Problémája van a megjelenítéssel? Tekintse meg az online változatot.
Kövessen minket

Megjelenik hetente az iroda.hu gondozásában. - 2012. június I.

Blogok Irodapiaci Elemzés Aktuális Zöld hírek Regisztráció
Kiemelt cikk

Mi újság az irodapiacon? Bérleti díjak és topmenedzserek nyomában...

Vasadi Jánossal, a Sas 10-12 Ingatlanforgalmazó és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk. Szó esett az irodapiac válságos helyzetéről, a bérleti díjakról, a középvállalkozások szorult helyzetéről és a nem érkező külföldi topmenedzserekről.

Kiemelt ingatlan

Buda Business Center

bérleti díj: 11.9 - 13.5€/m²/hó
szabad terület: 3423 m²

Kiemelt ingatlan

MOM Park Irodák

bérleti díj: 12.5 - 14€/m²/hó
szabad terület: 5948 m²

Irodapiaci rendezvények

28
JÚN

Létesítménygazdálkodás Világnapja 2012

Konferencia

2-7
JÚL

Jövőképzés Nyári Egyetem 2012

Workshop

17
OKT

KÖVET Egyesület XVII. konferencia: "Vállalkozás 2020"

Konferencia

Tekintse meg a további irodapiaci rendezvényeket is.

Új tranzakciók a piacon

Irodaház Ügyfél Ügynökség
Liget Center Omnicom Group 3000 CB Richard Ellis
Pauler Irodaház Germus&Társai Ügyvédi Iroda 217 Colliers International
D.C. Offices Workforce Kft. 398 Eston International Zrt.

A tranzakciókat küldje el az admin@iroda.hu e-mail címre!

Tekinste meg a további irodapaici tranzakciókat is.

Ön szerint az Y-generáció számára mi ma a legfontosabb plusz szolgáltatás egy modern irodaházban és közvetlen környékén?
Szavazzon most!

Blogok

Egyelőre nem látszik a fény az alagút végén

A Magyarország felé irányuló befektetési hangulat igen dinamikusan alakult a rendszerváltozás óta, ezen belül, az ingatlanbefektetés szektorban a trendek eltérő fázisait tapasztalhattuk az elmúlt 20 év során.

Fel kell robbantani a panelházakat!

A Régi-Új Budapest városrendezési koncepció szerint a kommunista rezsimben a városhoz tapasztott peremkerületeket függetleníteni kell Budapesttől. A "City"-t házról házra fel kell újítani, az utakat aszfaltozni, a gigaberuházásokat sztornózni, és a politikát ki kell vonni az építőipar gyámsága alól.

Űrállomást terveztek a Váci útra

Hogy repül az idő! Ki emlékszik már rá, hogy 2007 májusában a világ egyik leghíresebb építésze, Hani Rashid bemutatta tervét, azaz a Váci út 190-re tervezett irodaházat? A tervet az ORCO rendelte meg, amit "csókolózó zsiráfoknak" is neveztek.

Fel akarják darabolni Budapestet, hogy megszabaduljunk a k(á)osztól!

Az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egyesülete (ÉMKE) még két éve kidolgozta a "Régi-Új Budapest" városrendezési koncepcióját. A kommunista rezsimben a városhoz tapasztott munkás külvárosokat, peremkerületeket leválasztanák Budapestről.

Videó: Manhattan csodái

Nemrég botlottunk ebbe a videóba! Egy úriember több mint egy hónapig filmezte Manhattant.

vissza a hírlevél tetejére

Irodapiaci

3000 négyzetmétert bérel az OMC a Liget Centerben

A CBRE Global Investors Magyarország szerződést kötött az amerikai Omnicom Grouppal, amely mostantól a legnagyobb bérlő a Dózsa György út 84/A szám alatt lévő Liget Center irodaházban.

Rendhagyó irodalátogatás a Sas Centerben

A Sas Center Irodaház exkluzív állófogadása keretében megcsodálhattuk a patinás műemlék jellegű épület belső, nagypolgári tereit. Az irodapiac továbbra is stagnál, már egészen olcsón A kategóriás területet bérelhetünk. A jövő év egyelőre rejtély!

Lendületben az Appeninn Holding

A Budapesti Értéktőzsde A-kategóriájában jegyzett Appeninn Holding a 95 százalékos kihasználtsági rátájának köszönhetően az egy évvel korábbi árbevételét 48 százalékkal, az előző negyedévit pedig 3 százalékkal múlta felül.

Új közösségi irodát nyitott a DBH Group

Új lokációt nyitott a DBH Group szolgáltatottiroda-üzletága az Advance Offices a Wesselényi utca mellett fekvő Greenpoint7 irodaházban.

Ügyvédi irodával gazdagodott a Pauler Irodaház

A Pauler Irodaházban nyitotta meg új irodáját a Germus & Társai Ügyvédi Iroda.

vissza a hírlevél tetejére

Elemzés

Budapesten még várat magára az ingatlanpiac fellendülése

A Jones Lang LaSalle legújabb kiadványában, a Budapest City Report Q1 2012-ben mutatja be a budapesti ingatlanpiac aktualitásait.

Döbbenetes adat! Már tízezren nem tudnak fizetni

Negatív rekordot döntve idén már június első napjaiban átlépi a tízezres határt az éven belül közzétett felszámolások száma.

Hogyan alakulnak a budapesti ingatlanfejlesztések?

Budapestnek csak lehetőségei vannak - fogalmazott Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. a főváros SWOT/GYELV-elemzését ismertetve a Napi Gazdaság tegnapi ingatlankonferenciáján.

Telefonadó: rosszul járnak a vállalati flották?

A szolgáltatók várhatóan átalakítják a nem percalapon elszámolt − jellemzően vállalati flottás − díjcsomagokat, amelyek egy meghatározott havi díjért korlátlan telefonálást tesznek lehetővé.

vissza a hírlevél tetejére

Aktuális

Kőkemény tárgyalások a bérlő és a bérbeadó között

A válság kitörése óta esetenként profi szintre emelkedett az irodabérlők piacismerete, az egyéb beszerzési döntéseikhez hasonló tudatossággal állnak a bérleti kérdésekhez, azaz keményebb tárgyalópartnerré váltak.

Egyre kevesebb cégnek futja a béren kívüli juttatásokra

Megduplázódott azoknak a munkáltatóknak a száma, akik nem adnak béren kívüli juttatást, s akik adnak, azok is a korábbinál kevesebbet szánnak erre a célra. A SZÉP kártyák ettől függetlenül jól fogynak.

Egyre jobban terjed az elektronikus számla

Az elektronikus számlázás elterjedésének felgyorsulására számít jövőre a Számlaközpont Kft. egyrészt az áfatörvény várható módosítása, másrészt az uniós számlázási irányelv átvétele miatt.

Az ingatlanfejlesztők egyszerűsítenék az építésügyi szabályozást

Az ingatlanpiac stagnálásában és az építőipar leépülésében a gazdasági helyzet mellett a jelenleg érvényben lévő építésügyi jogszabályok is szerepet játszanak.

Veszélyben az irodaházak és a plázák! Akár 100 milliós bírságot is kaphatnak!

Az irodaházak, bevásárlóközpontok üzemeltetői közül kevesen adják tovább szabályosan bérlőiknek a villamos energiát, így a Magyar Energia Hivatal ellenőrzésekor százmillió forintig terjedő bírságra számíthatnak.

vissza a hírlevél tetejére

Zöld hírek

A DVM group segítségével épült az Unilever környezettudatos hűtőháza

A korábbi sikeres együttműködésre – az Unilever székház kialakítására - alapozva a Cushman & Wakefield a fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó világcég veszprémi jégkrémgyárának bővítési projektjéhez is a DVM group-ot választotta partneréül.

Már öt év alatt megtérülhetnek az irodaházak zöldberuházásai

Az energiahatékonysági, elektromos és gépészeti felújításokat egyaránt magukba foglaló beruházásokkal akár 15-20 százalékos energiamegtakarítás is elérhető – hangzott Bank Center "Ready for Business" szerdai rendezvényén.

Nemzetközi díjat nyert a Holcim!

Elnyerte az idén a világ egyik legrangosabb amerikai kommunikációs folyóirata, a The Holmes Report díját a Holcim Hungária Zrt. fenntartható építészetet népszerűsítő kampánya.

LEED Platinum minősítést nyert a NASA vadonatúj központjat

Több mint 40 évvel azután, hogy az Apollo-11 holdkompja leszállt a Nyugalom Bázisán, elkészült a Fenntarthatóság Bázisa a Naprendszer harmadik bolygóján, közelebbről a Szilícium-völgyben.

Milyen baktériumok, kórokozók leselkednek az irodistákra?

A Kimberly-Clark Professional tanulmánya összegyűjtötte az irodák legkoszosabb helyszíneit. A cél az volt, hogy a munkáltatóknak tippeket adjanak arról, hogyan is tudnak egészségesebb környezetet biztosítani az alkalmazottaik számára.

vissza a hírlevél tetejére

iroda.hu

iroda.monitor

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

2012 © Iroda.hu Kft. hírlevél leiratkozás, online-verzió megtekintése