Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2013/8. hét

Blogok Ingatlanpiac Gazdaság Elemzés Zöld hírek Regisztráció
Az Év Irodája 2012 - Interjú

A Residence Irodaházak nyerte az Év Irodaháza közönségdíjat!

"Az Év Irodája" verseny "Az Év Irodaháza közönségdíj" kategóriáját a Residence Irodaházak nyerte. Interjú a győztessel és a szakmai zsűri tagjával.

Kiemelt ingatlan

Váci 19. Irodaház

bérleti díj: 3 - 4.5 €/m²/hó
szabad terület: 2 553 m²

Kiemelt ingatlan

Paris Department Store

bérleti díj: 12-16 €/m²/hó
szabad terület: 3 272 m²

Az Év Irodája 2012 - Interjú

A Strabag PFS lett az Év Üzemeltető Cége!

Az iroda.hu csoport által szervezett "Az Év Irodája" verseny "Az Év Üzemeltető Cége" kategóriát a szakmai zsűri értékelése alapján a STRABAG Property and Facility Services Zrt. nyerte. Interjú a nyertessel és a szakmai zsűri tagjával.

Irodapiaci rendezvények

20
FEB

TFH+E konferencia és kiállítás

Kiállítás

12
MÁR

Mipim nemzetközi kiállítás

Kiállítás

19
MÁR

Öko-logikus Éptészet előadássorozat

Konferencia

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

vissza a hírlevél tetejére

Blogok

A Vertisnél hódít az indiai szellem

A MOM Park Tower egyik épületében kerestük fel a Vertis vadonatúj irodáját. Egy ősi indiai filozófia alapján alakították ki a belső teret, ráadásul a loft stílust szoftosították. Világos, nem? A cég egyébként elsősorban kibocsátás-kereskedelemre szakosodott kereskedőház.

A Zen varázslatos világa: Iron Man, Tara istennő és a flipperek

A Zen szelleme Bel-Budán a Residence 2. Irodaház egyik emeletén kiszabadult a palackból, és egy olyan irodateret hozott létre, ahol a nem létező szögnek is megvan a helye. A videojátékok hősei életre keltek.

Exkluzív angol klub és dolce vita az Oppenheimnél

Az Oppenheim ügyvédi iroda az impozáns Ybl palotában bérel irodahelyiséget. 2012-ben belsőépítészeti pályázatot írtak ki a fogadó terek exkluzív kialakítására. Végül az olasz Roberto Paoli nyerte el a megbízást, aki kiváló munkát végzett.

Idióták vagy űrlények? Hajszárító búra alatt dolgoznak Párizsban

Christian Pottgiesser különös cégközpontot talált ki a PONS és a HUOT nevezetű cégeknek. Bár felmerül a gyanú, hogy itt inkább ufók dolgoznak.

vissza a hírlevél tetejére

Milyen típusú irodában szeret dolgozni?
Szavazzon most!

Ingatlanpiac

Jól zárta a 2012-es évet a JLL iroda bérbeadási részlege

A nemzetközi ingatlan szaktanácsadó Jones Lang LaSalle budapesti iroda bérbeadási és bérlőképviseleti részlege 2012-ben az előző évhez képest 20%-os növekedésről számolhat be. Az év folyamán számos nagyméretű irodabérleti tranzakcióban vett részt bérlőképviselőként és bérbeadó ügynökségként.

A CET hamleti kérdése: gagyi vagy nem gagyi?

A Duna-parti CET épületegyüttes holland tervezője, Kas Oosterhuis segíthet az épület hibáinak kijavításában, miután partnereivel megnyerte az erre kiírt közbeszerzési eljárást.

Újabb piacot hódított meg a TriGranit Csoport

A TriGranit csoport, a mai napon szerződést írt alá szlovén partnerével, az ERA Group Holding vállalattal, egy nagyszabású szkopjei együttműködésre. A Macedón Köztársaság piacára történő belépéssel immár 10 országban van jelen a TriGranit csoport. A megállapodás úgy ingatlanfejlesztési mint ingatlanüzemeltetési szolgáltatásokat ölel fel.

Újabb nagyvállalat a Corvin Sétányon

A KPMG után újabb nagyvállalat választotta a Futurealt. Budapesten, a Corvin Sétányon nyitja meg új szolgáltató központját a Systemax Inc.

Megújult a Bank Center – csökkennek az üzemeltetési költségek

Sikeres évet zárt tavaly a Bank Center; 2012 végére a budapesti prémium irodaház bérelhető területeinek több mint nyolcvankettő százaléka ki volt adva. Az elmúlt hónapokban fejlesztéseinek köszönhetően idén januártól 1490 forintról 1256-ra csökken egy négyzetméter havi üzemeltetési költség.

Gazdaság

Bírságözönt hozhat a tételes belföldi áfabevallás

Vállalkozások százezrei szembesülnek az idén először az adózási rendszer egyik legnagyobb kihívásának számító tételes belföldi összesítő nyilatkozattal, amelyet február 20-ig kell teljesíteniük, elsőként a havi bevallóknak.

Nagyot zuhant a GDP!

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2012 negyedik negyedévében 2,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7 százalékkal volt kisebb, mint az előző évben.

Még lábadozik a magyar biztosítási szektor

Lassú és hosszadalmas kilábalás kezdődhet a biztosítási szektorban; a magyarországi biztosítók számára továbbra is a költséghatékonyság, a működési költségek racionalizálása lesz az egyik legnagyobb kihívás

Hurráoptimizmus uralkodik a magyar cégvezetőknél?

Nagyot ugrott a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet konjunktúraindexe idén januárban: az előző havi mínusz 5 pontos érték plusz 9 pontosra változott. "Ezzel megfordult a 2012. évet jellemző negatív tendencia, az index a tavaly októberi minimum után az utoljára 2011 második negyedévében mért szintre ugrott".

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Mennyi lehet idén az utazási költségtérítés?

2013-ban is legfeljebb jegye-bérlete árának 86 százalékát téríttetheti meg munkába járása finanszírozására a munkavállaló.

Hat percig bírjuk mobiltelefon nélkül

Hat percnél tovább nem hagyja "magára" készülékét a mobiltelefonok átlagos használója, és naponta 150-szer ellenőrzi, hogy kapott-e üzenetet vagy hívást - derült ki a Nokia finn telefongyártó cég által megrendelt tanulmányból.

Így találsz munkát magadnak!

A külső szemlélő számára úgy tűnhet, hogy a sikeres álláskeresők szerencsésebbek, akár kevesebb tapasztalattal, erőfeszítéssel is megkapják az álomállást. A Recruiter szakértője szerint az esetek többségében saját szerencsénk kovácsai vagyunk – írja a profession.hu. Íme a 4 legfontosabb tulajdonság!

6 jel, hogy távoznunk kell a munkahelyünkről

A Forbes magazin elemzésében azokat a látszólag ártalmatlan apró ,,tüneteket\" veszi számba, amelyeket a legtöbb dolgozó a munkahelyi élet természetes velejárójának tekint. Ha azonban a lent felsorolt jelenségek többsége jellemző a munkahelyi környezetünkre, az annak a jele lehet, hogy a lehető leghamarabb karriert kell váltanunk a kiégés elkerülésének érdekében.

vissza a hírlevél tetejére

Zöld hírek

Arany LEED minősítést kapott a K&H új székháza

A K&H Csoport új székháza elnyerte a nemzetközi LEED® minősítés arany fokozatát. A székház K épülete az első és egyetlen arany fokozatú irodaház Magyarországon, amely a helyszínválasztástól a teljes kivitelezésen át a berendezésig az előírt környezettudatossági és fenntarthatósági kritériumok alapján kialakított nemzetközi rendszer szabályainak megfelelően épült.

Aktívak voltak a passzívházak Stuttgartban

Hat magyar vállalat és szakmai szervezet képviselte Magyarországot a hatodik alkalommal megrendezett Clean Energy Building (CEB) Megújuló Energia és Passzívház Építészeti Kiállításon február 7-9. között Stuttgartban.

Intelligens irodaépületet adtak át

Intelligens, geotermikus és napenergiával működő irodaépületet avattak Hajdúszoboszlón.

SimbioCity 2013: "Okos megoldások" a környezettudatosság érdekében

Zöld építészet, energiadesign, környezetbarát épületek, okos megoldások - mind olyan fogalmak, amelyek megkerülhetetlenek a modern és fenntartható várostervezésben.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2013 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése