Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2012/43. hét

Blogok Szakma Gazdaság Elemzés Érdekes Regisztráció
Kiemelt cikk

Szemléletváltásra és zöld épületekre van szükség!

Az október 17-18-án megrendezésre került CEP Clean Energy & Passive House Expo kapcsán beszélgettünk Varga Istvánnal, a szervező REECO Hungary Kft. szakmai igazgatójával.

Ideje zöldben gondolkodni!

A környezettudatos gondolkodás egyre nagyobb teret hódít a világban. Kérjük, hogy az alábbi kérdőív kitöltésével ossza meg velünk véleményét! A válaszadás név nélkül történik, és mindössze 3 percet vesz igénybe.

Bérlőknek

Fejlesztőknek

Üzemeltetőknek

Ügynökségeknek

Tervezőknek

Kivitelezőknek

Irodapiaci rendezvények

6
NOV

Business Building Day

Workshop

13
NOV

22. Országos Marketing Konferencia

Konferecia

14-16
NOV

Mapic

Kiállítás

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Kiemelt ingatlan

Emke Irodaház

bérleti díj: 10.5-12.5 €/m²/hó
szabad terület: 5 598 m²

Kiemelt ingatlan

Buda Business Center

bérleti díj: 11 €/m²/hó
szabad terület: 3 606 m²

Blogok

Hol élnek a leggazdagabb magyarok?

Továbbra is Telkiben a legnagyobb a vásárlóerő Magyarországon, a második helyen Csopak, a harmadikon Üröm áll - derül ki a GfK 2012-es vásárlóerő-tanulmányából.

Schwarzenegger új szerepkörben: a terminátor a fenntarthatóság élharcosa lett

Október 11-én a koppenhágai Dán Királyi Színházban több mint 1000 meghívott jelenlétében hirdette ki Arnold Schwarzenegger a Sustainia Díj 2012-es győztesét, a 6000 kenyai, Malawi-i, zambiai és dél-szudáni családnak megoldást nyújtó Indigo Pay-As-You-Go Solar technológiát.

A legújabb kutatás szerint a legtöbben a Marson dolgoznának

Naponta hallunk olyan elemzésekről, kutatásokról, amely a magyar munkaerő külföldre távozásáról szólnak. Mi is végeztünk hasonlót. Ez alapján a Mars az első számú célpont.

A világ 5 legmagasabb felhőkarcolója

Az ikonikus épületek listáját arab és kínai tornyok uralják.

Szükség van-e Budapesten ikonikus épületre, vagyis landmark fejlesztésre?
Szavazzon most!

vissza a hírlevél tetejére

Szakma

Nagykorúvá vált a Regus Magyarországon

A gazdasági bizonytalanság hatására a vállalkozások arra törekednek, hogy a magas rezsiköltségekkel járó, hosszú távú ingatlankiadásaikat rugalmasabb és hatékonyabb megoldásokkal helyettesítsék. Ennek eredményeképpen az elmúlt öt év során évente átlagosan 35 százalékkal növekedett a Regus magyarországi irodakínálata iránti kereslet.

Az év épületenergetikai expója

Október 17-én megnyílt az év épületenergetikai eseményeként emlegetett CEP Clean Energy & Passive House Expo. A kétnapos rendezvény az energiahatékony építésre és az épületfelújításra fókuszál.

A VÉSZ nekiment a Váci1 luxusáruháznak

A VÉSZ (Vállalkozások Érdekvédelmi Szervezete) közleménye szerint október 18-án több akciót hajtott végre. Egyik helyszínük a Váci1 üzletház volt.

Onshore, Nearshore, Offshore: Unsure?

A Jones Lang LaSalle bemutatja a legújabb Onshore, Nearshore, Offshore: Unsure? című piackutatási tanulmány sorozatát, melyet 7 országban adnak ki: Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Szerbiában és Horvátországban.

Ablakon Bedobott Pénz - elismerés a környezetvédelem bajnokainak

Az Ablakon Bedobott Pénz Program a KÖVET Egyesület egyik legsikeresebb kezdeményezése 2002-ben indult el azzal a céllal, hogy bizonyítsa, a környezetvédelem nem ablakon kidobott pénz.

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

Az Európai Bizottságnak tetszik a tranzakciós adó

Zöld jelzést adott az Európai Bizottság a pénzügyi tranzakciós adóra (financial transaction tax, FTT) irányuló kezdeményezésnek - tudatta kedden közleményében a brüsszeli testület.

Hatezer fiktív cég akadt fenn a NAV rostáján

Az új adóhatósági szűrővizsgálatok célja az úgynevezett céglovagok kiszűrése, akik feltehetően csak azért alapítanának céget, hogy megcsapolják az államkasszát.

Simor: a bankok nem akarnak hitelezni

Inkább kínálati, semmint keresleti problémák akadályozzák a magyarországi hitelezés beindulását, ezen belül is elsősorban a bankok hitelezési hajlandóságának hiánya okoz gondot - mondta Simor András jegybankelnök a Budapesti Gazdasági Fórumon kedden.

A kkv-k húzzák a gazdaságot

Kiemelt szerepe van a kis- és középvállalkozásoknak, a szektor egyértelműen a gazdasági fellendülés motorja lehet – jelentette ki Radetzky Jenő a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Székesfehérváron az Európai KKV Hét magyarországi központi rendezvényét megnyitó beszédében.

Így változhat jövőre a cafeteria

A Parlament elé került az a javaslat, mely a jövő évi adótörvények, így a cafeteria szabályainak módosítását is tartalmazza.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Rettegnek a magyar munkavállalók

Idén minden hatodik magyar munkavállaló kimondottan tart állása elvesztésétől, és mindössze az alkalmazottak kevesebb mint harmada gondolja úgy, hogy gyorsan és könnyen találna állást, ha a közeljövőben új munkahelyet kellene keresnie.

Évi ezermilliárd forintba kerül a munkahelyi stressz!

A munkahelyi stressz kezelése Magyarországon ezermilliárd forint többletkiadást okoz évente, az Európai Unióban a stressz okozta veszteség a GDP négy százalékát emészti fel.

Csökkenhetnek idén a reálbérek

Idén 4-4,5 százalékkal nőhetnek a bruttó bérek, így – a magas inflációs ráta miatt – csökkenhetnek a reálbérek – vélték az MTI által megkérdezett elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki adatközlését követően.

A legtöbb dolgozó elégedetlen a fizetésével

Továbbra is a teljesítmény elismerésével és díjazásával kapcsolatban a leginkább kritikus a magyar munkavállaló. Négyből három ember viszont elégedett a közvetlen felettesével, kétharmaduk pedig bízik abban, hogy cége a jövőben is sikeresen helytáll. A munkáltatói márka és a hitelesség egyre fontosabb a munkavállalók számára is.

Folytatódik a recesszió az építőiparban

Az építőipar az egyik legnagyobb vesztese a válságnak, a krízis ugyanis erősítette a 2007 elejétől tapasztalható ágazati recessziót - állapította meg az ágazat fő problémáit górcső alá vevő ÉVOSZ-elemzés, amelyet a szövetség eljuttatott az építésügyért felelős döntéshozóknak.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Az Y-generáció alkalmatlan a munkavégzésre?

A fiatal nemzedékek egyre többet fognak dolgozni, 2020-ra a munkavállalók felét az Y generáció teszi majd ki, ezért karrierelvárásaik, hozzáállásuk, technológiai tudásuk meghatározó lesz az álláspiacon.

Létezik még a Szilícium-völgy?

Sok startup New Yorkban talál magának helyet, amely nem először büszkélkedhet azzal, hogy fontos és elismert it-vállalatoknak ad otthont.

Férfiak szerint a világ: hol dolgozzanak a nők?

A legtöbb foglalkozást illetően még ma is élnek a nemi sztereotípiák arról, hogy mely munkákat melyik nem képviselői látják el jobban – írja a profession.hu.

Itt a lista! A 10 legjobban fizető szakma

Az amerikai kereseti piramis csúcsán az orvosok állnak havi több mint 4 millió forintos fizetéssel. Az CNBC az amerikai statisztikai hivatal adataira alapozva összeállítást készített a 10 legjobban fizetett egyesült államokbeli szakmáról.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2012 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése