Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2012/41. hét

Blogok Aktuális Irodapiac Vállalatok Elemzés Regisztráció
Kiemelt cikk

A Colliers nyerte el a Green House üzemeltetését

A Skanska örömmel jelenti be, hogy a Colliers International nyerte el 17.800 m2 összterületű, a Váci úti irodafolyosó közelében jelenleg építés alatt álló Green House irodaházának üzemeltetési (Property Management) megbízását.

Kiemelt ingatlan

Rumbach Center Irodaház

bérleti díj: 11-13 €/m²/hó
szabad terület: - m²

Kiemelt ingatlan

Tölgyfa Irodaház

bérleti díj: 8-10 €/m²/hó
szabad terület: 740 m²

Irodapiaci rendezvények

9-20
OKT

XV. Újszegedi Bioépítészeti Napok

Kiállítás

10-11
OKT

Zöld Iroda-menedzser képzés

Workshop

16-18
OKT

Service Expo 2012

Kiállítás

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Bank Center Brazil Nagykövetség 500
Residence Irodaházak Crazy Quark 550 Re project development Kft.
City Center TT Interconsult 180 Eston International Zrt.

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Blogok

Így építkeznek a hollandok Európa legnagyobb agglomerációjában

A hollandok mindig is élen jártak a városok megújításában. Most a kis Goudában egy hatalmas üzleti negyedet építenek. Az első fecske nem csak szép, de még költeni sem kell rá.

McLaren: a világ egyik legtutibb irodájában dolgoznak

A világ egyik legjobb irodája a McLaren székhelye, amely a világhírű – bár hazánkban eddig kevés babért learató – Foster+Partners tervei alapján készült el 1998 és 2004 között.

Y-generáció: posztmodernek és féligazságokat hajkurászna

Az Y-generáció a munkaerőpiacon c. sorozatunkban már alaposan kiveséztük a digitális nemzedék tagjait. De még egy kicsit "vájkáljunk" a lelkükben. Hogyan hat a cybertér az ipszilonok kapcsolataira, mi is az a nagy közösségépítő vágyakozás, és miért posztmodernek?

Szükség van-e Budapesten ikonikus épületre, vagyis landmark fejlesztésre?
Szavazzon most!

vissza a hírlevél tetejére

Aktuális

Felszámolás alatt az Akadémia Park

A bíróság elrendelte az Akadémia Park Kft. felszámolását - értesült a Népszabadság.

Van, aki 1 milliárd forintot vág zsebre

A 2011-ről adott bevallásokban 12 ezerrel több magánszemély számolt be alkalmazotti bérjövedelemről, mint egy évvel korábban. A főváros XII. kerületében, Hegyvidéken élőknek a legmagasabb az egy főre jutó éves jövedelmük, 3 millió 733 ezer forint.

Simor András: a papok és a hiányos pénzügyi kultúra

Hosszú távú gondolkodásra és összefogásra van szükség a lakossági pénzügyi szolgáltatásoknál - mondta a Magyar Nemzeti Bank elnöke a történelemtanárok 22. országos konferenciájának nyitó előadásán Budapesten szombaton.

Két amerikai gigász érkezik a magyar gazdaságba

Az elkövetkező két hétben két olyan amerikai vállalat is bejelenti magyarországi bővítését, amellyel Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára tárgyalt a nyár folyamán az Egyesült Államokban.

A CET vesszőfutása folytatódik, Tarlós nem szavazta meg

A műszaki teljesítésigazolás hiánya, valamint a követelésvásárlás mértéke miatt nem szavazta meg a CET-projektről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés szerdai zárt ülésén - mondta Tarlós István főpolgármester az M1 Ma reggel című műsorában csütörtökön.

vissza a hírlevél tetejére

Irodapiac

Bizonytalanság uralkodik az irodapiacon

A Cushman & Wakefield, a világ legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlantanácsadó vállalatának legfrissebb irodapiaci adatai szerint a piaci hangulatot továbbra is a környező európai gazdaságok, főként Magyarország bizonytalansága határozza meg.

Újabb diplomáciai képviselet a Bank Centerben

Brazil Szövetségi Köztársaság nagykövetsége a Bank Centerbe költözött. A hosszú távú megállapodás értelmében a prémium irodaház a napokban adta át az új bérlő igénye szerint felújított több mint ötszáz négyzetméternyi irodaterületet.

Új szakember a Colliers iroda bérbeadási csapatában

A Colliers International magyarországi irodája örömmel jelenti be, hogy Holy Petra 2012. október elsején társigazgatóként csatlakozott a Colliers International iroda bérbeadási csapatához.

Új bérlők a Green House-ban

A vállalatirányítási rendszerek területén 20 éves szakmai múlttal rendelkező Isys-On Informatikai Tanácsadó Kft. 2013. év elején költözik a Green House-ba.

vissza a hírlevél tetejére

Vállalatok

A fehérgalléros férfiak a legoptimistábbak

Bár világszerte általános a pesszimizmus a munkaerő-piaci kilátásokat tekintve, a Gallup felmérése szerint a fehérgalléros munkát végző férfiak mégis kissé optimistábban látják esélyeiket kékgalléros társaiknál és kolléganőiknél.

A HR-esek lesznek az istenek?

A válságban felértékelődik a HR-menedzsment és a humán tőke szerepe. Másfélmillió munkahely kellene a fellendüléshez.

200 ezer ember hiába vár a sült galambra

2012. június-augusztusban a munkanélküliek létszáma 456 ezer fő volt, ami 10,4 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett. Az állástalan férfiak aránya az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott (10,6 százalék), a nőké 0,6 százalékponttal 10,2 százalékra csökkent.

A jó főnök hét ismérve

Már régóta izgatja a vállalati hr-szakértőket, fejvadászokat, milyen is lehet az optimális ceo, a legjobbak közül is legjobb. Nos, egy kutatás az alábbi fő ismérveket állapította meg. Most ellenőrizheti, hogy Ön elnyerné-e a "Kiváló Főnök" díjat.

Ez lehet az EVA alternatívája

A kisadózás az eva valódi alternatívája, sőt érdemben fehérítheti is a gazdaságot, az egymilliós limitet átlépők viszont automatikus adóellenőrzésre számíthatnak - derül ki az Adó Online legfrissebb összeállításából.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Az árnyékolástechnika szerepe a környezettudatos építészetben

Az árnyékolástechnikának napjainkban nem tulajdonítanak jelentőséget, pedig fontos szerepe van az irodák és otthonok komfortjának és hatékonyságának növelésében. A megfelelő eszközök kiválasztásával megakadályozhatjuk nyáron a felmelegedést, télen pedig hőszigetelőként funkcionálnak.

Tizedére zsugorodott a fejlesztési telekpiac

Mintegy 4-5 éve közepesen tetszhalott a budapesti fejlesztési telkek piaca, némi minimális mozgás azonban a prémium lokációkban érzékelhető - mondta a Napi Gazdaságnak Nagy Tibor, az Otthon Centrum telekpiaci szakértője.

1 millió dollárt költenek a zöld projektekre

Egymillió dolláros alapot hozott létre a kereskedelmi ingatlanpiac előremutató fenntarthatósági kutatásainak és innovációinak támogatására a CBRE. A kutatási díjra magyar egyetemek jelentkezését is várják.

Növekvő ingatlanbefektetések a térségben

Nőtt az ingatlanbefektetési aktivitás térségünkben az év harmadik negyedében: 536 millió eurót ért el a megelőző három hónap 435 millió eurós teljesítménye után - áll a Cushman & Wakefield ingatlan-tanácsadó elemzésében.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2012 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése