Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Kövessen minket

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2012/25. hét

Blogok Irodapiaci Aktuális Céges hírek Pénzkérdés Regisztráció
Kiemelt cikk

Június: a bokréta avatás hónapja

Hétfőn a Váci Greens nyitotta a sort, jövő héten a Skanska folytatja...

Június 18-án került megrendezésre a Váci Greens bokrétaavató ünnepsége annak tiszteletére, hogy az irodapark közel 15 ezer m2-es "A" épülete szerkezetkész állapotban elkészült. A komplexum első tagját a tervek szerint 2013 tavaszán adják át. A bérleti díjak a Váci út átlagát hozzák, ellenben az üzemeltetési költség 800 forint/m2 lesz.

Kiemelt ingatlan

MENTOROFFICE             

bérleti díj: 3.9 €/m²/hó
szabad terület: 1 574 m²

Kiemelt ingatlan

West End Business Center

bérleti díj: 12.5 - 13.5 €/m²/hó
szabad terület: 2910 m²

Irodapiaci rendezvények

28
JÚN

Létesítménygazdálkodás Világnapja 2012

Konferencia

2-7
JÚL

Jövőképzés Nyári Egyetem 2012

Workshop

17
OKT

KÖVET Egyesület XVII. konferencia: "Vállalkozás 2020"

Konferencia

17
OKT

CEP® Clean Energy & Passive House Expo

Kiállítás

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség
City Center Hydroenergy 187 Eston International
BC 22 Wekerle Alapkezelő 1195 Eston International
Flórián Udvar Budapesti Fesztiválzenekar 275 Eston International
Kálvin Center GEOX 300 GVA Robertson
Óbuda Gate Sony 1200 Colliers International

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekinste meg a további irodapaici tranzakciókat is.

Mit szólna hozzá, ha San Francisco mintájára 2012-től Budapesten is minden 2300 nm-nél nagyobb és 22,8 méternél magasabb középületnek LEED Gold minősítést kellene szereznie?
Szavazzon most!

Blogok

Mátrix forradalmak a munkahelyen? Ezért fájhat a főnök feje!

Már többet foglalkozunk az Y-generációval, mint az elemzők a forint árfolyamával. De még van néhány pókhálós zug rendhagyó pszichoanalízisünkben, így például a digitális nemzedék kommunikációjára és társadalmi aktivitására érdemes kitérni.

Ki kicsoda az irodában? Munkakörök és gyerekcsinálás

Így néz ki egy profi munkahelyi csapat!

Hogy néz ki egy orosz futurisztikus iroda? Nézze meg!

Az orosz IT-óriás, a Yandex Tatárföldön ipari fílingbe terelte az informatikusokat. Ha már utópisztikus helyszín, akkor nem ártott volna tanulmányozni a Szárnyas Fejvadászt.

Biciklitárolót akarnak az irodisták

Biciklitároló, pláza, közösségi szoba, zuhanyzó, fitnesz – ezek a kívánságlista elemei.

vissza a hírlevél tetejére

Irodapiac

Hogyan válasszunk ingatlanüzemeltetőt?

A profi ingatlanüzemeltető figyelemmel kíséri az energiafelhasználást, folyamatosan keresi a költségcsökkentési lehetőségeket és mindezt környezetbarát módon. Naprakész a legújabb trendeket, innovációkat illetően, képes energiaauditot végrehajtani és proaktívan javasolja az épület tulajdonosának a bevezethető, megtakarítást eredményező intézkedéseket.

Végre történik valami az egykori MTV-székházzal?

A kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt az előzetes várakozásokkal ellentétben némi csúszással, csak jövőre kezdhetik el a Szabadság téri volt MTV-székház, az egykori Tőzsdepalota újjáalakítását. Az Alpár Ignác tervezte műemlék üzleteknek, irodáknak ad majd helyet.

Jelentős irodahosszabbítási tranzakciókat zárt a Cushman&Wakefield

A Cushman & Wakefield (C&W), a világ legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlantanácsadó vállalata a közelmúltban két jelentős méretű irodabérlet hosszabbítási tranzakciót zárt Budapesten, közel 18,000 négyzetméteren.

Budapest az egyik legolcsóbb európai irodapiac

A legtöbb európai városban változatlan maradt az első osztályú irodák bérletidíj-szintje 2012 első negyedévében. A CBRE EU-27 bérletidíj-indexe 0,1 százalékot emelkedett a legjobb ingatlanok szegmensében. Budapesten 20 euró a legmagasabb bérleti díj.

Zene az Udvarban

Budapesti Fesztiválzenekar a Flórián Udvarba költöztette székhelyét. Az új helyszín megtalálása és a tárgyalások sikeres zárása az Eston International tanácsadóinak köszönhető.

Consense 2012 - izgalmas leltár az épített környezet lehetőségeiről és kihívásairól

Az idei nyár ökotudatosság kérdéseit boncolgató rendezvényeinek dömpingjében a következő a június 19-20 között megrendezésre kerülő Consense 2012 lesz.

vissza a hírlevél tetejére

Aktuális

Magyarországon virágzik a korrupció, tejelnek a cégek

Magyarországon a vállalatok szerint gyakori a korrupció, a cégek 58 százaléka véli úgy, hogy sok a megvesztegetés, míg a kelet- és közép-európai régió vállalatainál mért átlag csak 51 százalék - állapította meg az Ernst and Young 12. Globális Visszaélési Felmérése.

Pozitív fordulat? Egyre több cég vesz fel hitelt!

Az OTP KKV Konjunktúra Index szerint fél év alatt 27%-ról 33%-ra nőtt azoknak a KKV-knak az aránya, amelyek a következő 6 hónapban esélyt látnak tevékenységük bővítésére. A cégek negyede kifejezetten technológiai jellegű fejlesztést tervez, amelyben kulcskérdés a bankhitel.

Minden nyolcadik hazai vállalat kirúgásokat tervez!

A magyarországi munkaadók bizonytalannak látják a munkaerő-piaci helyzetet a következő negyedévben; 71 százalékuk nem tervez elbocsátást és munkaerő-felvételt sem szeptember végéig.

Ezt nézi a bank, ha hitelt akar egy cég

A kkv-k banki hitelezéséről szólt a Napi Gazdaság "A siker záloga" elnevezésű konferenciájának második része.

Cogenra - új fejlesztés a napenergia felhasználására

A napenergia rendszerek mostanáig vagy elektromos áram, vagy pedig csak meleg víz és hő előállítására fókuszáltak, egy új fejlesztés viszont ötvözi a kollektoros és a fotovoltaikus technológiák előnyeit.

vissza a hírlevél tetejére

Céges hírek

Tőkét emel az Appeninn

Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyilvános Részvénytársaság 2012. június 8-án zártkörű tőkeemelésről döntött.

Telenor: ugrásszerűen fejlődik a gépek közötti kommunikáció

A gépek közötti kommunikáción alapuló M2M-technológia gyors elterjedésére számít a Telenor Magyarország, előrejelzése szerint 2020-ra az így összekapcsolódó eszközök száma elérheti a 40 milliót a magyar piacon, amelyek száma ma még egymillió alatt van.

Mostantól a CA Immo felel a Capital Square bérbeadásáért

A Capital Square ugyan 2009 óta tagja a CA Immo portfoliónak; mostantól azonban még szorosabb szálak fűzik az irodaházat az ingatlankezelőhöz: június közepétől az eddig ellátott tulajdonosi- és üzemeltetési feladatok mellett a bérbeadást is a CA Immo látja el.

A Futureal nem gatyázik, inkább Amerikába nyomul!

Cordia Usa néven indítja el Futó Gábor, a Futureal alapító társtulajdonosa 15 millió dollár kezdő tőkéjű vállalkozását az Egyesült Államokban. Az új társaság célja az Államok területén bérbe adott lakóingatlanokból álló portfolió kialakítása.

Új üzletággal bővült a Jones Lang LaSalle

A Jones Lang LaSalle bejelentette, hogy Rory Mepham vezetésével új üzletággal bővítette szolgáltatásai körét a közép-kelet európai régióban. Ez a döntés része a teljes EMEA régiót érintő stratégiának, mivel várhatóan ebben az üzletágban jelentős bevétellel számolhatnak a következő években.

vissza a hírlevél tetejére

Pénzkérdés

Folyamatosan csökken a megújuló energiák költsége

Évről-évre olcsóbb a megújuló energiaforrásokból nyert áram – állapította meg a megújuló energiák nemzetközi ügynöksége (Irena), amely Abu Dhabiban tevékenykedik.

10 százalékos adócsökkentést javasolnak

Az adóteher és az adminisztráció csökkentését szorgalmazza az Adótanácsadók Országos Egyesülete. Kiugróan magas az alkalmazotti adóék, de a GDP-arányos adóterhelés is magasabb a régiós versenytársaknál.

Matolcsy: irdatlan sok pénzt akarnak a tranzakciós adóból

280 milliárdot terveznek beszedni a tranzakciós adóból.

A vártnál korábban kivezethetik a bankadót

A tervezettnél korábban kivezethetik a magyarországi bankadót Orbán Viktor szerint, aki kedden Bécsben, az osztrák gazdasági kamara épületében beszélt erről a Raiffeisen Bank képviselőjének kérdésére adott válaszában.

Kimenekítik a pénzforgalmat a hazai cégek?

Varga Mihály szerint olyan megoldást kell találnia a kormánynak, amely nem hozza lehetetlen helyzetbe a hazai vállalatokat.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2012 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése