetői teljesítményt nyújtó cégek elismerésére alapította a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA).

A válság előtti állapot sem elérhetetlen

A világon tavaly 929 milliárd dollárt tettek ki az ingatlan befektetések, az előrejelzés szerint az idei teljesítmény túllép az egytrillió dolláron, amelyre utoljára 2007-ben volt példa a Cushman & Wakefield globális ingatlan tanácsadó szerint.

vissza a hírlevél tetejére

Vállalatok

160 millárd forintot kaptak a külföldi cégek.

Közel 160 milliárd forint munkahelyteremtési támogatást adtak a magyar kabinetek 2004 óta egyedi kormánydöntésekkel zömében külföldi cégeknek, amelyek révén közel 36 ezer munkahely jött létre.

Közép-Európában terjeszkedik a CBRE

A CBRE, a világ vezető ingatlan-szolgáltató vállalata felvásárolta a Csehországban és Szlovákiában piacvezető IMPACT-CORTI ingatlanüzemeltetőt.

Az MKB kihajította a hiperaktív Moody's-t

Négy magyar bank besorolásait rontotta különböző mértékben kedden a Moody's Investors Service, azzal az indokkal, hogy véleményes szerint egyre gyengül a magyarországi gazdasági és működési környezet.

Az AEW kiemelkedő sikerekkel zárt

Az AEW Europe, a vezető európai ingatlan és befektetési vagyonkezelő sikeres évet zárt a budapesti irodapiacon; több mint 8.600 m2 irodaterületet adott bérbe 3 budapesti ingatlanjában.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése