BETEKINTŐ

Tisztelt Olvasó!

Köszöntöm Önt az iroda.hu világában!

Április hónapban számos sikert értünk el, többen jelezték, hogy első bérbeadásuk, illetve szerződéskötésük megtörtént az iroda.hu rendszere segítségével. Az irodakeresők egyre gyakoribb látogatásának közönhetően több, mint duplájára emelkedett az elmúlt időszakban a irodaházak oldalletöltéseinek a száma.

Ebben a hónapban a költözés áll a középpontban: arra kerestük a választ, hogy milyen határidők, milyen teendők állnak egy költözési projekt hátterében, és hogyan lehet egy ilyen projektet hatékonyan lebonyolítani.

Köszönöm figyelmüket és jó böngészést a portálon!

Tisztelettel,

Kalmár Zoltán

Vissza a tetejére

 

ÚJDONSÁGOK A HONLAPON

Május közepétől honlapunk átalakul és még inkább egy irodapiaci agóra szerepet kíván betölteni. Célunk továbbra is a bérlők, irodakeresők igényeinek széleskörű kielégítése.

Vissza a tetejére

 

IRODAPIACI HÍREK

A HÓNAP INGATLANPIACI HÍREI

Szeptemberben REevolutio Budapest 2006

Rút kiskacsából gyönyörű hattyú

Egyre kevesebb az üres iroda a régióban

Megkezdődtek az East Gate Business Park munkálatai

 

TERMÉKEK

Nagy teljesítményű digitális sokszorosítás a Ricoh-tól

A Konica Minolta európában is piacvezető a színes MFP szegmensben

SZOLGÁLTATÁS

Új szolgáltatás a bérlők részére nyújtott Roosevelt kártya

Már nagyban is játszanak az ingatlanalapok

Vissza a tetejére

 

SZAVAZZON!

ÖN SZERINT KÖLTÖZÉS ELŐTT MENNYI IDŐVEL ÉRDEMES ELKEZDENI AZ INGATLANKERESÉST?

Keresett mostanában új irodát? Volt már abban a helyzetben, hogy az új irodába való költözés késett, nem menetrendszerűen történt, nem a tervezett úton haladt? A költözéssel összefüggő tevékenységek, feladatok nem a mindennapi rutin munkafeladatok közé tartoznak és komoly tervezést, előkészítést igényelnek. Az Iroda.hu portál megpróbálta felkutatni a sikeres költözés kulcstényezőit, illetve ötleteket adni a fizikai megvalósításra vonatkozólag.

tovább a cikk olvasásához

A hónap kérdése: "Ön szerint melyik a legértékesebb kedvezmény egy hosszú távú bérleti szerződésnél?" Szavazzon!

Vissza a tetejére

 

TUDJA-E ÖN?

HOGY AZ ÁLLAMI INTÉZMÉNYEK MILYEN FELTÉTELEK MELLETT KÖTNEK SZERZŐDÉST IRODÁRA!

A közigazgatási szféra ingatlankeresésének számos specialitása van, ezért kizárólag a szakma erre felkészült és rugalmas fejlesztői tudnak megfelelni. A folyamat közbeszerzési pályázattal kezdődik, melynek megírása külön hozzáértést és szakértelmet követel és szigorú előírásai vannak, lefolytatása pedig igen nehézkes. Pénzügyi oldalról sem számít a legkedveltebb bérlőnek, hiszen a közszféra előre fizetéstől való elzárkózása, azaz sem kauciót, sem előleget nem adhatnak, a forint alapú fizetés, illetve a biztosítékok kizárása növeli a tulajdonos kockázatát és csökkenti az ingatlan hozamát. Mivel a legtöbb közigazgatási intézmény az ÁFA-t sem tudja visszaigényelni, ez tovább növeli számukra a bérleti díjat. Már kezdenek átállni az európai módszerre, előfordult már, hogy EUR-ban lehetett megadni a bérleti díjat, illetve EUR-ban indexálták azt, de azért ez még ritka. Tovább csorbítja a tulajdonos érdekeit, hogy még mindig csak 2-3 éves, esetleg határozatlan idejű szerződéseket írnak alá, szemben az irodapiacon általános 3-5 évvel. A nyitott légterű irodák helyett jellemzően cellás irodaterületet preferálnak, mely tovább növeli a költségeket. A szűkös pénzügyi keretekhez képest viszonylag rendhagyó kiépítési igényeket támasztanak sok esetben. Összegezve elmondható, hogy csak és kizárólag nagyfokú rugalmassággal lehet állami céget bérlőnek megnyerni!

Megkérdezett szakértőink: Knauer Zsófia (IVG Hungária Kft.), Makkai Zsuzsanna (Ablon Kft.), Takács Róbert (Eston International Rt.)

A "Tudja-e Ön?" fejezetben megpróbálunk olyan kérdésekre válaszolni, amelyek aktuálisan foglalkoztatják az irodabérlőket, ezért ha kérdésük lenne kérjük küldjék el azt szerkesztőnknek!

Vissza a tetejére

 

LEGYEN A PARTNERÜNK!

Az iroda.hu egy olyan irodai portál, mely megpróbál felölelni minden olyan szolgáltatást, terméket amely kapcsolódik az irodapiachoz. Célunk egy olyan semleges portál üzemeltetése, amely igényes és hasznos információkat nyújt mind a felhasználóknak, mind pedig a hirdetőknek.

Regisztrálja szolgáltatását, irodáját adatbázisunkba és rövid időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Vissza a tetejéreIroda.hu Kft. Tel: 219 6055 E-mail: info@iroda.hu

Amennyiben a jövőben nem kívánja hírlevelünket megkapni itt lejelentkezhet. Amennyiben fel szeretne jelentkezni hírlevelünkre, vagy ismerősét kívánja regisztrálni itt megteheti. .