Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Küldje tovább és
Kövessen minket

Iratkozzon fel a
többi monitorra

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2012/32. hét

Blogok Irodapiac Gazdaság Elemzés Külföld Regisztráció
Kiemelt cikk

A megújuló Central Business Center új bérlőket üdvözöl

Bár az ingatlanpiacon a nyári időszak hagyományosan uborkaszezonnak számít, erre a tapasztalatra rácáfol a megújuló Central Business Center, amely két hónap alatt két új bérlővel gazdagodott.

Kiemelt ingatlan

R70 Office Complex

bérleti díj: 11-12 €/m²/hó
szabad terület: 4948 m²

Kiemelt ingatlan

Laurus Irodaházak

bérleti díj: 12 - 13 €/m²/hó
szabad terület: 3160 m²

Irodapiaci rendezvények

14
SZEP

Zöld Iroda Verseny

Pályázat

25
SZEP

ENERGOexpo 2012

Kiállítás

09
OKT

XV. Újszegedi Bioépítészeti Napok"

Konferencia

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség Tipus
Infopark E épület Move One 560 Jones Lang Lasalle
Szépvölgyi Business Park NNG 6400 Immofinanz Services
Central Business Center Greensmoke 240 Immofinanz Services

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekintse meg a további irodapiaci tranzakciókat is.

Ön mit szeretne csinálni egy irodaházban, ha kitör a kánikula?
Szavazzon most!

Blogok

Az ikonikus Rézdobozban pattog a labda

Számunkra különösen kedves helyszín a Copperbox, magyarul Rézdoboz, ahol a kézilabda-tornát rendezik.

Állásinterjún az Y-generáció. Ők már mások!

Olyan kompetenciákat várnak el a munkáltatók az Y generációtól, amelyekkel nem rendelkeznek. Mi az oka ennek? Elsősorban az, hogy a mai fiatalság egészen másképp szerzi ismeretanyagait és tanul, mint a korábbi nemzedék. Emiatt más úton válnak sikeressé is.

Majdnem bezöldült Vietnam!

A 7 milliós Ho Si Minh-városban is bátran álmodoznak az építészek. Például egy nagyszerű zöld irodaházról, amely azóta is csak a tervasztalon létezik.

Olimpiai falu: Disneyland a kelet-német lakótelepen

Az olimpiai falu – vagy ahogy valaki nevezte: a Felnőtt Disneyland – 16 ezer sportolónak és edzőnek biztosít szállást, mindemellett boltok, éttermek, orvosi és szabadidős létesítmények is találhatók a lakótelepnek inkább nevezhető negyedben.

vissza a hírlevél tetejére

Irodapiac

Ilyen lesz a Nordic Light a Váci úton!

A Váci úti Nordic Light Offices tervezésére kapott megbízást a Mérték Stúdió a Skanska cégtől, amely hazánkban már több színvonalas projekttel büszkélkedhet. Az építkezés várhatóan 2012 őszén kezdődik, és 2014 első felében készülhet el.

Hogyan lazítson az irodista?

Sok technológiai cég meditációs és légzési gyakorlatokat szervez személyzete számára, hogy segítse alkalmazottait az ütem lassításában és abban, hogy kikapcsoljanak egy időre.

Még sokáig nem lesz látogatható a Bálna

Bár vége felé közeledik a CET saga, a legontosabb kérdésekre még mindig nincs válasz: nem tudni, hogy mikortól lehet használni is az épületet és az sem ismert, hogy az üzembe helyezés mennyibe fog kerülni Budapestnek.

8 dolog, amiről hallgatni kell az állásinterjún

Az álláskeresők gyakran csak arra koncentrálnak az interjúk előtt, hogy miről szeretnének beszélni. De miről hallgassanak?

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Figyelem! Jövőre módosulnak az építési szabályok

Az építményt és annak részeit úgy kell tervezni és megvalósítani, az ehhez szükséges anyagokat pedig megválasztani, hogy a működtetéshez szükséges energiafelhasználás a lehető legkisebb legyen - egyebek mellett ezt tartalmazza az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet (OTÉK) módosítása.

Multik uralják a magyar munkaerőpiacot

Bár az összes Magyarországon működő cégnek mindössze 3,3 százaléka van külföldi kézben, a teljes munkaidőben a versenyszférában dolgozók negyedét foglalkoztatják, illetve az összes árbevétel és beruházás felét mondhatják magukénak.

Kik az ön munkatársai? Mi most megmondjuk!

Más-más tényezők járulnak hozzá a különböző generációkba tartozó munkavállalók elégedettségéhez, ám a megbecsültség mindenki számára fontos. Mit akar az ún. Boomer, és mit az Y-generáció? És kik ők egyáltalán?

Megvan a Windows 8

Késznek nyilvánította a Microsoft a legújabb, október végén megjelenő Windows 8 operációs rendszerét. Először a fejlesztők és a rendszergazdák próbálhatják ki a végleges verziót, az otthoni felhasználók október 26-tól vehetik majd meg az új szoftvert.

vissza a hírlevél tetejére

Gazdaság

Továbbra is válsághangulat uralkodik

Az Ipsos 24 országos felméréséből kiderül, hogy ez év nyarán átlagosan az emberek 37 százaléka minősítette országa gazdasági teljesítményét jónak.

A tulajdonosok és a cégtemetők országa vagyunk

Magyarországon mintegy 888 ezer ember tulajdonos valamilyen vállalkozásban; ami a jelenleg működő 565 ezer céget figyelembe véve különösen magas számnak tekinthető - derül ki a Bisnode csoporthoz tartozó PartnerControl céginformációs szolgáltató elemzéséből.

Dehogy hozzák haza a pénzüket!

Miután csak az év végéig tart az offshore vagyonok hazautalásával kapcsolatos adóamnesztia, akár roham is kialakulhat a külföldi vagyonukat hazahozni szándékozó "ügyfelek" részéről.

Állami céget vehetnek a dolgozók!

Kedvezményesen vásárolhatnának részt a munkavállalók azokból a nem stratégiai cégekből, ahol az állam a kisebbségi tulajdonos.

vissza a hírlevél tetejére

Külföld

Szemétből építenének felhőkarcolót

Hajléktalanoknak is otthont adó, hulladékfeldolgozó felhőkarcolót tervezett egy brazil építészcsapat. A különleges épületet Sao Paulóba álmodták meg.

Így néz ki Észak-Amerika legzöldebb irodaháza

A közelmúltban avatták fel Észak-Amerika legzöldebb irodaházát az új San Francisco Public Utilities Commision Building-et (SFPUC), amely a maga nemében egyedülálló technológiával dicsekedhet és elnyerte a GBC Leed Platinum oklevelét.

Pierre Cardin őrült terve: felhőkarcoló Velencében

Teljesen megváltozhat a Velence környéki panoráma, ha valóra válik a régióból származó, de franciaként ismertté vált Pierre Cardin divattervező terve.

Szilícium-völgy: a kütyük kicsinálják az embert!

Stuart Crabb, a Facebook egyik vezetője nem győzi hangsúlyozni a személyi számítógépek és az okostelefonok rendkívüli előnyeit, de hallgatóit arra is felszólítja, hogy időnként tegyék le ezeket az eszközöket.

Pearl River Tower, az energiatakarékosság tornya

A Guangzhou városában épült, 2011 tavaszán átadott óriástorony tervezése és kivitelezése nemcsak a kínai építőipar fellendülésének, de a fenntartható fejlődésnek is fontos állomása lett.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2012 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése