Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2012/49. hét

Blogok Aktuális Irodapiac Munkavállalók Elemzés Regisztráció
Kiemelt cikk

A Heineken az Office Garden 2-t választotta

Tovább menetel a dél-budai alpiac prominens irodaháza az Office Garden 2. Neves nemzetközi márkák után a HEINEKEN Hungária Zrt. is a XI. kerületi irodaházat választotta, ahol jövő év elejétől több mint 1500 m2 irodaterületet fog bérelni.

Kiemelt ingatlan

Terrapark D tömb

bérleti díj: 6-8 €/m²/hó
szabad terület: 8 038 m²

Kiemelt ingatlan

Laurus Irodaházak

bérleti díj: 11.5-12.5 €/m²/hó
szabad terület: 3 160 m²

Irodapiaci rendezvények

10
DEC

VII. MFOR Menedzsment Konferencia

Konferencia

11
DEC

Média 2013

Konferencia

15
JAN

Az Év Menedzsere 2012 pályázat

Pályázat

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Office Garden II. HEINEKEN 1548 GVA Robertson
Moon Street 17 Irodaház MCule Kft. 73 Happy Tenant
Andrássy 12 (Krausz Palota) Mallbeck Consulting 200 DTZ Hungary kft.

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Blogok

Indul a Nagy Verseny! A legmenőbb magyar irodák

Az iroda.hu-csoport immár harmadik éve rendezi meg az "Az Év Irodája" pályázatát, amelynek keretében 6 kategóriában hirdet győztest a közönség és a szakmai zsűri.

Botanikus kertet építettek az irodaház belsejébe

Johannesburgban is történik egy-két dolog. Több mint nálunk. Nemrég adták át a 38 ezer m2-es 115 West Street névre hallgató környezettudatos irodaházat. Ez a ZenProp Property Group dél-afrikai ingatlanbefektető csoport új székháza.

Űrkorszak az építészetben, avagy íme a Nagy Alsónadrág

2012-ben az MTVA székháza nyerte az European Property Awards díját Magyarország legjobb középületeként. Bár emlékezhetünk rá, hogy anno az átadáskor néhányan így fogalmaztak: 20. századi épületet adtak át a 21. században.

Ez a világ leggyorsabb számítógépe!

Évek óta komoly verseny zajlik az Egyesült Államok, Kína és Japán között a világ leggyorsabb szuperszámítógépe birtokosának címéért. Hosszú idő után idén júniusban az USA visszavette a globális vezető szerepet Japántól.

Hallott-e már "Az év irodája" versenyről?
Szavazzon most!

vissza a hírlevél tetejére

Aktuális

Szétesik a Postapalota?

Manapság leginkább szellemkastélyként lehetne jellemezni az egykori Moszkva tér – mai nevén Széll Kálmán tér – arculatát meghatározó postapalotát.

Megszavazták az újabb adósarcot! Állítólag mi nem fizetünk

Az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében mégsem mentesülnek a közművezetékek után fizetendő adó alól a földgáz-szállítási és a villamosenergia-ipari átviteli rendszerirányító tulajdonában álló vezetékek.

A magyar üzleti környezetet vizsgálják

Az üzleti környezetet és vállalati teljesítményt vizsgáló felmérés (BEEPS) ötödik fordulóját kezdi meg Magyarországon az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a Világbank.

Jön az olcsó, fehér csekk!

Nemcsak jelentősen megemeli a sárga csekkek díját a Magyar Posta jövőre, hanem egy új termék, a fehér csekk formájában konkurenciát is állít a bevétele 15-16 százalékát generáló készpénzátutalási megbízásnak.

A Demjánhoz köthető Arcadom fizetni fog

A Demján Sándor érdekeltségi körébe tartozó Arcadom Zrt. közleményben cáfolta azt a hírt, miszerint 30-35 százalékos vételáron tett volna ajánlatot beszállítói követelések megvásárlására.

Irodapiac

Válságálló a belváros irodapiaca

Budapest belvárosi üzleti negyede jellemzően a pénzügyi és tanácsadói szektor kedvelt székhelye és napjainkban sincs ez másképpen. Az összes fővárosi iroda tranzakciók közül a belvárosban kötik az irodabérleti szerződések tíz százalékát.

Újabb csúcson az Appeninn Holding bérleti díj bevétele

Az Appeninn Holding összesített díjbevétele 2012 első három negyedévében meghaladta a 974 millió forintot, az ingatlan bérbeadásból származó bevétel nagysága 57 százalékos növekedéssel elérte a 898 millió forintot.

Ez a világ egyik legtutibb munkahelye!

A londoni Stiff + Trevillion építésziroda kitett magáért, amikor megalkotta ezt az irodabelsőt. A műalkotásnak is beillő dizájn munkacíme: gyümölcstornyok.

Májusban adják át a Váci Greens első épületét

Az Atenor, az NYSE-Euronext tőzsdén jegyzett belga ingatlanfejlesztő a mai napon bejelentette, hogy a Váci Greens első épülete 2013 májusában kerül átadásra.

Beköltöztek a Budapest Airport irodáiba

Teljes mértékben birtokba vehették a bérlők a Budapest Airport új, 72A jelű épületének irodáit. A repülőtér eredetileg a Malév számára kezdte el felújítani az épületet, a tervek szerint ide költöztek volna be fokozatosan a Lurdy-házból a nemzeti légitársaság vezetői és adminisztratív dolgozói már idén nyártól.

Az USA-ban is beperelte volt bérlőjét a Graphisoft Park

Az USA-ban is beperelte az Albany Molecular Research Inc. (AMRI) nevű gyógyszeripari vállalatot a Graphisoft Park, miután az amerikai cég magyar leányvállalata, az AMRI Hungary 6,5 millió dollárnyi kifizetetlen bérleti díjat hagyot maga mögött a magyarországi kivonulását követően.

vissza a hírlevél tetejére

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Mire jók az épületfelügyeleti rendszerek?

Az épületfelügyeleti rendszerek nemcsak kényelmesebbé és biztonságosabbá tehetnek egy irodaházat, hanem akár harmadával is csökkenthetik az energiafelhasználást.

Eltér az uniós irányelvektől a jogutódlás hazai szabályozása

Eltérő jogi védelemben részesülnek a július óta hatályos új Munka törvénykönyvében (Mt.) azok a munkavállalók, akiknek a munkáltatója egy gazdasági egység átruházása folytán változik meg, és azok, akiknél például két társaság összeolvadása miatt állt be munkáltatói jogutódlás.

Felcsillant a remény? Javultak a vállalatok várakozásai

Mérsékelten javultak a vállalatok következő egy évre vonatkozó várakozásai a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2012. őszi vállalati felmérésének (MFB-INDIKÁTOR) eredményei alapján.

Leépül a bankszektor Magyarországon?

A bankokat érintő kormányzati intézkedések több anyabankot is stratégiája áttekintésére fognak késztetni, kivonulások, összevonások is lehetnek, üzletágakat zárhatnak be.

Brüsszel növekedésbarát adórendszert javasol

Növekedésbarát adórendszer létrehozását javasolja az Európai Bizottság az uniós tagországoknak szerdán közzétett 2013-as úgynevezett éves növekedési jelentésében, amellyel kezdetét vette a következő Európai Szemeszter.

A magyar pénzügyi vezetők fele gazdasági zsugorodást vár

A magyar pénzügyi vezetők 52 százaléka vár gazdasági zsugorodást, és mindössze 2 százalékuk gondolja úgy, hogy a magyar gazdaság mérsékelten, de nőni fog az elkövetkező időszakban.

vissza a hírlevél tetejére

Munkavállalók

Sárba tiport munkavállalói jogok? Épül a munkatábor?

A jelenleg teljes, vagy részmunkaidőben dolgozók több mint háromnegyede egyelőre nem érzékelt változást az új Munka törvénykönyve (Mt.) júliusi hatályba lépése óta.

Az Y-generációnak szórakoztató munkakörnyezet kell

Az elmúlt fél évben a HR-vezetők rendre a korábban sikeres ösztönzési módszerek hatástalanságáról számolnak be; a cégvezetők ezek költséghatékonyságának határozott romlását érzékelik.

Nem elég rugalmas a magyar munkaerőpiac

A foglalkoztatási problémák megoldásának kulcsa a rugalmasság és a mobilitás lehet - mondta Pataki Károly, a Kelet-Közép-Európában piacvezető osztrák munkaerő-kölcsönző vállalat, a Trenkwalder International AG vezetőségi tagja.

20 éve nem dolgozott ennyi nő Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint a 2012. augusztus-októberi időszakban 71 ezer fővel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban. Ehhez kétharmad részben - 44,7 ezer fővel - járultak hozzá a nők.

Eddig 27 millió embert rúgtak ki

A válságból való kilábalás alapvető eleme a foglalkoztatás bővítése, a világban 200 millió munkanélküli van, a krízis óta számuk 27 millióval növekedett - mondta Mark Levin, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) budapesti regionális irodáján vezetője szerdán a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) konferenciáján Budapesten.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2012 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése