Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2012/48. hét

Blogok Irodapiac Céges hírek Beruházás Elemzés Regisztráció
Kiemelt cikk

Budapest legjobb irodaházát akarják megépíteni

Gyors üzemben halad a Horizon Development beruházásában az Eiffel Palace építése, amellyel az egykori Pesti Hírlap székháza elnyeri új, bámulatos formáját. A különleges projekt részleteiről Kovács Attilát, a generálkivitelezést végző DVM group ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Kiemelt ingatlan

Buda Business Center

bérleti díj: 11 €/m²/hó
szabad terület: 3 606 m²

Kiemelt ingatlan

Emke Irodaház

bérleti díj: 10.5-12.5 €/m²/hó
szabad terület: 5 592 m²

Irodapiaci rendezvények

15
JAN

Az Év Menedzsere 2012 pályázat

Pályázat

31
JAN

iroda.hu III. Díjátadó Gála

Díjátadó

6-9
MÁR

Mipim nemzetközi kiállítás

Kiállítás

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Infopark D épület SoftWareHouse Kft. 200 DTZ Hungary Kft.
Andrássy 12 (Krausz Palota) Mallbeck Consulting 200 DTZ Hungary kft.
Moha Ház Basewalk Kft. 58 Happy Tenant

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Blogok

Földig rombolják Budapestet?

Ugyan nemrég földig rombolták, az ígéretek szerint a beruházás végére újra régi formájában lesz látható Belváros-Lipótváros jellegzetes Pollack-épülete, a Budapest Bank korábbi irodaháza.

A válság filmjét forgatják a Tópark torzói között

A félbehagyott Tópark területén forgatja új filmjét Schwechtje Mihály. A születőben lévő kisfilm egy trilógia első része, ami nagy vonalakban a válságról szól majd.

Feltámadt a 3 tonnás nyugdíjas számítógép

Újra működik a világ legöregebb digitális számítógépe: a két és fél tonnát nyomó, 61 esztendős brit óriást évekig szerelték a szakemberek, hogy évtizedek múltával ismét üzembe helyezhessék az informatika történelmének fontos mérföldkövét.

Hallott-e már "Az év irodája" versenyről?
Szavazzon most!

vissza a hírlevél tetejére

Irodapiac

Megújul Budapest neobarokk ékköve, az Eiffel Palace

Gyors üzemben halad a Horizon Development beruházásában az Eiffel Palace építése, amellyel az egykori Pesti Hírlap székháza elnyeri új, bámulatos formáját. A Bajcsy-Zsilinszky út és a Stollár Béla utca sarkán található épület újjáélesztésének folyamata 2011 novemberében indult el.

Új bérlőkkel gazdagodott a Krisztina Palace

A Buda központjában található Krisztina Palace, Budapest egyik legmodernebb és legikonikusabb 'A' kategóriás irodaháza, örömmel köszönti két új bérlőjét.

Két nemzetközi vállalat is bővíti területét az Aréna Cornerben

Nagyobb kormányzati megbecsülés járna az ICT szektornak, az ágazat ugyanis jelentős mértékben járul hozzá a magyar gazdasághoz - mondta a Magyar Telekom vezére.

Vannak még lehetőségek a hazai ingatlanpiacon

A magyarországi ingatlanpiaci elérhette a mélypontját, legalább is a mai Portfolio.hu Property Investment Forum 2012 konferencia szakértői szerint.

Új üzletközpontot épít a Budapest Airport

A Budapest Airport Business Parkot hoz létre több lépcsőben a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér területének déli részén.

Céges hírek

Életműdíjat kapott Demján Sándor

A 8. Portfolio.hu Property Investment Fórumon a szervezők idén is több kategóriában osztották ki a Resource Property Awards díjakat az ingatlanszektor kiemelkedő teljesítményeinek elismeréseként.

Új régióigazgató az Indotek Group csapatában

Malejkó Norbertet nevezték ki az Indotek Csoport észak-kelet magyarországi régióigazgatójává.

Őszi lendület az irodapiacon

Az aktív nyári hónapok után ősszel is folytatódott a lendület a DTZ irodaügynökségi csapatánál. Szeptember és októberben hat bérlő írt alá több mint 3.000 négyzetméter irodaterületre a DTZ közvetítésével.

Új ügyvezető a HOCHTIEF-nél

A HOCHTIEF Facility Management Hungária új ügyvezető igazgatója Karsai Tibor.

Egészségiparba fektet a DBH Investment

Az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram (JEREMIE) pályázatán nyertes DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kiválasztotta újabb befektetési partnerét.

vissza a hírlevél tetejére

vissza a hírlevél tetejére

Beruházás

Az építésügyi hatósághoz kerül az örökségvédelem

Az építésügyi hatóság tölti be az örökségvédelmi hatóság szerepét is jövő év elejétől, az erről szóló kormányrendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Több pénzt kaphatnak a zöld beruházások

Új lendületet kaphatnak az energiahatékonysági beruházások, miután a Nemzetgazdasági Minisztérium módosító indítványt adott be a 2012-es költségvetéshez.

Több építési szabályt is módosított a kormány

Megváltozott az építési bírságok számítási módja, és több bírság felső határa is csökkent - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely több építési jogszabályt módosított, és a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Abszolút értelmetlen gigaberuházások

Amíg a legtöbb államban a kormányok megszorításokkal és kiadáscsökkentéssel próbáljak helyre tenni költségvetésüket, addig Brüsszelben ebből vajmi keveset éreznek majd, a presztízs beruházásokra továbbra is lesz pénz.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Magyarország a világ egyik legkockázatosabb piaca

Az elmúlt napok gazdasági intézkedéseire és az IMF-fel megkötött megállapodás hiányára hivatkozva elkerülendőnek és kockázatosnak nevezte Magyarországot a befektetők számára a Bank of America-Merrill Lynch egy kedden megjelent elemzése.

A Birodalom visszavág: különadók és a kafetéria

Az Európai Bizottság úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött Magyarországnak a telekommunikációs és a kiskereskedelmi szektorra kivetett különadók, valamint a kafetéria-utalványok piacának korlátozása miatt.

Csökkenő reálkereset, kevesebb foglalkoztatott

Az év első kilenc hónapjában az inflációt figyelembe véve hiába nőttek a nettó és a bruttó bérek is, a kereset reálértéke csökkent.

A kormány kivezeti a kiskereskedelmi és telekommunikációs különadót

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint az Európai Bizottság nyitott kapukat dönget, amikor azt kéri a magyar kormánytól, hogy 2013. január elsejével vezesse ki teljes egészében az átmeneti jelleggel bevezetett, egyes ágazatokat terhelő különadókat.

Magyar csoda: 4 millió ember tart el 10 millió embert

3,9 millió járulékot, illetve adót fizető biztosítottra több mint 9,6 millió igénybe vevő jogosult jut ma Magyarországon – közölte az OEP.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2012 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése