BETEKINTŐ

Tisztelt Regisztrált Felhasználónk!

Örömmel köszöntöm Önt az iroda.hu rendszerében. Március hónap, mint a tavasz első naptári hónapja számunkra is a megújulásról, a frissítésről szól. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk ügyfeleinktől, partnereinktől az egyszerű és eredményes használattal kapcsolatban, illetve az iránnyal kapcsolatban ahova tartunk. Számomra a legfontosabb jelenleg az, hogy az irány jó!

Honlapunk látogatottsága hónapról hónapra igen intenzív mértékben nő, természetesen ez egy új, piacon lévő cégnél nem meglepő, főleg ha tartalmi szolgáltatás párosul a minőség mellé. Egyre nagyobb arányt képviselnek azonban a visszatérő látogatók, mely számomra igazán fontos adat.

Ezúton is köszönöm bizalmukat, minőségi tartalommal kívánom viszonozni azt!

Maradok tisztelettel,

Kalmár Zoltán

 

 

 

VISSZA AZ IRODA.MONITOR ELEJÉRE

 

ÚJDONSÁGOK A HONLAPON

Az angol nyelvű honlapot folyamatosan fejlesztjük: szeretnénk, ha küldöldi ügyfeleink igényeit is maximálisan ki tudnánk elégíteni.

Napokon belül adatbázisunk egy térképes szolgáltatással bővül a még könnyebb keresés érdekében, végre sikerült egy olyan szolgáltatót találni aki hasonló minőséget képvisel a saját területén.

VISSZA AZ IRODA.MONITOR ELEJÉRE

 

IRODAPIACI HÍREK

A HÓNAP INGATLANPIACI HÍREI

A Duna Towerbe költözik a Huawei regionális központja

Épül az East Gate Business Park

Eladta öt ingatlanát az IVG

Újabb GTC-fejlesztés Budapesten

Stagnál a fővárosi ingatlanpiac

TERMÉKEK

Konica Minolta bizhub PRO 1050 nyomdai rendszer már 13 konfigurációban

SZOLGÁLTATÁS

A Vegyépszer Rt. a Transelektro új tulajdonosa

Oroszországba várják az építőipari vállalkozásokat

 

VISSZA AZ IRODA.MONITOR ELEJÉRE

 

SZAVAZZON!

STAGNÁLÓ BÉRLETI DÍJAK!

A www.iroda.hu internetes honlap havonta szavazásra bocsát aktuális irodapiaci kérdéseket a honlap látogatói között. "Az Ön szerint milyen irányban változik 2006-ban az irodaházak átlagos bérleti díja?" kérdésre több száz szavazat érkezett a cég honlapjára, mely látogatói elsősorban irodát kereső, költözés előtt álló cégek, bérlők.

A februárban szavazók több mint 51%-a szerint nem fog változni a bérleti díj 2006-ban, mely igen markáns különbségnek tekinthető összehasonlítva a változásra voksolókkal, mivel a látogatók közel 27 százaléka a csökkenésre, míg 22 százaléka a növekedésre voksolt. Az eredmény egyébként egybe esik az ingatlanos cégek előrejelzéseivel, melyek szintén azt publikálják tanulmányaikban, hogy a bérleti díjak nem változnak a 2006-os esztendőben.

Jelenleg felmérések szerint az A kategóriás épületek jellemző havi bérleti díja 14-16,5 €/m2, a B kategóriás irodaházaké pedig 12-13,5 €/m2 között alakul. Az elmúlt esztendőben igen jelentős volt az irodakereslet, mely a bérleti díjak enyhe emelkedését hozta magával. A szakma várakozásai szerint a bérleti díjak 2006 végéig a jelenlegi szinten maradnak, ezt követően azonban az új irodaátadások ütemének növekedésével a díjak minimálisan csökkeni fognak.

A www.iroda.hu honlap rendszeres piackutatást végez és folyamatos konzultációt tart fenn látogatóival, hogy azonnal tudjon reagálni az irodahasználók, a látogatók igényeire. Ez a kutatói munka egyébként a folyamatos innováció alapja, mely nélkül ma egy kizárólag internetes tevékenységet végző cég nem tud előrelépni.

A hónap kérdése: "Ön szerint melyik extra szolgáltatás a leginkább fontos a jövő irodaházában?" Szavazzon!

 

TUDJA-E ÖN?

MI AZ ÜZEMELTETÉSI DÍJ ÉS MIT TARTALMAZ?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy az épület megfelelő fenntartásához és üzemeltetéséhez szükséges mindennemű ésszerű, a piaci viszonyoknak megfelelő mértékű költséget nevezzük üzemeltetési díjnak (operational cost), mely tartalma épületről épületre változhat. A bérbeadó az üzemeltetési díjat egy éves elszámolási időszakra előre általában minden év közepéig becsléssel állapítja meg. A bérlő írásbeli kérelmére a bérbeadó a bérlő rendelkezésére bocsátja a becsült közös költségek részletes bontását az adott évre vonatkozóan, ha erre igény van. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy az alábbi költségeken kívül, melyeket az közös költség tartalmaz egyéb külön elszámolás alapját képező kiadások is felmerülnek, ilyen például a bérlemény áramfogyasztása, takarítása, illetve a telekommunikációs díjak (telefon, internet). Az üzemeltetési díj általában az alábbiakat tartalmazza:

- A közös helyiségek takarítási költsége, a klímaberendezéssel-, fűtéssel-, melegvízzel kapcsolatos berendezések, a felvonó üzemeltetésével, karbantartásával kapcsolatos költségek

- A karbantartó személyzet bérköltsége, illetve munkájuk ellátásához szükséges felszerelések költségei; a biztonsági személyzet bérköltsége és a recepciós személyzet foglalkoztatásával felmerülő költségek

- Hűtési, fűtési költségek az irodaház üzemi idején belül (általában csak munkanapokon)

- Vízszolgáltatási költségek

- Ingatlankezelési díj

- Az épület karbantartásával, javítási munkáival, üzemeltetésével és hasznosításával kapcsolatos hatósági és önkormányzati előírások betartásából eredő minden kiadása

- Az irodára vonatkozó biztosítások: tűzkár, megfelelő felelősségbiztosítás, üvegtöréskár, viharkár

- Víz- és csatornatisztítási díj, szemétszállítási díj, valamint a kisebb áramzavarok, elektronikai hibák elhárításának költsége, továbbá a hó eltakarításának költsége

A "Tudja-e Ön?" fejezetbe megpróbálunk olyan kérdésekre válaszolni, amelyek aktuálisan foglalkoztatják az irodabérlőket, ezért ha kérdésük lenne kérjük küldjék el azt szerkesztőnknek!

VISSZA AZ IRODA.MONITOR ELEJÉRE

 

LEGYEN A PARTNERÜNK!

Miért éri meg szolgáltatását, irodáját, irodaházát hirdetni a www.iroda.hu rendszerében? Szerintem a kérdést a másik végéről érdemes megfogni: Mennyit veszíthet azzal, ha nem szerepel rendszerünkben? Az iroda.hu egy új irodai portál, mely nagy hangsúlyt fektet a marketingre, szinte a bevétel teljes összegét visszaforgatja, hiszen csak így tud a piac jelentős szereplője lenni. Regisztrálja szolgáltatását, irodáját adatbázisunkba.

VISSZA AZ IRODA.MONITOR ELEJÉREIroda.hu Kft. Tel: 219 6055 E-mail: info@iroda.hu

Amennyiben a jövőben nem kívánja hírlevelünket megkapni itt lejelentkezhet. Amennyiben fel szeretne jelentkezni hírlevelünkre, vagy ismerősét kívánja regisztrálni itt megteheti. .