Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2012/42. hét

Blogok Céges hírek Elemzés Zöld hírek Munkaerőpiac Regisztráció
Kiemelt cikk

Ha November, akkor Iroda Évkönyv!

A hazai ingatlanpiac egyedülálló, prémiumkategóriás kiadványai az iroda.hu csoport Évkönyvei. Közülük az első az Iroda Évkönyv, amelynek 6. évfolyamának szerkesztése a záró fázisába érkezett.

Kiemelt ingatlan

Emke Irodaház

bérleti díj: 10.5-12.5 €/m²/hó
szabad terület: 5 598 m²

Kiemelt ingatlan

Buda Business Center

bérleti díj: 11 €/m²/hó
szabad terület: 3 606 m²

Irodapiaci rendezvények

17
OKT

XV. KÖVET Egyesület XVII. konferencia

Konferencia

17
OKT

Zöld CEP® Clean Energy & Passive House Expo

Kiállítás

14-16
NOV

Mapic

Kiállítás

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Bank Center Brazil Nagykövetség 500
Residence Irodaházak Crazy Quark 550 Re project development Kft.
City Center TT Interconsult 180 Eston International Zrt.

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Blogok

Gyermekláncfű a hegyvidéki miniplázában

A Hegyvidék Központ az egyetlen idei budapesti bevásárlóközpont-fejlesztés némi irodafunkcióval. A fejlesztők igyekeztek hát néhány kuriózumot beilleszteni a koncepcióba.

A világ 10 legdrágább városa

Idén is jó néhány kutatóintézet vette magának a bátorságot, hogy összeállítsa a legdrágább városok listáját. Íme az eredmény! Tokió, a skandinávok és a svájciak.

Szükség van-e Budapesten ikonikus épületre, vagyis landmark fejlesztésre?
Szavazzon most!

vissza a hírlevél tetejére

Céges hírek

Jogerős a Váci Corner Offices módosított építési engedélye

Kézhez kapta a jogerős módosított építési engedélyt a HB Reavis Csoport, így megállás nélkül folytatódhat a Váci Corner Offices építése, amelynek földmunkáit másfél hónappal ezelőtt, még az eredeti tervek alapján kezdték meg.

Vidéken terjeszkedik a Regus

Magyarországon Budapest után a vidéki nagyvárosokban terjeszkedne az irodák bérbeadásával foglalkozó Regus; a cég világszerte újabban a repülőterek és a pályaudvarok közelében is ad bérbe irodákat, tárgyalókat.

Kórházat épít Vietnámban a KÉSZ csoport

Az Exim Bank közreműködésével épít kórházat Vietnámban, a Mekong-delta legnagyobb városában a KÉSZ csoport.

DBH Group a londoni European Business Awards díj előszobájában

A 2007-es alapítású, független European Business Awards létrehozóinak célja, hogy elismerjék és támogassák az európai vállalatok közül legkiemelkedőbben teljesítő innovatív vállalkozásokat.

Sikeresen debütált a Skanska az EXPO REAL-on

A Skanska Commercial Development (a Skanska kereskedelmi fejlesztéssel foglalkozó ága) az idén először mutatkozott be az ingatlan szakma éves nemzetközi seregszemléjén.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Mit adott Európának az idei müncheni ingatlanvásár?

Az Expo Real idei rendezvényén közel 1700 kiállító képviseltette magát, vagyis a 15. nemzetközi kereskedelmi ingatlanvásár tovább erősítette pozícióit a hasonló profilú rendezvények sorában.

Még nem beszélhetünk a gazdasági válságból kivezető útról

Már 4,21 százalékon áll a cégek bedőlési aránya, míg egy évvel korábban ez a szám "csak" 3,44 % volt. Ha a jelenlegi tendencia tovább folytatódik, jövő júliusra valószínűleg az 5 %-ot is túllépi a cégek bedőlési aránya.

Az energetika és a szolgáltatások a jövő húzóágazatai

Minél magasabb értékeket mutat ma a vállalati vezetők körében a jobb teljesítményre törekvés és a folyamatos fejlesztés igénye, annál kevesebb befektetést igényel az adott iparág kulcságazattá érlelése, állítja Fehér Zsolt, az Assessment Systems International szakértője..

Továbbra is a költségcsökkentés hajtja az irodabérlőket

Kettészakadt a budapesti irodapiac: míg az első generációs épületek megle-hetősen kilátástalanul küzdenek az új bérlőkért, addig 2012 egyetlen spekulatív irodaháza kiemelkedő teljesítményt nyújtva, 60 százalék körüli telítettséggel nyílhat meg az utolsó negyedévben.

Nehéz helyzetben a hazai ingatlanalapok

Az elmúlt egy évben azok az ingatlanbefektetők jártak jól, akik a hazai ingatlanpiac helyett inkább Ázsia fellendülésében bíztak - állapíthatjuk meg a hazai alapok teljesítményét megvizsgálva.

JLL: a nyáron megtorpant a befektetői aktivitás

Az európai közvetlen ingatlanbefektetési piac a vártnak megfelelően lelassult – ezt a tényt támasztja alá a Jones Lang LaSalle tőkepiaci kutatása, mely 32 ország befektetési tranzakciós volumenét vizsgálta Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

vissza a hírlevél tetejére

Zöld hírek

Megnyílt Budapest zöld miniplázája!

Október 12-én nyitotta meg kapuit a Hegyvidék Központ az Apor Vilmos téren, amely hazánk első környezettudatos üzlet- és szolgáltatóközpontja. A 6500 négyzetméteres ingatlan jól illeszkedik a XII. kerület épített környezetébe. Majd a jövő eldönti, hogy a MOM Parkkal hogyan alakul a "viszony".

Saját fenntarthatósági rendszert dolgozott ki a CA Immo

A kereskedelmi ingatlanok műszaki rendszerének teljes körű felújításával jelentős összegeket is megtakaríthat a tulajdonos és ezáltal a bérlők is, a beruházott összegek pedig néhány éven belül meg is térülhetnek.

Íme Európa legmenőbb fenntartható ingatlanjai!

Idén harmadszor került megrendezésre az Expo Real keretein belül a Prime Property Award díjátadó, amelyet a kiállítás első napján, október 9-én tartottak.

Olcsóbb a környezettudatosság - Századik LEED minősítését söpri be a UCLA!

Mostantól nem csak az alvászavar, a bénulás vagy a rák gyógyításában elért forradalmi eredményeire lehet büszke a Kaliforniai Egyetem Los Angeles-i új kísérleti laborja - LEED tanúsítvánnyal rendelkező, zöld épületével a környezettudatosság képviselőjeként is élvonalba került.

Pénzt és energiát spórolna? Vegyen részt október 23-án a Carbon Shown!

Az év legfontosabb szakmai rendezvényéért, az energiahatékonyság és az alacsony széndioxid-kibocsátás jegyében szervezett Carbon Showért, a Carbon Trust és a The ENDS Report felel.

Villáminterjú Noah M. Steinberggel, a Wing elnökével

Október 12-én megnyílik a Hegyvidék Központ, Budapest legújabb bevásárlóközpontja. A Wing által fejlesztett ingatlant a cégcsoport nem kívánja értékesíteni, hanem saját üzemeltetői divíziója fogja működtetni.

vissza a hírlevél tetejére

Munkaerőpiac

Nem elég hatékony a magyar munkaerőpiac

Alacsonyabb a munkaerőpiac hatékonysága Magyarországon, mint például Chilében – derült ki a Randstad szakmai rendezvényén. A nemzetközi előrejelzések alapján ráadásul 2020-ra több mint százezer felsőfokú képzettséggel rendelkező szakember fog hiányozni az országból.

Külföldre vágynak a friss diplomás fiatalok

A válság hatására egyre több pályakezdő diplomás gondolkodik külföldi munkalehetőségben vagy adja alább bérigényét - derült ki az idei KarrierExpón.

Itt vannak az optimista munkavállalók!

Bár világszerte általános a pesszimizmus a munkaerő-piaci kilátásokat tekintve, a szellemi munkát végzők mégis kissé optimistábban látják esélyeiket, mint a fizikai munkások.

Súlyos szakemberhiány alakulhat ki 2020-ra

A magyar munkaerőpiacról csaknem 150 ezer jól képzett, diplomás szakember hiányzik majd 2020-ban; míg a gyártás területén túlkínálat lesz jelentkezőkből, az üzleti szolgáltatásoknál és az építőiparban munkaerőhiányra lehet számítani.

Búcsú a szuperbruttótól

Kivezetik jövőre a szuperbruttót, ezzel ténylegesen megvalósul az egykulcsos adórendszer - sok egyéb mellett ezt tartalmazza az NGM által az Országgyűlésnek benyújtott javaslat. A lépéssel 110 milliárdról mond le az állam jövőre.

Vadkeleti HR-kultúra: gyerek nem kell, csak rabszolgák?

A családbarát munkahelyhez elsősorban nem pénzre, hanem szociális érzékenységre és szemléletváltozásra van szükség.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2012 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése