Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2012/40. hét

Blogok Irodapiac Elemzés Építőipar Érdekes Regisztráció
Kiemelt cikk

A Wing új vidámparkot épít a gigaprojekt területén

A Wing Zrt. a IX. kerületben közvetlen a Duna-parton egy korszerű, színvonalas vidámparkot akar létrehozni a Duna Passage nevezetű projekt területén.

Kiemelt ingatlan

River Estates Irodaház

bérleti díj: 13 €/m²/hó
szabad terület: 1 623 m²

Kiemelt ingatlan

Krisztina Palace

bérleti díj: 12.75 €/m²/hó
szabad terület: 14 152 m²

Irodapiaci rendezvények

9-20
OKT

XV. Újszegedi Bioépítészeti Napok

Kiállítás

10-11
OKT

Zöld Iroda-menedzser képzés

Workshop

16-18
OKT

Service Expo 2012

Kiállítás

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Residence Irodaházak Crazy Quark 550 Re project development Kft.
City Center TT Interconsult 180 Eston International Zrt.
Buda Business Center Moore Stephens 182 Eston International Zrt.

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Blogok

Miért születtek a világra a felhőkarcolók?

Az 1870-es években Dél-Manhattanban még csupán néhány irodaház érte el az öt emeletnyi magasságot. A hihetetlen fejlődést jelzi azonban, hogy 1908-ban már 538 épület volt 10 emeletnél magasabb New Yorkban.

Kell is, meg nem is felhőkarcoló Budapestre!

Ahogy a magyar népmesékben szokták emlegetni: kell is, meg nem is felhőkarcoló Budapestre. Legújabb közvélemény-kutatásunk ezt az eredményt hozta.

Szükség van-e Budapesten ikonikus épületre, vagyis landmark fejlesztésre?
Szavazzon most!

vissza a hírlevél tetejére

Irodapiac

Szépen telítődik a DC Offices

Újabb bérlő választotta székhelyéül az Eston International egyik kizárólagos megbízású épületét, a DC Offices irodaházat.

Hazai irodapiac: egyre profibbak vagyunk!

Maradt az egy helyben toporgás az irodapiacon, viszont javult a fizetés fegyelem és mindinkább előtérbe kerülnek a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő zöldfejlesztések.

A drága bérlakások csak irodának kellenek

Míg a kisebb otthonokat ma könnyebb bérbe adni, az átlagos bérlakások piacát pedig az egyetemi évkezdés pörgette fel egy kicsit, addig a nagyobb alapterületű prémiumingatlanok kiadására szinte csak akkor van mód, ha azokat irodaként veszik használatba - írja a Magyar Nemzet.

Egymást követik a bérbeadások a megújuló City Centerben

Az V. kerületben, a Bajcsy-Zsilinszky úton található City Center irodaház – nevéhez híven – a belváros szívében, frekventált helyen kínálja "A" kategóriás irodáit.

Budapest újjáéledése elkezdődött

Folytatódik az utóbbi évek egyik leglenyűgözőbb ingatlanfejlesztési projektje, az egykori Pesti Hírlap székház Eiffel Palace néven való újjáélesztése, amely 2011 novemberében indult el.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Gyengébb eredményre számít idén a Graphisoft Park

Csökkentette nettó eredményre vonatkozó várakozását a Graphisoft Park, miután felszámolás alá került bérlője, az AMRI Hungary.

Egy ideális ingatlanpiac mindennapjai – interjú a német miniszterrel

A Münchenben október 8-10 között 15. alkalommal megrendezésre kerülő EXPO REAL apropóján készített beszélgetést az exporeal.net Peter Ramsauer német szövetségi szakminiszterrel. Tanulságos beszélgetés volt.

A Cushman & Wakefield lett Magyarország legjobb tanácsadója

A világ legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlantanácsadó vállalata, a Cushman & Wakefield budapesti irodája nyerte el az Euromoney 2012-es ingatlanpiaci felmérésének során a "Legjobb Ingatlantanácsadó" címet Magyarországon.

Börtönbe csukják a kamatlábbal szórakozó bankárokat?

A legfontosabb globális irányadó bankközi kamatláb, a Libor kialakításának és a mechanizmus felügyeletének teljes reformjára tett ajánlást a brit pénzügyi szolgáltatási hatóság (FSA) vezetője a nyáron kirobbant kamatmanipulációs botrány tanulságairól összeállított, átfogó jelentésében.

Átvágás egyelőre a Windows 8?

Érdekes véleményt fogalmazott meg az Intel első embere a konszern tajvani munkatársaival folytatott beszélgetésen. Az információkat a jelen lévő dolgozók egyike szivárogtatta ki a Bloomberg hírügynökségnek.

vissza a hírlevél tetejére

Építőipar

Eldobáljuk végre a kőbaltákat? Rendszerváltás az építőiparban

Rendszerváltást hozhat az építőiparban az új építési törvény hatályba lépése – hangoztatta a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára Székesfehérváron, egy építőipari vállalkozói konzultáción.

Külföld felé fordultak a hazai építőipari vállalatok

A magyar építőipar drasztikus visszaesése miatt a közbeszerzés és az export felé fordultak az ágazatban működő vállalkozások.

Jövőre elektronikusan intézhetők az építésügyi engedélyek

Jövő évtől elektronikus ügyintézést tesz lehetővé az építésügyi engedélyezési eljárásokban az építésügyi, a területrendezési és a településfejlesztési törvényt módosító javaslat, amelyet hétfőn 244 igen szavazattal, 90 nem ellenében fogadott el a Ház.

Az energetikai felújítások támogatása fellendítheti az építőipart

A szeptember 7-én megjelent Magyar Közlöny szerint, hamarosan KEOP pályázatok kerülnek kiírásra megújuló energia felhasználásra és hatékony energiafelhasználás növelésére, amely többek között az építőipar régen várt fellendülését is elősegítheti.

Még több építőipari cég szűnik meg

Augusztusban az ágazati adatokban nem volt tetten érhető az építőipar válsága, de ez nem jelenti a kilátások javulását. Nem kétséges, hogy a közeljövőben egyre több cég szűnik meg az ágazatban.

vissza a hírlevél tetejére

Érdekes

Átadták London új ikonikus épületetét

Formájáról kapta nevét a brit fővárosban a múlt héten átadott, építészeti és fenntarthatósági szempontból is egyedülálló épület, a The Crystal, azaz Kristály.

Mérföldkő a hazai telekommunikációban: T-Systems

Négy hazai vállalat egyesülésével alakul meg október 1-jén a T-Systems Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt. infokommunikációs technológiai (IKT) szolgáltató leányvállalata.

Munkaidő után tilos az e-mail!

Egy HR szolgáltatásokkal foglalkozó cég felmérése szerint a cégek negyede korlátozza a munkaidőn kívüli emailezést.

A világhálón is cseveghetünk a leendő főnökkel

Álláskereső börzét tartanak Brüsszelben október 6-án Európai Foglalkoztatási Nap (The European Job Days) címmel; a rendezvényt minden évben megszervezik, ám idén először kibővül egy online részvételi lehetőséggel is – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a honlapján.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2012 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése