Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/9. hét

Blogok Ingatlanpiac Gazdaság Elemzés Érdekes Regisztráció
Kiemelt cikk

Fejlődésben az iroda.hu csoport

A hazai kereskedelmi ingatlanpiac vezető online portfóliójával az iroda.hu csoport új kereskedelmi és portfólió vezetője február elsejétől Petkovics Diána.

Kiemelt ingatlan

Benczúr u. 11 irodák

bérleti díj: 5-7 €/m²/hó
szabad terület: 1 776 m²

Kiemelt ingatlan

Laurus Irodaházak

bérleti díj: 10-11 €/m²/hó
szabad terület: 9 908 m²

Az Év Irodája 2012 - Blog

A világ 10 legszebb új irodája

Az Év Irodája verseny 2012 fantasztikus versenyzői után nézzünk körül külhonban is. Számos lista kering szerte a világban, mi most ezekből válogattunk szubjektív módon. Az viszont egyértelműen látszik, hogy extravaganciában a technológiai vállalatok jártak az élen tavaly is.

Irodapiaci rendezvények

07
MÁR

EMOT'ON ÖKO Architektour

Konferencia

12
MÁR

Mipim nemzetközi kiállítás

Kiállítás

19
MÁR

Öko-logikus Éptészet előadássorozat

Konferencia

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

Elképesztő garázsiroda! Egy oldsmobil a recepciós!

A lengyel Poznanban sem unatkoznak a tervezők. Az egyik cég egy garázsban alakította ki az irodáját, ahol muzeális autók sorakoznak.

Minden, amit tudnunk kell a takarítás művészetéről és a zöldterületekről

Az Év Irodája verseny díjátadó gálájának egyik fő támogatójával, a MasterClean Kft. ügyvezetőjével, Nagy Balázzsal beszélgettünk az épületüzemeltetési piac jelenéről, az elmúlt évek változásairól, a környezettudatos gondolkodásról, a minőségi zöld területekről és a takarítási szolgáltatások professzionalizmusáról.

2050-ben a felhőkarcolóknak agyuk és idegrendszerük lesz

A becslések szerint 2050-ben a világ népességének – amelyet 9 milliárd főre jósolnak – 75 százaléka fog városokban élni. Ez arra ösztönzi a tervezőket, hogy bioépületekben gondolkodjanak. A londoni székhelyű Arup mindenesetre nem spórolt a fantáziával!

Szenzációs videó: isteni jólét a Google irodájában!

Ingyen kaja, játékterem, fitneszcenter, kocsimosó, orvosi ellátás, mosoda. Snack ezerszámra, legószoba... Dzsembori egész nap. És mindenki boldog és mosolyog. Mielőtt a mennyországra tippelnénk, elárulhatjuk, hogy a Google irodájáról van szó New Yorkban. Már csak egy kérdés merül fel: mikor és mit dolgoznak ezek?

A cementgyárból kastély lett a tündérkertben

Egy több mint százéves, romos cementgyárat alakítottak át építészirodává. Hihetetlen megoldások! Csak győzzünk bennük gyönyörködni! És akkor még nem is beszéltünk a Katedrálisról...

vissza a hírlevél tetejére

Milyen típusú irodában szeret dolgozni?
Szavazzon most!

Ingatlanpiac

A HuGBC volt az Év Legzöldebb Irodája díj szakmai partnere

A HuGBC, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, mint a hazai környezetbarát építéssel foglalkozó legdinamikusabban fejlődő építőipari közösség több szempontból is kiemelkedő szerepet vállalt az iroda.hu által szervezett „Az Év Irodája” versenyen.

Nemzetközi pályázat Európa legkreatívabb vállalkozásai számára

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Európai Bizottsággal közösen 2013-ban is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában - közölte a tárca az MTI-vel hétfőn.

Meglepő fordulat! Pozitív élmények a bankfiókokban

A lakosság szimpátiája tekintetében nem áll rosszul a hitelintézeti szektor, a megkérdezettek a bankoknak és a takarékszövetkezeteknek egyaránt hatosnál erősebb osztályzatot adtak egy tízfokozatú, az "egyáltalán nem szimpatikustól a nagyon szimpatikusig" terjedő skálán - olvasható a TakarékBank közleményében.

Ismét London lett a világ legdrágább helye

A Cushman & Wakefield február 19-én megjelent Office Space Across the World 2013 tanulmánya szerint a londoni West End jelenleg ismét a világ legdrágább irodapiaca, hosszú idő után visszahódítva a koronát Hong Kong belvárosától.

A budapesti ingatlanpiac magasabb hozamokat kínál

Az irodaházaknál 7,5 százalék, a logisztikai ingatlanoknál 9,25, míg a kereskedelmi ingatlanoknál 7,25 százalék hozamot lehet elérni a budapesti ingatlanpiacon - közölte az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Jones Lang LaSalle ingatlantanácsadó hétfőn az MTI-vel.

Gazdaság

Újabb világválság közeleg? Lufik, fedezetlen pénzek és spekuláció

Újabb buborékok alakulhatnak ki a világpiacokon megfigyelhető pénzbőség miatt – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Farkas Péter, a Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársa.

223 ezer forint volt a bruttó átlagkereset 2012-ben

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 223 000 forint volt 2012-ben; nemzetgazdasági szinten a bruttó keresetek 4,6 százalékkal haladták meg az előző évit, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek pedig 2,0 százalékkal emelkedtek 144 000 forintra - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A bankok még mindig nem akarják finanszírozni a vállalatokat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) januári hitelezési felmérése szerint a vállalati hitelek feltételei 2012 utolsó negyedévében nem változtak, miközben a háztartási hitelek feltételei tovább enyhültek - hangzott el a jegybank csütörtöki tájékoztatóján.

A túlélés során nincs igény beruházási hitelre

Beruházási hitelre alig van kereslet, a vállalkozások főként a forgóeszköz hiteleket igénylik - derül ki a K&H Bank kis és közepes vállalati (kkv) körben végzett kutatásából. A pénzintézet mindebből arra következtet, hogy a közeljövőben sem várható a kkv szektorban a beruházások számottevő növekedése.

A faktoring kisegíti a forráshiányos kkv-szektort?

Jelentősen nő az európai kis- és középvállalatok körében a faktoring szolgáltatások iránti kereslet - állapítja meg a német Grenke csoport 2012. évi gyorsjelentése. A német pénzügyi csoport faktoring bevételei egy év alatt több mint 40 százalékkal növekedtek, a hazai faktorpiacon hasonló felfutásra számít idén a GF Faktor Zrt., a Grenke csoport magyar tagja is, amelyet közel 100 millió forintos tőkével tavaly hoztak létre.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

A vártnál jobban teljesített a Graphisoft Park

A Graphisoft Park SE 2012 negyedik negyedévében 429 ezer, az év egészében 1,844 millió euró adózott profitot ért el, amely 0,9, illetve 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság hétfőn közölt tőzsdei gyorsjelentéséből.

Népszerű, de nem hatékony a kávéházi munkavégzés

Az üzleti guruk új kedvence a „coffee shop working”, vagyis az olyan távmunka, amelynek helyszíne egy kávéház.

50 százalékkal több cég szűnik meg az építőiparban

Tartósan 50 százalék körüli növekedést mutat Magyarországon a megszűnő építőipari vállalkozások száma - közölte az Opten Informatikai Kft. szerdán az MTI-vel.

Közel 200 ezer cég még szűz

Közel 390 ezer olyan cég van Magyarországon, amely legalább 3 éve működik és ezeknek csupán 48 százalékát nem érintette soha semmilyen negatív esemény (pl: NAV eljárás, bírság, bírósági határozat). Amennyiben a fiatalabb cégeket is belevesszük az elemzésbe, akkor azt látjuk, hogy csupán 53 százalékuk negatív esemény „szűz”, azaz gyakorlatilag minden második cégnek volt már valamilyen bírsága, végrehajtása, áll a PartnerControl cégminősítő céginformáció szolgáltatást is üzemeltető Bisnode csoport elemzésében.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Támadnak az okostelefonok!

Az okostelefonok egyre nagyobb térnyerésének nemzetközi trendjét a Telenor Magyarország értékesítési adatai is alátámasztják: 2012 második felében a vállalat által eladott telefonok kétharmada már okostelefon volt, míg másfél évvel korábban, 2011 első félévében 27 százalék volt ez az arány.

Magyarok milliói vállalnának munkát Nyugaton

Az elmúlt két évtized alatt lényegében háromszorosára nőtt a külföldi munkavállalást vagy végleges letelepedést tervező felnőtt magyarok aránya.

London: többen dolgoznak Magyarországon, de nem jó helyen

A növekvő foglalkoztatás "a kevés fénypont egyike" a recesszió sújtotta magyar gazdaságban, ám a munkahelyek zöme nem azokban a szektorokban keletkezik, amelyekben a foglalkoztatottság emelkedése hozzájárulna a gazdaság termelékenységének javításához - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

Magyarország lesz a Danone egyik regionális központja

A terv szerint a Danone Csoport új európai szervezeti struktúrájában Magyarország, Csehország, Szlovákia és Horvátország közös üzleti egységet alkot majd, amelynek irányítása Budapestről történik - közölte a Danone Kft. szerdán az MTI megkeresésére.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése