Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/12. hét

Blogok Ingatlanpiac Zöld hírek Elemzés Vállalatok Regisztráció
Kiemelt cikk

Driveinstore.hu, ahol a cégek és irodák mindent megtalálnak

A driveinstore.hu üde és különleges színfoltot jelent az egyre népszerűbb webáruházak palettáján, hiszen a lakossági ügyfelek mellett cégek, vállalatok, irodaházak igényeit is ki tudják elégíteni. Élelmiszer, irodaszerek, tisztítószerek. Erről az igazán innovatív vállalkozásról beszélgettünk Czeke Attilával, a driveinstore.hu ügyvezetőjével.

Kiemelt ingatlan

Laurus Irodaházak

bérleti díj: 10-11 €/m²
szabad terület: 9 908 m²

Kiemelt ingatlan

Residence Irodaházak

bérleti díj: 11.5-14 €/m²
szabad terület: 10 260 m²

Az Év Irodája - Blog

Egy kábelgyárba fészkelték be magukat a reklámügynökök

A New York-i székhelyű Fueled művészi szintre emelte a mobil alkalmazásokat, ehhez mérten alakították ki manhattani irodájukat is.

Irodapiaci rendezvények

19
MÁR

Öko-logikus Éptészet előadássorozat

Konferencia

26
MÁR

Beszerzés 2013

Konferencia

10
ÁPR

CONSTRUMA 2013

Kiállítás

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Aspern IQ, pluszenergiás irodaház Bécsben

Elkészült Bécs legnagyobb fejlesztési projektjének, a 22. kerületi Seestadt Aspern új városrésznek az első eleme. Az "Aspern IQ" Technológiai Központ első fázisában megvalósult pluszenergiás irodaházat Hannes Achammer és Wolfgang Wildauer vezetésével az ATP iroda tervezte, szigorú minőségi és építésökológiai szempontok figyelembevételével.

Nézzük meg ezt a madridi csodaépületet! Újabb loftos remekmű!

Ezúttal a Botin Foundation új 1500 m2-es madridi irodáját mutatjuk be, amelyet az MVN Arquitectos tervezett. Egy újabb loftos remekmű.

A világ legszebb toronyházai

Amióta valamikor régen felértékelődtek a telekárak, és jobb híján csupán felfelé maradt hely az építkezésre, az emberek sorra kezdték építeni lenyűgöző felhőkarcolóikat szerte a világon. Valamikor New York számított a toronyházak királyának, manapság azonban még a toplistában is csak elvétve szerepelnek.

Félelmetes jövő közeleg! Ilyen kis kapszulákban fogunk dolgozni és aludni

Kevés a hely, sok az ember. Megoldás: kis kapszulák, ahol dolgozni és aludni is lehet. Nézzük a képeket! Európában persze jóval kisebb a népsűrűség.

A szlovákoknál csodákat művelnek a sztárépítészek

Pozsonyban idén adják át a Culenova névre hallgató új városközpontot. És igen, szabad a gazda, már megint az iraki építésznő. A londoni irodájában talán még a takarítók is tervezéssel foglalkoznak. Ahhoz képest elég jól nyomják.

vissza a hírlevél tetejére

Elérjük valaha a nyugat-európai életszínvonalat?
Szavazzon most!

Ingatlanpiac

Felújítások a City Center és Blue Cube Irodaházakban

Az osztrák hátterű S IMMO Hungary csoport irodaház-portfóliójából három is az Eston International megbízásában található. Közülük most az A-kategóriás City Center és Blue Cube irodaépületek újulnak meg.

Hatalmas üzlet készülődik a bankszektorban

Az elmúlt évek legnagyobb ingatlanpiaci tranzakcióját bonyolíthatja le a Commerzbank az Egyesült Királyságban. A tervek szerint 5 milliárd fontért eladnák az ingatlanhitelekkel foglalkozó üzletágat. A részvényesek mindenesetre örülnek, a Commerzbank 3 százalékos pluszban mozog a frankfurti tőzsdén.

Laurus Irodaházak, ahol a bérlők az elsők

A 2011 év végén átadott Laurus Irodaházakban megértették az idők szavát, a magas műszaki színvonal mellett a bérlői igények az elsők. Langbein Valentinnel, az üzemeltető Rustler Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

Értékesítés és portfóliókoncentráció a CA Immo-nál

Profiltisztítás, szükség esetén ingatlaneladások, újabb projektek elindítása –ezek a nemzetközi ingatlanbefektetési társaság idei évre vonatkozó célkitűzései.

Az Avantgarde-dal dolgozik a világ vezető befektetési társasága

Újabb pénzügyi ügyféllel bővült az Avantgarde portfóliója, ezúttal a Fidelity Worldwide Investment bízta meg a céget magyarországi piaci belépésének kommunikációjával.

Zöld hírek

Tíz évük van még Edison izzóinak

Letarolják a piacot az LED-égők, amelyeket alig kell majd cserélni, mert 27 éven át is működhetnek. Először 2018-ban áll majd elő az a helyzet, hogy már kicsivel több fogy majd az új fényforrásból, mint a volfrámszálasokból.

Új környezetirányítási szabványt vezetett be a BNP Paribas

A BNP Paribas Real Estate világszerte nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosság irányelvére, ennek nyomán a BNP Paribas Real Estate Hungary 2013 februárjában bevezette az ISO 14001 :2004 környezetirányítási rendszert, integrálva azt a már működő ISO 9001:2008 minőségbiztosítási rendszerrel.

Roadshow a zöld irodákért

Öt állomásból álló roadshow indult útnak a környezetkímélő és emberközpontú irodai munkavégzés, a fenntartható új üzleti modellek és felelős vállalkozások bemutatására.

Az átlagnál többet költenek CSR-re a hazai vállalatok

A harmadik alkalommal meghirdetett globális, a kommunikációs iparágat vizsgáló felmérés, a Grayling Pulse keretében ezúttal több mint 1300 kommunikációs vezető és kommunikációs osztályokon dolgozó szakember válaszolt az elsősorban CSR-t és fenntarthatóságot érintő kérdésekre.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Továbbra is feketén dolgoztatnak

Egy rövidebb csökkenő tendenciát megtörve tavaly ismét nőtt a munkaügyi szabálytalanságon ért munkáltatók aránya: 2012-ben a munkaügyi felügyelőségek a több mint 19 ezer ellenőrzött munkáltató csaknem 70 százalékánál találtak munkaügyi jogsértéseket, továbbra is kiemelkedő a feketefoglalkoztatás.

Európának növekednie kell!

Európának a növekedés támogatására kell helyeznie a hangsúlyt, mert a megszorítások támogatásának elpárolgásával párhuzamosan gyengül az Európai Központi Bank OMT (Outright Monetary Transactions) kötvényvásárlási programjának alkalmazhatósága is.

Svédország a leglikvidebb ingatlanpiac, Magyarország a lista végén

A DTZ új kutatása rávilágít arra, hogy Svédország 2012-ben is megtartotta első helyezését, és a leglikvidebb ingatlanpiac maradt 9%-os likviditási mutatójával.

Álláskeresők figyelem! Itt várható bővülés!

Mérsékelten bővülnek az álláskeresők lehetőségei Magyarországon a második negyedévben: a legnagyobb munkaerő-felvételi kedv a gyártás területén mutatkozik, azon belül is az autógyártás lehet a húzóágazat - derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből.

Nálunk van a legtöbb kihasználatlan iroda

A borús gazdasági helyzet következtében jelentősen emelkedett a kiadatlan irodaterület aránya, így a régió fejlett piacai közül nálunk van a legtöbb kihasználatlan kapacitás a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap szerint.

vissza a hírlevél tetejére

Vállalatok

Szinte senki sem akar itt vállalkozni!

Jelentősen, az előző évi 15 százalékára esett vissza az idei év első két hónapjában a tevékenységüket újonnan megkezdő cégek száma Magyarországon.

Nem akarnak női vezetőket!

Magyarországon a vállalatvezetők 97 százaléka férfi, a munkavállalók többsége mégsem gondolja, hogy a munkahelyén több női vezetőre lenne szükség, s még a nők háromnegyede sem akar egy másik nő irányítása alatt dolgozni.

Még két napig adhatók le az adókedvezmény-igazolások

Március 20-ig, vagyis szerdáig kell átadniuk a munkáltatóknak az adókedvezmények igénybevételére vonatkozó igazolásokat azoknak, akik munkaadójukat bízzák meg adóbevallásuk elkészítésével - hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Meglepő bejelentés. Az Erste hitelt akar adni a cégeknek!

Az Erste Bank jelentősen növelni kívánja hitelezési aktivitását lakossági és vállalati területen is, a látható élénküléshez azonban növekedés és kiszámítható környezet is szükséges – nyilatkozta a Világgazdaságnak az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Sok vállalatnál hiányzik az egységes arculat

Az egységesség nemcsak a külső dokumentumok, hanem a vállalaton belüli anyagok esetében is fontos - írja a BrandTrend.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése